Zabawy niemowlaka z balonem

Witajcie, 

Co sądzicie o zabawach dziecka z balonikiem wypełnionym helem?

Mój Szymonek mając 3 miesiące oszalał na tym punkcie :) potrafił kilka razy dziennie "wariować" z balonikiem przywiązanym do nóżki czy rączki, śmiechu i radości przy tym było ogrom. Syn ma problemy z pracą jelit i ogrom gazów które sprawiają ogromny dyskomfort. Przy zabawie z balonikiem problem z gazami rozwiązywał się sam, nóżki tak szybko się ruszały że "bączki" wylatywały jeden po drugim bez grymasu na buzi. Bawicie się tak ze swoimi pociechami?

Ojejku jaki uroczy pucuś :) 

Słyszałam o baloniku ,ale widzisz nie wpadłabym na to,że może dziecku pomóc przy wydobyciu się baczków  , no w sumie jakby nie było to rowerek robi ;) 

Sama nie przywiązywałam córce baloników:) 

Taaak, moi syn też uwielbiał, potrafił godzinę machac nogą i się śmiać przy tym. I racja, to świetny trening więc na gaży idealne !

Super ze wspominasz o tym w kontekście "bączków ". Może niektórym niemowlakom to pomoże i mojej córce też. Niedlugo planuje tak sie z nia bawic. Ja już zakupiłam hel i balony. Hel zakupiłam w action i wiem że jest bardzo wydajny. 

O super !

Oj u nas też była to rewelacyjna zabawa. Mała tak głośno się śmiała. Potrafiła się godzinę bawić sama. 

Super pomysł! :) Muszę go zapisać do przetestowania. 

Taaak zabawy co nie miara a przy tym właśnie nóżki pracują i brzuszek więc przyjemne z pożytecznym a przy okazji mama ma czas na coś 

Widziałam filmiki jak bobas ma przywiązane 4 baloniki, po jednym do każdej nóżki i rączki. Świetnie to wyglądało, ale sama w końcu nie przygotowałam takiej zabawy.

My się bawiliśmy. Ale mieliśmy  hel z sprawdzonego  źródła. Wiem, że  ie które wypełniacze "hel" mogą się zapalić. Ogólnie  święta  zabawa rozwojowa. Polecam 

Przygdy  bobaska,  eeee no chyba nikt z zapalniczką nie chodzi koło butli z gazem ani do nadmuchanych baloników przy dziecku :) 

Widziałaś takie przypadki ?

Świetna zabawa i rozwiązuje problem z brzuszkiem 

Oj tak

U nas to w sumie tak przypadkowo. Bo córka na dzień dziecka miała taki Balon i syn się czasami pobrali :D 

mój chłop na moje wyjście ze szpitala ozdobił mieszkanie balonami z helem i myślal, że nasz noworodek będzie się tak bawił :D haha mówię mu, że to za szybko przecież ona ledwo widzi :D także no :d  to super zabawa i moje półroczne dziecko szalało z tego co pamiętam 5 lat temu. Balony z helem to zawsze nie lada gratka dla dziecka niezależnie od wieku 

Ja już 9 miesięcy kupuje taki balon 😂 cały czas zapominam a zabawa mogłaby być dobra

To świetna zabawa ja polecam moj synek bardzo lubił przy córci jakos jeszcze nie probowalam

Jeszcze nie próbowałam ale widziałam te filmiki na Tik Toku;).. Jak gdzieś mi migną balony z helem to napewno kupię;)

Tak! Moja pierwsza.corka szalała. Teraz drugiej też będziemy takie atrakcje zapewniać :):

Fajne ćwiczenia ruchowe :) jestem na tak :)