Szczerze w nic nie wierze… choc babcie i ciotki non stop coos wymyslaly
Nic sie nie sprawdzilo
Nie patrz na ogień bo dziecko będzie miała znamię albo jeśli masz zgagę to dziecko urodzi się z bujnymi włosami
Jak kobieta ładnie wygląda w ciąży będzie chłopiec, jak brzydnie dziewczynka zabiera urodę.
Tez slyszalam ze jesli masz zgage to dziecko bedzie mialo bujne wlosy ja mialam zero zgagi a corka miala duzoo wloskow : p z oparzeniem tez slyszalam ze jak sie oparzysz to dziecko bedzie mialo znamie u mnie tez sie nie sprawdzilo:)
A u mnie moja mama w 9 miesiącu żelazko odbiła sobie na brzuchu i wiecie że brat na plecach ma odbite żelazko więc coś w tym jest bo to zbyt duży zabieg okoliczności. Normalnie ma żelazko ciemniejsze na jednej stronie pleców
Ja słyszałam wersję że jak się wystraszysz i gdzieś dotkniesz to w tym miejscu będzie znamie u dziecka, ale u mnie się to nie sprawdziło
O kurczę, to ciekawe
Nie przechodzić pod sznurkami, pod schodami, nie nosić w ciąży łańcuszka… te najbardziej utkwiły mi w pamięci
A z tą zgagą mi się nie sprawdziło moja już rok a włoski wciąż krótkie i nie są w ogóle bujne;)
Martymama rzeczywiście masz zabobonną mamę;) za dużo tych złych zabobonów. Może wymyśla w końcu coś na dobrą modle
No właśnie, czemu zawsze tylko te złe rzeczy są wymyślane?
A mi dziś sie śnił wujek który, nie żyje… straszny sen … to byl…
Takie sny potrafią człowieka poruszyć…
Zdecydowanie…
Pozostaje mi sie pomodlic za duszę…
Na to też jest jakiś zabobon i z tego co słyszałam jak śni się osoba zmarłą to trzeba ją na cmentarzu odwiedzić.
Ja raz szukałam książki do przeczytania, była akurat jedna, która została po babci. Wyciągam, a z książki wypada paragon. Na paragonie była identyczna data, jak ta w dniu, kiedy go znalazłam, tylko że kilka lat wstecz. W tą samą noc przyśniła mi się babcia. Na drugi dzień na cmentarzu byłam
Dobrze ,że to przeczytałam. Takie sny o zmarłych bliskich potrafią sporo dać do myślenia. Mi snila się już parę razy babcia , a dziś ponownie jak ratuje z wody mojego chrześniaka i sama była przemarznięta a ja ogrzewałam swoim ciałem chłopca. Rety, trudno o takich snach zapomnieć
Mi bardzo rzadko coś się śni a nawet jak coś się przyśni to szybko zapominam o czym był sen. Może i dobrze, głowa spokojniejsza , bo takie sny ze zmarłymi naprawdę mogą zaniepokoić.
Oj tak, ja wtedy byłam lekko w szoku
Mam nadzieję, że wizyta na cmentarzu pomogła i duszek babci się uspokoił
Tak tak, później już był spokój, ale też od tej pory częściej jestem na cmentarzu