Drogie mamy jakie strony/sklepy internetowe polecacie, by zrobić odpowiednie zakupy dla maluszka? Jestem w trakcie kompletowania wyprawki i poszukuję sklep internetowy z rozsądnymi cenami…
moim zdaniem najlepsze jest allegro, warto też odwiedzać strony z ogłoszeniami np. gumtree
Ja też kupowałam sporo rzeczy przez allegro ale to wyszukiwałam produktu który mnie interesował i sklep w którym mogłam kupić jak najwięcej rzeczy mnie interesujących bo wtedy mniejsze koszty za przesyłki bo tak to u każdego przesyłke zapłacić to nie wiem czy by się opłaciło.
Robię dokładnie tak jak mraczek. Powyżej jakiejś kwoty mają darmową wysyłkę wiec to tez jest na +
Ja w zasadzie większość rzeczy na allegro kupowałam, albo na stronach producenta jeśli mają sklep internetowy.
Również należę do osób, które większość rzeczy kupowały na Allegro (oprócz ubranek dla dziecka). Moja rada: najpierw iść do sklepu stacjonarnego pooglądać sobie interesujące nas rzeczy tak żeby wiedzieć jak wyglądają w rzeczywistości (gdyż na necie zazwyczaj zdjęcia są obrobione tak żeby zachęcały potencjalnych klientów, a niekoniecznie ukazują rzeczywistą “postać”) oraz pospisywać ceny. Później poszukać tych produktów na necie (Allegro, sklep internetowy) i porównać sobie cenowo. Wybrać dla siebie najkorzystniejszą ofertę Trzeba pamiętać, że produkty kupione przez internet można zwrócić chyba w przeciągu 10dni bez podania przyczyny…natomiast rzeczy kupionych w sklepie stacjonarnym zazwyczaj nie można zwrócić- chyba, że mają one jakieś wady np. techniczne. Kupując przez internet do ceny produktu trzeba doliczyć także koszty przesyłki. Na Allegro są sprzedawcy, którzy pobierają tylko jedną opłatę za przesyłkę mimo zakupu wielu przedmiotów.
Z własnego doświadczenia wiem, że ceny na Allegro są korzystniejsze niż w sklepach stacjonarnych i naprawdę można zaoszczędzić (kupując te same produkty, które widziałam w sklepie stacjonarnym). Przykładowo przewijak z tej samej firmy w sklepie stacjonarnym kosztował niecałe 70zł., a ja ten sam przewijak (nowy, nieużywany) kupiłam za 50zł. na Allegro. Choć czasami zdarzają się promocje w sklepach stacjonarnych lub supermarketach (np. jeśli chodzi o pampersy) i wtedy lepiej jest kupić w sklepie stacjonarnym.
Allegro,gumtree i tablica aczkolwiek przyznam się szczerze,że moi znajomi raczej korzystają-ja nie
jakoś wolę iść i zobaczyć na własne oczy i dotknąć
wiem,że nie zawsze jest taka możliwość,ale jakoś staram się znaleźć czas i siły na te przyjemności
Czasami można również kupic coś na stronach internetowych poszczególnych sklepów nie trzeba zawsze na allegro. http://larissa.redcart.pl/c/22/naszyjniki-bizuteria-japan-style.html ja np. tą biżuterię kupiłam bezpośrednio ze strony sklepu, unikam prowizji jaką allegro ostatnio pobiera większa za sprzedane rzeczy.
Ja również kupuję na allegro. Staram się wybierać jednego sprzedawcę u którego mogę jak najwięcej potrzebnych rzeczy kupić, żeby tylko raz zapłacić za przesyłkę.
zakupy przez internet to duze ułatwienie dla kobiet cieżarnych czy świeżo upieczonych mam, kiedy jeszcze ciężko się zorganizować po porodzie, nie ma czasu na bieganie po sklepach a w pobliskich aptekach nieraz ceny są kolosalnie wysokie;)
Sama przez długi czas korzystałam z tej sposobności zakupów i jeśli robimy to z głową to można sporo zaoszczędzić, smoczki butelki wychodzą sporo taniej jeśli kupimy je w pakietach u jednego ze sprzedawców tak jak piszą dziewczyny
ja polecam tak jak dziewczyny tablica i allegro , jak weźmiesz więcej rzeczy i zrobisz zakupy z glowa to nawet z przesylka zapłacisz mniej niż w sklepie trzeba tylko dobrze poszukać
Czyli jak widać na załączonym obrazku wiele mam kupije na allegro ponieważ jest taniej i tyle i zawsze przecież jak już naprawdę nam się coś nie spodoba to można odesłać i tyle
Ja też preferuję allegro, chociaż ostatnio kupiłam kilka ubranek w promocji z pinokio: www.pinokio.net.pl są bardzo fajne jakościowo, więc polecam.
Bardzo opłaca się kupić wszystkie art. higieniczne w aptece gemini, ceny konkurencyjne.
Bardzo częśto kupuję przez internet, zwłaszcza po urodzeniu dziecka, bo tak jest mi po prostu łatwiej.
Mogę polecić np.:
-apteki:
doz.pl
ziko apteka (e-ziko dermo) (e-apteka ziko)
sklepy:
Smyk, e-zakupy Tesco, różne na allegro, agito, merlin, zara, pullandbear, tchibo, empik…
zamówiłam własnie pare rzeczy z more-4 kids - zobaczymy czy przyjdą
Fajne jest też to, że czasem można zamówić i odebrac towar bez dodatkowych opłat. Wysyłam wtedy męża po odbiór i wszyscy są zadowoleni (bo ja mam towar, a mąż nie musi już chodzić po sklepie i szukać).
Polecam Smyka (można też robić zakupy przez internet) - teraz jest do 50% taniej.
ja też kupuję przez internet ale tylko jak nie mogę dostać tej rzeczy u siebie w sklepie
zawsze wolę zobaczyć towar i dotknąć
Co prawda już nie dla maluszka bo to już wyrośniety przedszkolak ale tak dla dobrej rady dla mam uczniaków polecam na zakup podręczników księgarnie internetowe, tu przykład: www.sklep.wsip.pl ceny niższe niż w tradycyjnej, wygodniej i bez marnowania czasu myślę. A kupić i tak trzeba. Jeśli chodzi o inne rtzeczy to raczej wybieram sprawdzone sklepy niż przypadkowe aukcje-tak mi bezpieczniej.
ja większość rzeczy kupiłam na allegro. ale zanim kupiłam czytałam opinie i radziłam się znajomych czy warto czy nie. z wyjątkiem butelek które kupowałam na miejscu.
Ja raczej kupowałam wszystko normalnie w sklepie. Choć ostatni kupiłam na tablicy butelkę Lovi za 10 zł. A u nas w sklepie kosztowały 24. Butelka nie była nawet wyciągana z opakowania, bo te zabezpieczenia nie były przecięte więc się skusiłam.