Zachcianki w ciąży - alternatywy

Najgorsze jest to że mdli mnie bardzo po słodkim i mam totalny spadek energii ale muszę mieć w lodówce coś słodkiego :joy::joy:

A próbowałaś diety z niskim indeksem glikemicznym? Jest bardzo polecana przy takich spadkach energii po jedzeniu

Głównie po słodkim mam taki spadek , tak to jest luz . Czasem są różne dni , zauważyłam właśnie ze wszystko u mnie zależy od śniadania . Jak zjem takie zdrowe z awokado jajko serek wiejski to dzień taki przyjemniejszy :face_holding_back_tears:

Zestaw zacny :smiley: choć ja unikałam słodyczy i nie piłam soków ani napojów słodzonych w ciążach :slight_smile:

O reety, ja to często mam ochote na jakies niezdrowe jedzenie, ale np zjem garsc chipsow, czy kawalek czekolady i juz mi nie smakuje. Na cole kiedys mialam ochote, mąż kupił, napilam sie 2 lyki i w sumie stwierdzilam, ze reszte on moze wypic, ja juz nie chce. :smiley:

Jedynie co to lody, moglabym jesc codziennie :face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth:

Hej,

Widzę, że jesteś nowa. Staramy się nie dodawać kilku komentarzy, możesz edytować swój poprzedni komentarz jeśli chcesz coś dodać :heart_hands:

O w ten sposób:

Oki, dziękuję za informację. Uczę się tego forum :smiley: a jestem bardzo podekscytowana, ile rzeczy można tu się dowiedzieć :grin: i strasznie żałuję, ze dopiero teraz tu trafiłam…

1 polubienie

W mig nadrobisz :slight_smile: wystarczą dwa wieczory solidnej lektury wstecz i będziesz obeznana :slight_smile: do tego regulamin i niepowielanie wątków a będziesz odważę się napisać “swoją” babeczką na forum :blush::blush::hugs:

1 polubienie

Dziękuję, mam nadzieję. :hugs: Staram się nadrabiać zaległosci póki jeszcze jestesmy w dwupaku :pregnant_woman:

1 polubienie

A na kiedy masz termin :)?

Polowa sierpnia :slight_smile:

1 polubienie

To już niedługo :heart_eyes::face_holding_back_tears: to pierwsze dzidzi?

@Karolinnna Taaak :two_hearts:
Dobrze gdzieś wyczytalam, ze Ty też jesteś świeżo upieczoną Mamusią? :heart_eyes:

1 polubienie

Tak :face_holding_back_tears: przyszedł na świat nie dawno w 38 tygodniu :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Cudownie, gratulacje! :heart_eyes: :heart_eyes:

1 polubienie

Jedyną moją zachniakną w ciąży są lody. Jem je raz dziennie. Wszystkie posiłki są zdrowe.