Zabawy niemowlaka z balonem

Balony wypełnione helem i w dodatku te w kontrastowych kolorach były dla mnie zbawieniem i szansą na ciepła kawę, kiedy moje bliźniaczki miały 3-4 msc ! Ja polecam ogromnie! 

Tak, muszę koniecznie gdzieś kupic, bo ostatnio wszystko jej się nudzi. Może właśnie ten balon zajmie ją na chwilke dluzej;)

Ciepła kawa i to przy bliźniakach.. ;) balon zrobił sporą robotę

o zabawie z balonami słyszałam. Nawet gdzieś był filmik, gdzie dziecko ma 4 balony i dobrze się bawi :) 

W tych profesjonalnych sklepach z balonami dodają uszczelniacza, dlatego balony trzymają się o wiele dłużej.

U nas dwa tygn temu był odpust  w wiosce obok ,ale oczywiście się dowiedziałam kilka dni po , i po balonie heheh

Jakbyście potrzebowały to za 50zł w Action mozna kupić butlę z helem. Nam starcza na jedną imprezę urodzinową 

A ile  ona ma pojemności, 5 l? 

I czy wgl takie butle można dobijać gazem ? Czy są jednorazowe?

O takim sposobie nie słyszałam, ale grunt że balonik pomógł wam a przy tym sprawia radość dziecku. :) 

Ooo a ja się zbieram do mapowania balona mojej córce może i u nas pomoże na gazy i bóle brzuszka 😉

Ja juz przetestowalam i tez polecam;). Chwila ciszy i ciepła kawa, bezcenne;))

Na Gazy super Angelika pompuje balona ruszanie nóżkami jest zbawienne

Felek od 3 tygodni walczy z balonem tylko ze nie ma lrzywiozanego do nozki ani raczki tylka sam trzyma bo wtedy ma lepsza frajde.. jak ucieknie mu to krzyczy do balona i wyzywa go.. powiem wam ze smiesznie sie to slyszy 

Mam miesięcznego synka i tak się zastanawiałam kiedy to zacznie się bawić. Córka ma 5lat i już zapomniałam jak to było 

Tak! Super zabawa dla maluszka I to prawda, takie machanie nóżkami u nas tak samo pomaga przy problemach brzuszkowych ☺️ z balonikiem Załącza się odrzutowiec �

Córeczka też miała ogromne problemy z gazami. Szkoda że dopiero teraz przeczytałam ten artykuł. Próbowaliśmy różnymi metodami. Masowałam jej brzuszek, okłady, noszenie na brzuchu i wiele innych. A jak widać można pomóc dziecku przez zabawę. Ważna rada na przyszłość. Dziękuję :-)

Genialny pomysł na problemy z brzuszkiem ! Muszę wypróbować. ;)

A myślicie, że dla takiego maluszka najlepszy będzie balon w odcieniach czerwonego/czarnego tak aby lepiej widział i chętniej się zainteresował czy raczej to nie ma znaczenia? 

kolory moim zdaniem bardzo tak, kiedy dziecko kończy określony miesiąc można wprowadzać kolejne, jednak samo to, że balon się rusza i odskakuje to już to wzbudza zainteresowanie u dziecka.

U nas mega pomogęło właśnie na pracę jelit, ale też na rozruszanie małej, która była pod tym względem sporym leniuszkiem😁