Może jak będę następnym razem w Action to się zaopatrzę w butle z helem. Tylko czy balomy do napełniania helem też można tam kupić, bo nie jestem pewna czy takie zwykłe się nadadzą?
Lea w zwykle też można ale hel się ulatnia z nich szybciej niż z tych foliowych.
Inka, serio? Nie wiedziałam :)
Nie polecam napełniać zwykłych balonów helem. Ulotni się do 6h jak nie szybciej.. foliowe to będą do 2 dni.. za to foliowe napełnione zwykłym powietrzem są u nas już 9 miesięcy ;)
kupiłam dużą butle helu żeby napełnić 50 zwykłych balonów i ścianę foliowych .. zwykle opadały w trakcie imprezy.. te które mąż na próbę napompował wieczoren to z rana wszystkie leżały na podłodze…
człowiek uczy się na błędach ;) koszt duży ale krótki efekt… za to radość dzieci bezcenna ;)
Justys helem 2 dni ? Może miałaś balony foliowe do napełniania powietrzem. Balon mniejszy niż 40 cm nie uniesie się do góry napełniony helem. Pamiętajcie że są foliowe balony do napełniania helem i osobno do napełniania powietrzem. My dostaliśmy na roczek balony z helem i trzymały się ok 3 tygodni. Poza tym do zwyklych balonów lateksowych jest specjalny spray uszczelniający do Helu który rozpyla się w środku balona. A jeżeli chcecie żeby zwykle balony napełnione powietrzem nie popekaly spryskajcie je lakierem do włosów.
Mi zwykle z helem wytrzymały około 2 dni, impreza i poprawiny. Foliowe z helem tak do okola miesiąca. Natomiast dwa foliowe z powietrzem mam z roczku córki do dziś, a ona ma już 9 lat;)!
Dużo pewnie zależy od jakości balonów.
My często kupujemy balony z helem, bo syn ma ogromną frajdę :) Nie polecam kupować butli z helem takich za 100zł, bo to mieszanka helu z powietrzem i balony krótko wytrzymują. Kupowane w punktach z balonami z helem wytrzymują nam miesiąc - takie foliowe, bo tam mają czysty hel. Zwykłe lateksowe balony z helem wytrzymują raptem max tydzień, dlatego według mnie lepsze są foliowe :) Takie balony to świetna zabawa dla młodszych i starszych.
Jeju ile ważnych informacji ja tu wyczytałam, dziękuje Wam za rady z balonami - nie pomyślałabym że balon pompowany helem z butli za 100 zł zgaśnie na drugi dzień, a taki w stoisku będzie długo latał w powietrzu.
Nie wiem czy z tym helem za 100zl to prawda. Ja kupiła butle za 100zl z Action i jest napisane że mamy tylko hel. Chociaz pewnie sa do kupienia jakieś mieszanki.
Napompowalam na razie 3 balony. Każdy przeznaczony do helu. Najtańsze 2 balony po 3 zl trzymały w sumie 5 dni a droższy za 15 zł już miesiąc. Te balony za 3 zł to takie na prawde cienkie więc mnie to nie zdziwiło.
Hel jest jednym z najmniejszych i najlżejszych atomów, co pozwala mu przenikać przez małe pory w materiałach, z których wykonane są balony wiec według mnie jakość balona ma znaczenie. Można rowniez użyć specjalnych preparatów uszczelniających, które nanosi się na wnętrze balona przed napełnieniem helem.
Nigdy nie miałam z Action, zamawiałam przez internet i nie patrzyłam na skład. Byłam pewna, że jest tylko hel;). Jak będę w action to kupię, bo szykują nam się 2 imprezy, także wypróbuję.
Pooo to pewno ja też kupię akurat na Chrziny :)
Iwona, a balony skąd masz, że tyle Ci wytrzymują?
Witam,
Bardzo fajny pomysł na problemy gastryczne :)
Dzieci ok. 2-3 miesiąca życia odkrywają swoje ręce i nóżki, powoli zaczyna rozwijać się koordynacja ręka/noga oko. Takie zabawy są bardzo cenne.
Polecam również skarpetki z dzwoneczkami :)
A dla nieco starszych dzieci zabawki, w które można kopnąć czy uruchomić stopą :)
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Cholewińska-Dacka
DaNutka. Ten droższy balon kupiłam dawno temu na allegro ale widzę że nie ma go już w sprzedaży. Pamiętam że kierowalam się wtedy popularnością produktu i ilością gwiazdek. Tak żeby był najlepszy jakościowo. A te dwa tanie balony po 3 zł w dealz. Wrzucam je na zdjęciu.
Moja córka jak się od 2 tygodni uwziela za dłonie to nie chce nic innego robić. Ciągle trzyma je w buzi. Ugniatam jej ręce, ćwiczę rączkami w różne strony tak żeby przypomniała sobie ze ma te ręce, zachęcam do chwytania przedmiotów a i tak wkłada je do buzi. Niedługo ma 4 miesiące a wiszacych zabawek nawet nie mysli zeby chwycic.
Jak przyczepiłam jej ostatnio balonik to balonik w górze a córka ani na niego nie spojrzy i dłonie w buzi. Dalej będę ją zachęcać mam nadzieje ze zacznie używać rąk do innych celów.
Ja kupowałam na chrzest balony w kwiaciarni. Za 4 balony (2gwiazdki jakiś krokodyl i głową miska) zapłaciłam 55 zł w tym balony i hel. A jak brałam na roczek to 1 wielkości 120 cm kosztowała 35zl razem z helem o trzymały się dość długo
Dzięki Iwona :))
Hmm myślę butle z helem kupić i balony ale cenowo jak pójdę i kupię w kwiaciarni czy stoisku z balonami może wyjdzie podobnie.
Zbliżamy się do tego momentu , by taki balonik przewiązać naszej małej. Coraz świadomiej obserwuje ruch zabawek, grzechotek, karuzel. A taki balonik tp strzał w 10
Ja jak kupowałam butlę za 100zł to w składzie też tylko hel, żadna mieszanka. Balony przeróżne - i cieńsze i grubsze, zazwyczaj z Allegro, ale kupowałam też balony na stoisku z takimi, co napełniają helem. I niestety te ze sklepu naprawdę nam dłużej wytrzymywały niż te same balony, ale pompowane helem z butli w domu. Dlatego ja już nie marnuję pieniędzy na butlę, bo jak balon ma mi wytrzymać tylko 1-2 dni to wolę kupić dziecku balona za 20zł i cieszyć się nim praktycznie przez miesiąc :)
Jak na złość u mnie żadnych jarmarków ani ulicznych sprzedawcow z balonami. Zawsze tego pelno a jak człowiek chce coś kupić to nie ma;)
Poszukaj odpustów okolicznych wiosek. Zazwyczaj latem tego pełno. I balonów od groma na takich straganach