Beata nci nie zrobisz trzeba przeczekać. U córki ten etap trwał 4 miesiące było ciężko nie powiem. U synka też mamy ulewanie,ale nie takie mocne jak u córki. Ma delicol na kolki i w sumie on też działa na ulewanie dobrze. Jak go stosuje tyle ile mi zlecono to nie ulewa,a jak zapomnę i tam raz czy dwa razy mniej to już ulewa mi sporo
a od jakiego wieku można podawać ?
Beata Delicol można od urodzenia podawać
O to super
A dlaczego zdecydowałaś się zagęszczać? Dziecko słabo przybierało na wadzę?
Ja tak kilka razy próbowałam dodać kaszki do mleka na noc żeby mi córeczka dłużej przespała noc ale w rezultacie obudziła się jeszcze szybciej
Zagęszczanie kaszka nic nie pomoże, słyszałam to już od wielu mamusiek i zasnę dziecko nie spało dłużej
Monia mi się wydaje,że czasem dziecko przyzwyczajone,że się budzi i robi to dalej.mozw najedzone,ale budzi się po to by się przytulić , czy miał zły sen itp
U nas tez zagęszczenie mleka się nie sprawdziło.
Jak dziecko ulewa zagęszcza się nutritronem, ale to za zgodą lekarza. Można kaszkami jak dziecko oczywiście wypije bo nie wszystkie dzieci chcą
My mieliśmy mleko AR nic to nie dawało. Teraz synek też zaczął sporo ulewac no i czekam bo to trzeba przeczekać
Moja ulewała też jak miska za szybko przepływ w smoczku także to też jest przyczyną bynajmniej w niektórych wypadkach
Synowi podawałam mleko Bebiko z literką "R". ;) A córa nie lubi innego poza zwykłym Bebiko więc innego mleka nie je ;)
Ja mojej podaje bebilon advance 1. Niedługo będziemy przechodzić na nr 2. Niby bebiko ma podobny skład do bebilonu.
W bebilon zmienili teraz formułę i niektóre dzieci też nie mogą przyjmować. Chyba się coś w składzie zmieniło
Monia, Bebiko i Bebilon są bardzo podobne, to nawet jedna firma produkuje, ale jakieś różnice są. Mój lepiej przyswaja Bebiko.
Monia masz rację zmienił się sklad. Nie ma już oleju palmowego, jets słonecznikowy, kokosowy i chyba rzepakowy tylko. Niby podobne składy Bebiko i Bebilon, cena różna ,ale np. synek po Bebiko zaczął ulewac okropnie. Bebilon już jest okej i mi nie ulewa za każdym razem w sporych ilościach
Bebiko i bebilon to dość spora różnica cenowa
Ja szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałam tylko właśnie słyszałam że to jest drogie mleko.
Bebilon teraz bd w biedrze w promocji przy zakupie 2 jedno za 45.99
Bebilon jest jednym z lepszych mlek modyfikowanych. Niestety, jego cena przeraża :( Warto wtedy polować na promocje w biedrze, tak jak napisała Monia, lub kupować na allegro lub od kogoś, kto już nie potrzebuje.
Każdemu dziecku inne mleko podpasuje. U nas był Bebilon na początku, a po nim zaparcia.