Balony wypełnione helem i w dodatku te w kontrastowych kolorach były dla mnie zbawieniem i szansą na ciepła kawę, kiedy moje bliźniaczki miały 3-4 msc ! Ja polecam ogromnie!
Tak, muszę koniecznie gdzieś kupic, bo ostatnio wszystko jej się nudzi. Może właśnie ten balon zajmie ją na chwilke dluzej;)
Ciepła kawa i to przy bliźniakach.. ;) balon zrobił sporą robotę
o zabawie z balonami słyszałam. Nawet gdzieś był filmik, gdzie dziecko ma 4 balony i dobrze się bawi :)
W tych profesjonalnych sklepach z balonami dodają uszczelniacza, dlatego balony trzymają się o wiele dłużej.
U nas dwa tygn temu był odpust w wiosce obok ,ale oczywiście się dowiedziałam kilka dni po , i po balonie heheh
Jakbyście potrzebowały to za 50zł w Action mozna kupić butlę z helem. Nam starcza na jedną imprezę urodzinową
A ile ona ma pojemności, 5 l?
I czy wgl takie butle można dobijać gazem ? Czy są jednorazowe?
O takim sposobie nie słyszałam, ale grunt że balonik pomógł wam a przy tym sprawia radość dziecku. :)
Ooo a ja się zbieram do mapowania balona mojej córce może i u nas pomoże na gazy i bóle brzuszka 😉
Ja juz przetestowalam i tez polecam;). Chwila ciszy i ciepła kawa, bezcenne;))
Na Gazy super Angelika pompuje balona ruszanie nóżkami jest zbawienne
Felek od 3 tygodni walczy z balonem tylko ze nie ma lrzywiozanego do nozki ani raczki tylka sam trzyma bo wtedy ma lepsza frajde.. jak ucieknie mu to krzyczy do balona i wyzywa go.. powiem wam ze smiesznie sie to slyszy
Mam miesięcznego synka i tak się zastanawiałam kiedy to zacznie się bawić. Córka ma 5lat i już zapomniałam jak to było
Tak! Super zabawa dla maluszka I to prawda, takie machanie nóżkami u nas tak samo pomaga przy problemach brzuszkowych ☺️ z balonikiem Załącza się odrzutowiec �
Córeczka też miała ogromne problemy z gazami. Szkoda że dopiero teraz przeczytałam ten artykuł. Próbowaliśmy różnymi metodami. Masowałam jej brzuszek, okłady, noszenie na brzuchu i wiele innych. A jak widać można pomóc dziecku przez zabawę. Ważna rada na przyszłość. Dziękuję :-)
Genialny pomysł na problemy z brzuszkiem ! Muszę wypróbować. ;)
A myślicie, że dla takiego maluszka najlepszy będzie balon w odcieniach czerwonego/czarnego tak aby lepiej widział i chętniej się zainteresował czy raczej to nie ma znaczenia?
kolory moim zdaniem bardzo tak, kiedy dziecko kończy określony miesiąc można wprowadzać kolejne, jednak samo to, że balon się rusza i odskakuje to już to wzbudza zainteresowanie u dziecka.
U nas mega pomogęło właśnie na pracę jelit, ale też na rozruszanie małej, która była pod tym względem sporym leniuszkiem😁