Zakupy na AliExpress

“Jak mam się skontaktować?”

Najlepiej napisać e-mail, podać numer paczki itp. Niestety, ale przesyłki z Ali czasem lubią nie docierać. Znajomy zamówił kilka miesięcy temu 3 zegarki… żaden nie doszedł, a później, jak się okazało - nawet nie zostały wysłane.

Dobrzanka rozumiem ze wiadomość napisać po angielsku?
Jestem całkowicie zielona w tym temacie. To bylo moje drugie zamówienie

a do kiedy powinna ci przyjść przesyłka ?

Paulina zamówiłam 04 kwietnia

Chyba mają 60dni żeby paczka dotarła, czasem nie aktualizują wpisów, pokazywało mi czasami,że paczka w samolocie a już ja miałam w ręku :slight_smile:

No nic poczekam jeszcze trochę

Ale jest do kiedy powinna dojść

Paulina ja sprawdzam w telefonie na aplikacji i nic takiego nie widzę ;/

Ja narazie nie zamawiałam ale tam na pewno coś jest ja później spróbuję sprawdzić. Bo mi ostatnio była data zakończenia jak mi nie doszło to spór założyłam oddali kasę a przesyłka doszła po kilku dniach

Evelin na apce wejdz w Zamówienie-> śledzenie paczki
Na samej górze masz przewidywany termin dostarczenia. Najlepiej jak coś napisac do sprzedawcy po ang.jak najbardziej, choc te dledzenia tez nie zawsze są wiarygodne ale mniej więcej powinno oddawac gdzie paczuszka jest

Tak na samej górze jest data. Do kiedy powinno ci przyjsc

Zastanawiam się nad kupieniem na Ali organizera na łóżeczko i koszy do trzymania jakich zabawek czy drobiazgów. Niektóe ubranka też są piękne, ale tu mam trochę opory przed zakupem.

Kilka razy kupowałam w tym sklepie, jednak ostatnio już praktycznie niczego nie zamawiam
ceny są niskie ale jakość ubrań bardzo często odpowiada tej cenie, jest po prostu kiepska
cięzko jest natrafić na dobry rozmiar i rzadko przychodziło do mnie coś co na mnie pasowało. Większość ciuchów była albo zbyt duża albo zbyt mała…
Ostatnio zamawiałam kilka bluzek koszulowych w tym sklepie: https://ebutik.pl/pol_m_Bluzki_Bluzki-koszulowe-12061.html I jeśli chodzi o jakość to była o wiele lepsza…
Polecam sobie zajrzeć bo mają tam dobre promocje

Ja dzisiaj założyłam spór. Zobaczymy jak się skończy sprawa

oj ja ostatnio tylko znajomym zamawiam haha

A zamawialyscie może z ali woreczki do przechowywania pokarmu? Czy są one szczelnie zamknięte ?

Martq nie odważyłabym się. Wybieram tylko aptekę internetową

Ja generalnie nie kupuję takich rzeczy na ali. Tylko jakieś drobne akcesoria.

Dziewczyny, przeanalizowałam ten wątek i chyba zarażę się od Was. Już lukam na ali :slight_smile:

W aptece a i tak made in Chiny