Ewcia tak są od niedawna nawet kropelki, jeśli chodzi o podanie na pewno łatwiejsze, zwłaszcza starszemu dziecku.
Niech mi ktoś wytłumaczy, nawet łopatologicznie, dlaczego Viburcol działa, a camilia nie? Przecież to i to jest lekiem homeopatycznym.
Ja ostatnio rozmawiałam na ten temat z pediatria i pediatra twierdzi że w camili nie ma środków znieczulajacych ból i działa camilia na zasadzie placebo. Kiedyś miałam camilie ale już nie pamiętam jaki miała skład.
Dentinox w połączeniu z Vibucrolem to było dla nas jak wybawienie. W końcu przesypialiśmy noce!
Pomaga, nam też pomogła. Przy czwartym ząbku było najgorzej ale pomogło i dało na jakiś czas ulgę maluchowi. Efekt placebo oddziałowuje na podstawie świadomości. Dzieci w okresie ząbkowania jeszcze nie mają rozwiniętej świadomości na tyle by uwierzyć, że lek zadziała. W tym wieku posiadają natomiast już poczucie zaopiekowania przez rodzica co z pewnością oddziałowuje na komfort psychiczny malucha i dsje mu poczucie, że nie jest osamotniony w swoim cierpieniu. Sam proces otwierania opakowania, odrywanie końcówki zabezpieczającej lek czy już podawanie go może po prostu odciągnąć w jakiś sposób uwagę dziecka od bólu lecz nie jest to efekt placebo, o którym jedna z pań napisała jakoby lekarz wydał taką opinię. W literaturze naukowej i medycznej, efekt placebo u dzieci w bardzo młodym wieku (niemowlęta i małe dzieci) jest tematem, który wciąż jest badany i nie jest jednoznaczny. Rozsądny lekarz nie powinien dawać sugestii a tym bardziej stwierdzać jednoznacznie takich diagnoz nie mając potwierdzenia naukowego na ten temat.
Camilla ma naturalny skład i nie ma substancji znieczulających jak np.dentinox czy calgel dlatego może okazać się za słaby:)
u nas właśnie nie bardzo się sprawdzała Camila chociaż dużo osób mi ja polecało
Ja nie miałam camili bo pomagał nam dentosept mini. Aczkolwiek dużo osób ja poleca
Familii nie miałam ale dentonix to chyba taki najbardziej chwalony przez mamy i taki też miałam ;)
ja też uważam ,ze dentinox najlepszy i najwiecej mam poleca
Skoro camilia nie ma środków znieczulających to ja chyba wolałabym już dać schłodzonego w lodówce gryzaka. To też daje niektórym dzieciom ulgę.
Tak piszecie o tym dentinox aż zerklam do apteczki i mam;) ma długi termin ważności więc mi został po ząbkowaniu. I rzeczywiście jest ok. Często teraz córce smaruje, gdy ja dziąsło boli przy wypadaniu zębów