Zakupy na AliExpress

M.Jacek przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale naprawdę nie ogarniam forum ostatnio, a jeszcze w domu tyle się dzieje… Aplikacja nazywa się Alipaczka.
Do mnie przyszły dekoracje , takie drewniane rzęsy na ścianę, zamówiłam sobie i czarne i różowe bo były po mniej niż dwa dolary i teraz nie wiem, które przykleić nad przewijak :slight_smile:

mi nic nie wyszukuje przez ta aplikację ;/

Ulka dziekuje:)
Ja jestem zadowolona, bo dzisiaj doszla wyczekiwana koszula. Na synku leży idealnie. Jutro wrzuce fotkę:)
Agnieszka z tymi zakupami na Ali bywa różnie. Czasem dana rzecz różni sie realnie od zdjęć na aukcji. Ale ja zamawiam takie drobnostki i nie moge narzekac. Teraz niemal wszystko produkowane jest w Chinach. Są tam tańsze koszty produkcji, dlatego tak sie dzieje.
Jak na razie moje rzeczy też nie “swiecą” :stuck_out_tongue:
Paulina jeszcze jest tydzien może paczuszki dotrą ma czas :slight_smile:

dziewczynki by sie ucieszyły bo czekają na tą naklejkę no zobaczymy jak to będzie

a wy zamawiacie przez laptopa czy apkę ? bo widziałam że taniej właśnie wychodzi i jak wyglądają takie zakupy

Jutro wypróbuję na laptopie tą aplikacje i dam znac czy u mnie działa.
Paulina na aplikacji jest czasem taniej. Można zbierać monety i wymieniac je na kupony u sprzedawców. Zakupy wygladaja tak samo jak w wersji komputerowej. Wrzucasz do koszyka, potwierdzasz, wybierasz adres wysylki i placisz:)

No ok ale w wersji komputerowej łatwiej chyba przelewy się robi

Ja zawsze na telefonie wszystko robię. Z laptopa to już rzadko korzystam. A ja wczoraj założyłam spór o te ozdoby co przyszły do Polski ale nie trafiły do mnie. Niby parę groszy to kosztowało ale tak z ciekawości chciałam zobaczyć o co chodzi z tym. Najpierw napisałam wiadomość do sprzedawcy że nie doszło to do mnie bo był zły adres chyba ale nie odpisał więc założyłam ten spór to wtedy napisał żeby wycofać bo na pewno jeszcze dojdzie i że to błąd systemu itp. Ale nic póki co nie robię dalej :stuck_out_tongue:

Szybko odpisał :slight_smile:

Ja musze się nauczyć zamawiać tylko nie mam tego konta na dolary

Paulina ale nie trzeba mieć konta na dolary. Płacisz przez przelewy24 w złotówkach. A nie wiem jak jest na komputerze, też pewnie tak samo.

Mi bank też przelicza złotówki na dolary. Nie trzeba mieć konta walutowego :slight_smile: Synek wystroił sie dzisiaj w koszulę z Ali. Oto on i jego paczuszka od Mikolaja:)

1

Mój Daniel ma konto na Ali i płaci jakoś z mBanku bo niby ze swojego nie może a ma w BGŻ

Też mam konto w mBanku. Płace za pomocą mTranferu i te kwoty z zamówień same się przeliczają na złotówki.
Wypróbowałam aplikację, którą podała Ulka :slight_smile: u mnie działa :slight_smile:

Elegancko w tej koszuli :slight_smile: a ja jakoś nie patrzyłam na tą apke. Widać coś więcej niż jest na Ali?

M.Jacek, ale masz w domu przystojniaka małego <3 super wygląda w tej koszuli :slight_smile:

Dziękuje bardzo :slight_smile: mam nawet dwóch bo młodszy to kserokopia tatusia :stuck_out_tongue:
na tej aplikacji są podobne wiadomości jak na Ali. Podane są tylko godziny rejestrowania i poszczególne etapy przechodzenia paczek od punktu do punktu :slight_smile:

M.Jacek uwielbiam takie koszule i naprawdę dodają one chłopcom stylu i uroku. Mój synek ma też taką ale kupioną w Lidlu. Podobają mi się do tego stopnia, że sama sobie taką kupiłam, ale nieco dłuższą. Jak zrobię sobie z synkiem sesję to wrzucę zdjęcie :slight_smile:

Czy któraś z Was kupowała kiedyś na Ali z aukcji ukrytej? Ja dzisiaj odkryłam, że na Ali jest mnóstwo biżuterii Tous <3 właśnie na aukcjach ukrytych i się zastanawiam nad jakimś małym zakupem. Macie jakieś doświadczenia?
I jeszcze jedno pytanie: próbujecie coś upolować w zakładce Freebe (to też moje dzisiejsze odkrycie) ?

Ja jakoś nie kupowałam na ukrytych ale widzę właśnie sporo ich na fb i właśnie dużo z tous. Tylko że to wszystko to chyba podróbki nie?
A co to za zakładka bo ja nie kojarzę?

Dziewczyny, które lubią samodzielnie robić hybrydy .Zobaczcie co znalazłam
Jak wam się podoba , wydaje mi się , że bardzo wygodna rzecz .Ponoć na Ali expres są dostępne

1

Lola fajny ten organizer, nie tylko na hybrydy, ale ogolnie lakiery. Jak znajdziesz na Ali to daj linka, ciekawe jaka cena.
Aleksandra, jak wchodzisz w aplikacje to masz ikonkę z prezentem Freebies & reviewies. To są ofety i można zgłosić się do testowania jakiś produktów, jak Cię wylosuja to płacisz 1 centa i przesyłają Ci produkt, a Ty później piszesz recenzję. Widziałam na grupie na fb, że kilku dziewczynom się udało. Dzisiaj to zobaczyłam dopiero :slight_smile:
Tous podróbki, oczywiście, ale ponoć większość nie różni się od oryginału. ale np. w zegarkach w oryginałach miś jest prosto na tarczy, a w tych z Ali jest pochylony.

Fajne daj linka jak będziesz miala