my się zabezpieczyliśmy w anaftin i camilie, to było najczęściej polecane przez Was i farmaceutów, coś czuję, że u Mikołajka niebawem się pojawi pierwszy ząbek
Viburcol też mamy ale podałam mu go ze trzy razy jak już był wieczór i mega marudzenie i trochę pomógł na pewno lepiej spał…
My właśnie od 22.01 mamy już pierwszy ząbek i nie było źle, w tej chwile widze że niedłógo drugi się pojawi i niestety do tego złapaliśmy infekcje wirusową. Walczymy dodatkowo jeszcze z gorączką i bólem gardła
Olha to serdecznie współczuję…bo wiem dokładnie jak to jest infekcja i jeszcze ząbkowanie…
Oj u nas tez byly różne zele na zabkowanie i camilia również…moze.kazdy jakos rezultat dal na pewno , ale chyba.najlepszy byl z zelow dentinox, z domowych sposobow to rumianek ( przecieranie dziąselka gazikiem nasaczonym rumiankiem a z lekow to czopki viburcol ( raz na jakis czas- jak synek byl juz bardzo marydny i zazwyczaj na noc).
U nas dopiero 3 miesiące a juz zabkujemy, na razie używamy anaftinu ale pewnie później przejdziemy na dentinox.
My używalismy dentinox. I duper sie sptawdzal
Szwagierka i kilka kolezanek tez uzywaly i bardzo chwalily. Koleżanka uzywala dentinox , ale nie bylo ktoregos razu w aptece i kupila Camilie, jej corce nie pomoglo
To tak jak moja córka. Trzy miesiące pierwszy ząbek trójka. Ale u nas camilia się sprawdziła i bardzo córce pomogła.
Camilie to homeopatia nie każdemu maluchowi pomoże.
Lina to faktycznie szybciutko, ale ja jak byłam mała to podobno pod koniec 3 miesiąca miałam już jedynkę.
Na razie u nas spokój, zabka nie widać a mała spokojna i nie obgryza pięści do czerwoności więc chyba coś sie zatrzymało.
Magros u mnie wujek miał pierwszy zabek przed 4miesiacem, podobno wczesne zabkowanie moze miec uwarunkowania genetyczne.
To mój brat jak miał trzy miesiące dostał pierwszego ząbka. Moja córka to samo pierwszy ząbek w wieku trzech miesięcy i akurat trójka wyszła. Jeden z najgorszych zębów do wyjścia.
Aneta a to niezle ze od 3 sie zaczelo, bo zazwyczaj pierwsze wychodza dolne jedynki chociaz wiadomo nie zazwsze tak jest.
Też byłam zdziwiona. Ale z ząbkami różnie bywa. Dzieci też się książkowo nie wychowuje.
Aneta tak mówią, że najgorszy, ale osobiście córa gorzej znosiła czwórki. trójki fakt bardzo długo nam się wyżynały.
Teraz mojej córce wychodzą kolejne ząbki. Zbytnio camilia nie pomaga. Tylko na czas podawania leku jest spokój. A tak to cały czas jest krzyk.
Polecam. My mamy kropelki są dobre. I co najważniejsze nie uzależniają .
Jak się nazywają te kropelki?
Co powiecie na krople viburcol?
Sylwia to sa kropelki viburcol? To super…lepsze przrzciesz niz wkladanie czopka do pupki. Jak synek mial kolki lub bolesne zabkowanie bylo to 4lata temu to pediatra przepisala nam.czopki viburcol, bo w tedy byly na recepte a teraz z tego co slyszalam.sa juz bez recepty a nie slyszalam o kroplach, to fajnie ze wymyślili w kroplach na pewno latwiej jest podac i penwie bym zakupila ale moze zapytaj pediatre byc moze szybciej do organizmu docierają czopki niz krople , jak to czopki…ale sama nie wiem…
Ja nie widzę żadnego efektu po Camilii, wręcz większy krzyk i ślina zaczyna lecieć dosłownie jak z kranu. sama szukam teraz czegoś co się sprawdzi, obecnie używamy dentinoxu, ale czasem mam wrażenie że też nie działa. kilka razy użyłam jeszcze Anaftin Baby ale to juz w ogóle nic nie daje, silikonowy aplikator jeszcze większą złość i szał powoduje. Tak więc w naszym wypadku również nadal szukamy. Moje dziecko do tej pory aniołek zaczęło pokazywać rogi, a mi serce pęka jak widzę jak ona mocno cierpi może znajdę w końcu coś “idealnego”