Ząbkowanie w 2 miesiącu życia

Valentina ale co niszczy zęby? 

ja dentonix kupiłam jeszcze w ciazy jak pisałyśmy ze go mało w aptekach;) ale szczerze jeszcze nie otwierałam a mała ma już troche tych zębów;) ale lepiej mieć niż nie mieć;)

Dentinox jest mocny jeśli chodzi i leki on ma w sobie lidokainę może mieć różnoraki wpływ na dziecko więc pediatrzy go nie zalecają 

u nas nie zauważyłam żeby była jakaś sytuacja niepokojąca, więc stosujemy. 

My też stosujemy Dentinox i nie zauważyłam negatywnego wpływu

Ja przy synu również stosowałam Dentinox kiedyś wcześniej jeszcze jak opiekowałam się dziećmi również bardzo często wchodził on w grę i ratował sytuację podczas ząbkowania u wszystkich maluszków także dla mnie na plus wiadomo że jak ze wszystkim nie wolno przesadzać Tym bardziej że jest to lek mocny ale w sytuacjach kryzysowych można się poratowac

Mamą być dokładnie, wiadomo, nie używa się tego codziennie, tylko już w sytuacjach kiedy nic innego nie działa. 

pewnie jak sie stosuje w niewielkiej ilosci to jest bezpieczniej wiadomo to zawsze jest lek to nie jest cukierek

I tutaj stwierdzenie jak się używa z głową to na pewno nie zaszkodzi:)

Według mnie dentinox jest słaby. Sama na próbę sobie dziąsła posmarowałam to cokolwiek było czuć przez kilkanascie sekund. Wiem, że u dziecka trochę może mocniej to działać ale córce niezbyt pomagało, też widziałam efekt tylko na chwilę 

wszystko co się używa z głowa to nie szkodzi. wszystko jest dla ludzi ale wlasnie z umiarem i głowa 

Oliwierja pewnie każde dziecko inaczej to odczuwa, mojej widać było, że przynosiło ulgę by np zjeść czy zasnąć. 

najważniejsze zeby znaleźć jakiś sposób na złagodzenie tego bólu :)

Każdy lek inaczej działa na dziecko. Jednemu pomoże bardziej Dentinox, innemu calgel. Jednak jeżeli coś dziecku dolega warto próbować wszystkiego az coś zadziała i złagodzi ból u dziecka. Raczej nikt nie stosuje danego lekarstwa czesciej niż jest napisane na opakowaniu czy ulotce ;)

No nam ten dentinox nic nie pomagał, ale tak jak piszecie na każdego dział coś innego, więc trzeba szukać złotego środka 

No dokładnie, na jedno dziecko pomoże taki lek a na inne on nie zadziała więc trzeba szukać

Dlatego rynek jest tak bogaty w rozne leki.

A uzywal ktos nurofen na zabkowanie ? Widzialam ostatnio reklame tego zelu i sie zastanawialam jak sobie radzi

moja siostra uzywała przy córce, na chwile spoko, potem niestety na nowo to samo 

ja używałam tylko Dentonix 

A któraś z Was stosowała kropelki na ząbkowanie Camilia? Działają?