Ząbkowanie (Camilia)

Czy naprawdę pomaga Camilia pod czas ząbkowania? Czy ktoś korzystał?

Na każde dziecko działa co innego. Większość mam poleca Camille. Ale nie działa u wszystkich dzieci.
Kup mniejsze opakowanie i sprawdź jak będzie u Was :-). Ja tak wlaśnie zrobiłam, duże opakowanie trochę kosztuje a nikt nie da mi pewności że synowi pomoże więc postanowiłam najpierw przetestować małe opakowanie i sprawdzić. Jak się okaże, że pomaga można kupić duże opakowanie :slight_smile:

Ja tego typu leków nie kupowałam. Ale wiem ze zdania są podzielone. Oprócz camilji jest jeszcze viburcol i jak stałam przed dylematem czy kupować to właśnie sklanialam się ku temu drugiemu właśnie… U nas jak narazie wystarczył żel na dziąsła i w najgorszych momentach lek przeciwbulowy…

my mamy viburcol użyliśmy kilka razy , szybko działa

U nas również wystarczył żel i lek przeciwbólowy :wink:

Na cześć dzieci działa ale zdania są podzielone. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. U nas się nie sprawdziła u nas nic nie dzialalo prócz gryzaków chłodnych

1. Viburcol w jakiej formie, bo ja kupiłam kiedyś czopki i probowałam jeden raz na noc, kiedy mała była bardzo marudna i nie spokojna, nie zauważyłam żadnych zmian. Może nie czopki trzeba było kupować?

2. Jaki lek przeciwbólowy używacie?

Olha my mamy krople

Paracetamol dla niemowląt w czopkach. Tylko jeśli będziesz kroić czopek pamiętaj by wzdluz kroić aby rozłożenie substancji było takie samo :slight_smile:

My uzywalismy kropelkow Camilia. Sporo zuzylismy. Efekty nie byly cudowne może, ale jak dawalismy przed drzemka to wyraznie latwiej i szybciej synek zasypiał wiec jednak jakos ten bol łagodziły u niego.
Stosowalismy jednak tylko doraźnie a nie wg opisu na ulotce. Jednak wg takiego dawkowania ulotkowego musielibysmy zuzywac duzo więcej.
To byl nasz sposob na male marudzenia. Na większe Dentinox do smarowania ktory trzymalismy w lodowce i Nurofen Forte w syropie (wiek pozwalal juz dawac lek z ibuprofenem)
Ja nie jestem zwolenniczką czopkow i to dla mnie kompletna ostatecznośc, bo sama za dziecka ich nie znosilam, dlatego tez nie stosowalismy nic w tej formie choc mielismy kupiony paracetamol na pierwsze tygodnie.
Dodatkowo ibuprofen dziala przeciwzapalnie dlatego tez nim wspomagalismy sie w momentach gorszego kryzysu.

U nas pomaga zel i chrupek kukurydziany. Nic innego nie stosowalam.

Na kazde dziecko działa inny lek.Jeszcze nie próbowaliśmy Camilii jak synkowi wychodzily ząbki to smarowalam żelem dentinox i to pomagalo.Używaliśmy również viburcol i też to pomagalo uspokajał sie nie byl taki marudny.Ale to wszystko zależy od dziecka jednym bedzie pomagać a innym nie.Teraz córka powoli zaczyna ząbkowac jednego ząbka juz ma ale jeszcze nic nie stosujemy na ząbkowanie.Zobaczymy jak będzie

Agusia, w jakim wieku jest pani córka? My mamy 5 meśięcę i jeszcze nie mamy, choczaż ślina leci tak, że śliniak nie pomaga, cały czas ręcę w buzi trzyma i wszystko gryzie.

Olha, u nas też 5 miesięcy i te same zwyczaje :slight_smile:

Wiadomo, homeopatia to placebo. Rodzić się uspokaja, bo myśli, że działa, to i dziecko od razu spokojniejsze.
Generalnie, jako farmaceutka jestem przeciwna homeopatii.

Nurate, tu się nie zgodze, bo mi homeopatyczne leki pomagają, mastodynon pomóg przy bólach pierśi (poradziłam się z ginekołogem), tak efekt był nie natychmiast, ale po trzech miesięcach bardzo widoczny. No i jeszcze kilka leków przyjmowałam, nie będę wszystkiego tu rozpisywać, bo trochę inny temat mamy:)

Dzięwczyny, kiedyś moja siąstra (pod czas ząbkowania) miała żel, który w składzie miał benzocain 7,5%. Bardzo dobrże zamraża dziąsła. Właśnie znałazłam identyczny produkt nazywa się Orajel. Są dwa tubki dzienny - benzocain 7,5% i nocny - benzocain 9% . Wyprodukowano w USA. Już zamówiłam ten produkt, bo jeszcze ząbkowanie przed sobą mamy.

Może komuś się przyda

U mnie camilia się sprawdza. Daję naprawdę świetny efekt. Chwila i już córką nie krzyczy, że ją boli. Ale prawda jest taka, że nie na wszystkie dzieci działa camilia.

Powiem tak z pierwszym synem pomagał bo to ząbkowanie było dość lekkie , ale teraz z drugim porażka bo to ząbkowanie bywa bardzo bolesne i pomaga u nas Anaftin baby nawet podczas spaceru hehehe
A jak boli bardzo to na noc daje przeciw bólowe leki bo inaczej tylko płacz…