Drogie mamusie, niewiem czy w dobrym wątku napisałam, ale nie wiem gdzie go umieścic mam pytanie jeśli podaje synkowi juz kaszki bananowe, jabłkowe i kleik kukurydziany, to czy przy każdym karmieniu a synek je co 3godz zagęszczać mleko czy tylko raz dziennie,?,np na noc?
Nigdy nie zagęszczałam niczym mleka
Ja czasami kaszka/kleik ryżowy. Ale jednak nie widziałam różnicy. Syn czy z czy bez spal tak samo. I budził się o tych samych porach
Ja stosuje kleik ryżowy przeszła przez różne kaszki smakowe ale to było nie to ja jej zageszczam Tylko I wyłącznie dla tego że inaczej sobie nie pojada
Nie miałam potrzeby zagęszczać mleka nigdy. Ty już rozszerzałas diete z tego co kojarzę,a ile je stałych posiłków że glodna jest ?
Nigdy nie zageszczalam swojego mleka i powiem szczerze że nawet mi to przez myśl nie przeszło.
ja próbowałam zagęścić mleko kaszką ale córka nie chciała jeść kaszki z butelki
A ile dziecko ma? Generalnie nie powinno się zagęszczać mleka mimo wszystko dziecko się najada chociaż nam moze sie wydawać inaczej. Znam osoby co zageszczały ale tylko dlatego żeby dziecko długo spało. Moim zdaniem to tylko zatyka, ja synowi nie zagęszczałam mleka, drugiemu też nie mam zamiaru :)
córka ma 15 miesięcy i budzi się w nocy
Może jest coś nie tak skoro żadnej kaszki nie wypije
Monia moja też nie chciała kaszki z butelki musiałam dawca w misce. Po prostu nie każde dziecko będzie tak chciało zjwsc kaszkę. Moja dostawała wszystko przy stoliku,więc w butelce oczekiwała ,że dostanie mleko, jak podałam kaszkę to nie chciała pic i już
Moja wolała kaszkę łyżka jeść a nie z butelki
Kaszkę Też je łyżeczka. Syn tez :))
Koleżanka musi zagęszczać bo synkowi się cały czas ulewa a dzięki zagęszczeniu pokarm lepiej się przyswaja do organizmu maluszka i rzadziej jest przez niego zwracany a przecież najważniejsze jest to żeby przyjmował maluszek wszystkie wartości zawarte w mleku matki więc zagęszczenie pokarmu może przynieść więcej korzyści szkód nie widzę żadnych jeżeli kobieta ma problem z gęstością pokarmu lub dziecko z ulewaniem go.
Ale ulewanie jest na samym początku zwykle i to są specjalne preparaty do zagęszczenia czy mleko AR . Tu chodziło o zagęszczenie dla dziecka przy rozszerzania diety
Mój Syn tez strasznie ulewal i nie była potrzebna zmiana eka tylko właśnie zagęszczać do mleka bebilon ;)) po wyjściu ze szpitala zaczął chlustac właśnie
No ja się nie spotkałam z tym, żeby zagęszczać mleko maluszkowi przed rozszerzaniem diety. Nigdy o tym nie słyszałam.
Kaszki syn dostawał normalnie do jedzenia już przy rozszerzaniu.
Ewabrz zagęszcza się czasem i przed rozszerzeniem diety ale specjalnym zagęszczem. Nutriton do tego służy. Często dla ulewajacych dzieci się zaleca
Nie. Córka jadła samo mleko. Bez wyraźnej opini lekarza nie powinno się. Jeśli lekarz nie widzi do tego powodów do po co? Moja córka do 9 miesiąca maksymalnie jadła 5x 210ml (Wiadomo we wcześniejszych miesiącach mniej��
Czyli wcześniej nie rozszczerzalas wgl diety?