jakby żeby wychodziły jak grzyby po deszczu to dla wszystkich byłoby to mega ułatwieniem. niestety raczej większość dzieci i rodziców męczy ten kres ząbkowania a trwa to nieraz bardzo długo.
ząbkowanie chyba zawsze jest ciężkim etapem
Ząbkowanie jest ciężkie wiadomo najgorsze jest to że każde dziecko przechodzi inaczej jedno bezobjawowo a inne naprawdę nieprzyjemnie i boleśnie
Kazde dziecko ząbkowanie przechodzi inaczej, może wystąpić gorączka, katar albo tak jak mówicie niektóre dzieci nie pokazują żadnych objawów
Licze ze u nas tez niedługo się zacznie -.-
Ząbkowanie to chyba podobnie jak kolki bardzo ciężki temat i indywidualny bo u każdego dziecka inaczej
ja to mówie ze zawsze jest coś;) najpierw skoki rozwojowe potem kolki a potem ząbkowanie i zaraz potem bunt 2 latka;)
Najpierw kolki potem ząbki mam nadzieję że u nas gładko pójdzie bo została nam do wyjścia tylko 1 dolna 5
Moja malutka miała biegunkę dlugo przed tym zanim zorientowałam sie że zabki wychodzą jej tak wczas u nas sprawdziło się trzymanie w lodówce gryzaczków
To racja każde dziecko inaczej przechodzi ząbkowanie i inaczej sobie też radzi z tym bólem
ząbkowanie i koli to bardzo cieżki i indywidualny temat. jednym cos tam pomaga inny nic, trochę ejst tak ze po prostu trzeba to przeczekac i juz.
Pierwszy synek miał 3mc jak wyszły mu zęby , zawsze bezobajowo nawet nie wiedzieliśmy kiedy i cyk był ząb . Drugi miał 5mc i wyszedł jeden ząbek i to była tragedia , krzyk w nocy, goraczka 39stopni , był marudny jeden nocy już nie mogłam wytrzymać i dałam czopek przeciwbólowy i narażacie przeszło ale idzie się umordowac ;)
U nas wychodzi teraz ostatnia seria piątek czyli górne jedna już wyszła a druga się przebija ;) łatwo nie jest widzę że non stop wsadza palce do buzi ale niestety nie mam wpływu już na to teraz nawet nie ma co smarować fukamy się na bierzaco dentoseptem o widzę że pomaga
Ostatnio kupiłam synowi dentosept i patrzę, że łagodzi ból podczas ząbkowania;)
Ja stosowałam żel "calgel" i faktycznie pomagał. Tylko, że syn całkiem dobrze przechodzil czas ząbkowania.
Justys a dentosept wam pomaga? Ja to mam wrażenie, ze synowi w ogóle
u nas dentosept stosowałam dodatkowo, psikałam, ale nie wiem czy aż tak bardzo pomagał.
Bardziej już u nas pomagały żele przeciwbólowe na ząbkowanie, nawet mnie jak bolały zęby (zaciskam w emocjach) to tez smarowałam sobie i miałam trochę ukojenia
Nie stosowałam na zabkowanie u starszego syna ale u drugiego syna wypróbuje kiedy przyjdzie okres ząbkowania;) tylko calgel stosowałam i przyznam, że pomagał i to bardzo szybko przynosił ulgę.
Ja stosuję zawsze dentinox i nawet przynosi ulgę. nie wiem jak dentosept, bo go nie stosowałam, ale może zakupię go na próbę przy następnej okazji.
Ktoś mi kiedyś powiedział ze niszczą bardzo zęby u dziecka i przez to bałam się kupić .
Teraz mały wpycha dosłownie wszystko do budzi z ogromna złością , może zakupie przy okazji jak teraz będę i wypróbuje . Jak piszecie ze pomaga ;)