Zakupy na AliExpress

Ok napewno :slight_smile:

Pewnie niejedna z was zobaczyła śliczny wełniany śpiworek z Ali, wrzucam akurat link z ebay, bo w końcu tam zamówiłam, ale wszystkie produkty które kupiłam są też na Ali, a ceny porównywalne.

Wszystkie rzeczy zamówiłam 20 Września - 2 paczki dotarły po miesiącu, a ostatnia dzisiaj :slight_smile:

https://www.ebay.co.uk/itm/Newborn-Baby-Knit-Sleeping-Bag-Sleep-Sack-Thermal-Stroller-Blanket-Wrap-Swaddle/253110839953?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=552193346526&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Śpiworek mnie zauroczył niestety generalna masakra - nie polecam - materiał jest mega cienki i nie przypomina w ogóle produktu ze zdjęcia.

Kolejna rzecz to dresik - wygląda tak samo jak na aukcji ale rozmiarówka jest na pewno większa niż w Polsce

http://www.ebay.co.uk/itm/2015-Baby-Kids-Girls-Clothes-Tops-Shirt-Pant-Trouser-2-Pieces-Outfits-Set-1-2Y/311473005281?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=610509530916&_trksid=p2060353.m2749.l2648

I ostatnia rzecz z której jestem najbardziej zadowolona to komplecik dla niemowlaka - bardzo fajna jakość materiału, ale chiński najmniejszy rozmiar to takie nasze 68 lekko :slight_smile:

https://www.ebay.co.uk/itm/5X-Newborn-Baby-Clothes-Tops-T-Shirt-Pants-Hat-0-6-Month-Boy-Girls-Sleepwear/162414361508?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=461438831606&_trksid=p2060353.m2749.l2649

1

1

11.11 wielkie wyprzedaże na Ali, tzn. większość cen poszła przed tym terminem w górę, aby teraz mogły być niższe. Ja mam w koszyku kilka pozycji (faktycznie tańszych niż poprzednio, bo mam je w ulubionych już jakiś czas) i dzisiaj w nocy (przy karmieniu) będzie wielkie zakupowe szaleństwo :slight_smile:

Też mam trochę rzeczy w koszyku by kupić z wyprzedaży 11.11 :-), rzeczy dla małej, zabawki, parę gadżetów dla męża no i co nie co dla mnie :slight_smile: znowu listonosz będzie się śmiał że dzięki mnie zatrudnili Jeszcze 1 pracownika :slight_smile:

Andrea Wzrost Włosów Istotą Profesjonalny Salon Fryzury sunburst włosów Keratyny Produkty Pielęgnacja Włosów Styling Przeciw Wypadaniu Włosów
http://s.aliexpress.com/IJjIZJBv
(from AliExpress Android)

Ja dzisiaj już odrobinę zaszalalam. Kupiłam bransoletkę, ozdoby na choinkę i okulary. Ale jeszcze parę godzin zostało także nie wiem co będzie :smiley:
Mąż nawet się wciągnął i zamówił jakieś drobiazgi do garażu.

Ulka też to zauważyłam. Pierwotne ceny poszły w górę, aby nieco oszukać kupujących “ogromnymi” przecenami.
Ale jest sporo rzeczy, które warto dzisiaj kupić :slight_smile: ja na razie zamówiłam koszulę dla synka. Zobaczymy co jeszcze wpadnie w oko :slight_smile:

Dziewczyny pochwalcie się co udało wam się dzisiaj upolować w promocyjnej cenie . Bo ja zaszalałam kurtka, sukienka , bluzeczki . Dla synka niestety nic nie udało mi się kupić

https://pl.aliexpress.com/store/product/new-2017-winter-hooded-jacket-women-cotton-wadded-overcoat-medium-long-slim-casual-fashion-parkas-plus/2092019_32821553750.html
ta kurtka jest świetna , dłuższa ale zaczyna się od rozmiaru M nie ma S :frowning: moja znajoma ją kupiła w kolorze pudrowym jest bardzo zadowolona

Też trochę poszalałam, z ciekawszych rzeczy zamówiłam kolejną lampkę led tym razem różową w kształcie gwiazdki, trochę skarpetek, rampersa, małą lalkę Metoo, magnesy w kształcie literek, słynne drewniane rzęsy do dekoracji pokoju dziecięcego, otulacz bambusowy, a dla siebie szalik. Z tego co słyszałam na przesyłki trzeba będzie czekać nawet dłużej niż zazwyczaj :confused:

A nie wiem czy słyszałyście, że wczoraj na Ali ludzie zrobili transakcji na 25 miliardów dolarów (!)

Nie jestem do końca zadowolona z zakupów w tym roku na ali…upatrzyłam sobie dwie bluzki cena w wakacje ponad 50zł,pozniej 60zl a na wyprzedaży mała być po 20zł jednak była znowu po 50zł…A to paskudy…

Ulka dałabyś linka do tych magnesów? To jest cały alfabet czy tylko wybrane literki?
Nie słyszałam o tych kwotach, ale to może być prawda. Jednak na Ali zakupy robi cały świat, więc wczoraj było jedno wielkie szaleństwo :stuck_out_tongue:

Ulka świetne te literki chyba sobie zamówie takie

ja nadal czekam na paczki

Ulka a ja się wstrzymam z zakupem magnesów do momentu wystawienia Twojej opinii :slight_smile: jak tylko dotrze paczuszka do Ciebie to napisz jak one sprawdzają się w praktyce. Na pierwszy rzut oka ten magnes wydaje mi się za malutki, że nie będą dobrze się trzymać na lodówce? Jak na razie zapisuje w ulubionych :slight_smile:

… a gdzie są podane polskie ceny produktów ?

Ewela w ustawieniach możesz wybrać sobie polskie złotówki, przynajmniej tak jest w aplikacji na telefon. Jeśli nie to trzeba samemu przeliczać ceny

Dokładnie tylko w aplikacji jest chyba taka możliwość normalnie nie ma na stronie jak oglądasz przez przeglądarkę. Ja już nie pamiętam dokładnie ale u mnie chyba od razu po zainstalowaniu było po polsku i w zł, nie musiałam sama nic ustawiać.

Do nas wczoraj dotarla czapa, super grubosc na zime i odpinany pompon wiec fajna opcja bo nie naciaga kaptura jesli potrzeba założyć :wink:

1

ale fajna ile dałas ?

Bardzo fajna :slight_smile: a to jest rozmiar na dziecko czy na dorosłego?