Zapalenie zatok w ciąźy - co zrobić?

niestety, a może stety - to nie była alergia :frowning: oczywiście podsuwałam również takie rozwiązanie lekarzowi, natomiast nic nie zmieniłam w używanych produktach, ani w spożywanym pokarmie i udało się zwalczyć… jakoś, bo już miałam wrażenie, że niedługo się przekręcę od tego choróbska :slight_smile:
mam nadzieję, że do lipca będę się już kulać bez chorób różnego rodzaju :slight_smile:

Oj zatok to niewdzięczna dziedzina. Co roku wracają, mi wystarczy sezon grzewczy i suche powietrze w domu. Krycia dobrze, że masz to już za sobą, sezon zatokowy się już raczej skończył :slight_smile:

Czasami ból zatok wraca przy ostrych zapachach, pyłach i silnym wietrze

Zgadzam się z Mama_Gratki każdy ma jakiegoś swojego potwora. Jedni zapalenie zatok inni pęcherza a inni opryszczkę wargową. Mi zdarzyło się wylądować z bólem zatok na IP w ciąży bo po 48 h bólu bałam się, że zaszkodzę dziecku a w najgorszym wypadku zacznie się akcja porodowa. Lekarz skwitował mój stan tekstem: niestety jest pani w ciąży więc dać nic nie mogę. Leczyłam się solą morską, ciepłymi okładami, a w ostateczności brałam paracetamol i sinupret w tabletkach.