Hej dziewczyny. Miała któraś z Was zapalenie mieszków włosowych?
Jak tak to czym sobie pomagałyście?
Ja używam PILAX - pomaga, schodzi, nie swędzi, ale może któraś z Wam miała i zna lepszy sposób?
Nie wiem czy to nie od Philips Lumea :(
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej dziewczyny. Miała któraś z Was zapalenie mieszków włosowych?
Jak tak to czym sobie pomagałyście?
Ja używam PILAX - pomaga, schodzi, nie swędzi, ale może któraś z Wam miała i zna lepszy sposób?
Nie wiem czy to nie od Philips Lumea :(
Jeśli chodzi o lira Philips to możliwe bo ja czasami też to miałam w okolicach bikini. Ale sporadycznie nie jakoś często jednak zawsze po depilacji. Ja niczego nie stosowałam, jak widziałam że co włosek nie może się przebić to mu pomagałam paznokciem lub igła się u mnie to sporadyczne przypadku były
Ja na szczęście nie miałam nigdy takiej dolegliwości Więc nie pomogę za dużo ale mogę jedynie życzyć ci abyś szybko to wyleczyła na pewno nie jest to przyjemna dolegliwość
ja używam philips i wszystko okej jest
Ja na szczęście też nigdy nie miałam takiego problemu, chodź najczęściej wlasnir występuje on po depilacji i może też wystąpić po masażu. Najlepiej stosować żele łagodzące, skoro takiego używasz to skóra powinna w najbliższym czasie wrócić do prawidłowej kondycji
Ja mam cały czas dermatolog zalecił mi robić często peelingi skóry i miałam lek na receptę ale jak mam być szczera nie wiele mi to jednak pomogło i zmagam się z nim do dziś
Oj to jak masz cały czas to Co współczuję bo to nic przyjemnego. Mnie to po prostu swędzi a nie mam tego dużo czy często.
Współczuję skoro nic Ci nie pomaga nawet maści od dermatologa, to straszne. Czasami te banalne i najzwyklejsze rozwiązania działają cuda, więc może do jich sięgnąć trzeba
Olaleksandra jak ogóle nogi zaraz mnie swędzi tak że drapie się do krwi po prostu zaraz mi wychodzi uczulenie i tak w kółko ledwo nogi ogóle zagoi się i zaraz mam znów wlosy bardzo jest to nieprzyjemne i męczące
Mój mąż ma zapalenie mieszków włosowych i musi używać specjalnych dermatologicznych preparatów o łagodnych substancjach do kąpieli by nie podrażniać i nie wysuszać skóry dodatkowo maść robiona pomaga . Warto wybrać się do specjalisty gdyż on musi dobrać odpowiednie preparaty do skóry i problemu
Zdecydowanie wizyta u specjalisty jest tutaj wskazana bo nikt tak dobrze nie wskaże ci i jak często stosować. Takie choroby z którymi człowiek nie do końca sobie radzi są najgorsze właśnie.
Ja często miałam problem z wrastającymi włoskami ale odkąd szczotkuję się na sucho to problem znikł.
Szczotkowanie na sucho super sprawa :) ja też lubię to robić skóra jest delikatna i gładka
Też lubię ale często zapominam i sie mi nie chce musze te szczotke powiesic gdzies na widoku aby częściej sie do tego mobilizowac
u mnie partner też ma taki problem, może polecicie jakieś szampony które Wam się sprawdzają?
bo u nas nic nie działa :(
Spróbuj szczotkowania na sucho, peeling z kawy u mnie super się sprawdzał Body Boom miało taki lub poszukaj innego. Nawilżaj skórę ale nie natłuszczaj by nie zatkać mieszków włosowych.
A czy możecie polecić jakąś fajną szczotkę do szczotkowania an sucho?
może jak już bede miała u siebie to zacznę to robić. chociaż u mnie taki trochę słomiany zapał, rolkę do twarzy też kupiłam żeby wygładzać skóre, porobiłam kilka razy i rolka leży xd
Ja mam szczotkę z Rossmana i jest w porządku kupiłam ją chyba za 30 złotych włosie też jest jak najbardziej w porządku więc warto :)
Ja mam też rossmannowską :) i jest naprawdę super, dopiero jak się zaczęłam nią szczotkować rozstępy po ciąży zaczęły mi blednąć :) tylko szkoda że brakuje mi systematyczności, bo też caly czas zapominam i szczotkuje ciało tylko jak mi się przypomni
Ja mam szczotkę z naturalnego włosia z lulallove polecam szczotkowanie tylko systematyczne przynosi super widoczne efekty dla skóry .
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.