Zagęszczanie mleka

Tak Nutriton właśnie miałam do bebilon. Pediatra kazała dodawać bo ulewal i ulewal 

Monia jeżeli te pytanie było do mnie to nie miałam zaleceń rozszerzyć dietę wcześniej. Ale zauważyłam że córka jak miała 5 miesięcy to była gotowa i spróbowałam. 

No ale to piszecie o specjalnych zagęszczaczach jak ulewa czy są problemy i pediatra tak każe, to ok.

Ale chyba źle zrozumiałam wątek bo myślałam, że chodzi o zagęszczanie kleikiem mm lub kp przed rozszerzaniem diety...

Przy rozszerzaniu to nie zagęszczałam mleka tylko po prostu kaszki na wodzie lub mleku krowim dawałam, a cyckiem karmiłam normalnie dalej.

Ewabrz inaczej niż specjalnym zagęszczaczem nie zagęszczałam nie widziałam potrzeby 

ja rozszerzałam po 5 miesiącu córka od  razu ładnie jadła 

Powiedzcie mi jak to jest ze niektóre kobiety zagęszczają, ja zamiast zagęszczać bym dala nr 2 np. Przy np. Końcówce 6 miesiąca. Po co to zagęszczanie nie czaje tego 

Monia zależy jaki jest powód że się zagęszcza mleko 

Tak właśnie, nam pediatra kazała spróbować I wszystko było okej. Syn nie ulewal ;)

Zagęszcza się jak np dziecko często ulewa 

Właśnie w naszym przypadku tak było. Co wypił to ulał i po chwili znowu głodny 

Nasza na początku tak ulewała ale po mleku nan optipro plus potem przeszliśmy na bebilon to problemy się skończyły 

monia znajoma zagęszczała swoje mleko bo jej dziecko ulewało , więc różne są powody

Właśnie zależy. Nam pomógł. Koleżance tez poleciałam bo jej córka ulewala i tez się sprawdził bebilon ;))

Monia, różna są powody zagęszczania. Czasami dziecko ulewa. czasami lekarz stwierdza, że mleko jest "niewartościowe" i "małokaloryczne", a czasami kobietom się wydaje, że jak zagęszczą mleko, to dziecko będzie robiło dłuższą przerwę na jedzenie lub prześpi całą noc. Starsze pokolenie uczy nas, żeby zagęszczać mleko szczególnie wieczorami, bo wtedy dziecko dostaje więcej kalorii i prześpi noc, co jest nieprawdą... 

Jeśli masz tydzień lub dwa do kolejnego mleka, to nie ma problemu. Ale jeśli coś jest nie tak, gdy dziecko ma 2 miesiące, to wtedy nie podasz mu mleka modyfikowanego od 6 miesiąca. W takiej sytuacji należy albo zmienić mleko na inną firmę, albo je zagęścić (w zależności od występujących problemów i zaleceń lekarza).

Moja starsza córka jak ulewała to zmiany mleka nie pomagały. Zagęszczacz też nie pomógł. Poptostu tak miała i przeszło wraz z rozszerzeniem diety. Młodsza jest na piersi i ulewa. Ale skoro przybiera ładnie na wadze to się tym nie przejmuje wiem że jej to minie 

a jak dziecko ulewa po mleku matki to co wtedy robić? Siostra teraz urodziła i mały ulewa ale ona karmi piersią.

To zależy od dziecka nasza już nie ukewa i wystarczyła zmiana mleka 

Beata nic jeżeli dla dziecka to nie przeszkadza, prawidłowo przynęta na wadze. A jak coś nie tak to jeszcze czasem Delicol przypisują albo coś na ulewanie typu Gastrotuss baby albo Debridat 

Beata u mnie było tak po moim mleku, pediatra zalecila eliminacje produktów i obserwowanie jak mala zareaguje, srednio się to sprawdzało, jak przeszliśmy na mleko na recepte to się uspokoiło.

Czyli coś z mlekiem było nie tak Twoim ?