Wow ale piękny bukiet , pierwszy raz taki widzę. Super
Śliczny bukiecik , u nas jako zwykli goście to 500-600
O kurcze, to aż tak rzadko spotykane takie sytuacje, bo najczęściej jednak się słyszy że od chrzestnych to jednak więcej na ten prezent się dostaje
choć no wiadomo, że każdy daje na ile go stać ![]()
@mamamalwi1 przepiękny bukiecik, mega oryginalny! ![]()
![]()
![]()
Ale piękny bukiecik
@Mama.urwisa u nas też podobnie
Słuchajcie moi rodzice byli wczoraj na komuni i każdy oczywiście wchodząc na salę daje kopertę i siada za stołem. A dziecko które szło do komuni zamiast schować te koperty to wyciągnął wszystkie pieniądze i zaczął liczyć ![]()
![]()
@mamamalwi1 piękny bukiecik
Hahaha liczył co będzie mógł sobie za to kupić ![]()
![]()
![]()
Nooo wiadomo że każdy daje na ile go stać ale w tym przypadku to wiem że nie w tym kwestia no ale cóż
@Kargaw no to jaja to niezbyt fajnie ![]()
O matko to nie za fajna sytuacja, rodzice powinni zwrócić uwagę bo nie wypada .
Tez bylam na takiej komuni
i to dziecko komentowalo kto ile dal ![]()
O matko kochana, co za czasy teraz mamy ![]()
![]()
Ale moim zdaniem dzieci wynosza to z domu… napewno w donu rozmawiali rodzice muedzy soba ze kto ile da i dziecko podlapalo i patrzylo…
Też mi się wydaje , bo skąd indziej
Niestety często w szkole dzieciaki się przechwalają, znam przypadek gdzie rodzice nie traktują pieniędzy jako coś czym trzeba się chwalić ale dziecko w szkole słyszało jak się inne dzieci przechwalają i też tak robi ![]()
Tez prawda… ale to juz w przedszkolach sie przechwalaja… byla w czwartek wnuczka sasiadki co ma 4 lata i do mojej corki tekstem ze babcia ma nowy samochod a corka na to “to co” a ona dalej temat ciagla ze ma 2 samochody a moja na to ze my tez mamy 2 a mloda znowu na to ze babcia ma nowsze niz my… corka przyszla do mnje z pytaniem czy moze powiedziec ze mam nowy telefon ( bo u mnie nie ma takiegk czegos jak chwalenie sie ) widzac jej zlosc w oczach bo juz nie miala argumentow zeby przerwac temat samochodow pozwolilam powiedziec o telefonie… podeszla do niej i tekstem “a moja mama ma nowego iphona a twoja babcia ma starego i nie mow ze ma nowego bo to nie prawda”
i to takim tonem powiedziane jakby miala sie od niej odczepic
O jeny , i co na to rodzice ? Bo ja bym się nie zgodziła na coś takiego
Straszne to …. Co ci rodzice mają w głowach że takich rzeczy uczą dzieci…. Przecież to nie ma znaczenia. Masz rację że pewnie rodzice tak rozmawiaj. Ja to jestem jeszcze przed tym etapem ![]()
Co na to rodzice ? Nic. Usmi3chneli sie i powiedzieli ze ma przejsc na bok i sobie patrzec ![]()
To trochę słabo że tak ludzie chowają dzieci…. Za moich czasów były modne rowery i dostałam BMX, a pieniądze to był niewielki dodatek
O kurczę a ja mam być chrzestną u kuzyna i myślała
1500 dać, w Wy jakie pokrewieństwo?
Ja mysle ze 1500 to sporo jako chrzestna ![]()