Zabawki

Mam kilkoro dzieci w rodzinie tak wiec co roku kupuje dla nich prezenty. I staram się aby były to mądre rzeczy, takie które nie tylko bedą je bawiły ale również takie, które bedą w stanie czegos ich nauczyć. Ze swojej strony polecam książeczki.Dla mniejszych tekturowe, dla starszych już normalne... DObrze jest w dziecku rozwijać zainteresowanie ksiazkami już od najwcześniejszych lat. 

https://tantis.pl/pucio-uczy-sie-mowic-zabawy-p606021

Dla najmłodszych polecam szczególnie serię Pucio. 

U nas córka najbardziej lubi bawić się takim wiadereczkiem co się wrzuca kształty, klocki, drewniane rybki do łowienia oraz wszystkie inne rzeczy do codziennego użytku

Moje dziecko uwielbia książeczki basen z kulkami hit i podwodny świat little tikes i garnuszek na klocuszek uwielbia. Ale i tak jeżeli zauważy pusta butelkę po napoju szczotkę do włosów albo coś w tym rodzaju zabawki przegrywają 

Dariamama chyba jak w każdym domu najlepsze zabawki druszlaki garnki miski i łyżki do stukania ☺

moja bardzo ładnie bawi sie domkiem i lalkami( ma 18 miesiecy)uwielbia zabawki muzyczne typu tablet,pilot czy pad z fp i oczywiscie uwielbia CZUCZU

Moja to bardzo lubi się bawić drewniana kuchnia 

U nas w przedszkolu 5 latki przechodzą etap będę fryzjerem  ☺

Bardzo polecam mate sensoryczna.. A teraz na roczek dostałyśmy konika na biegunach i samochodzik odpychany mała uwielbia. Także polecam tunel po prostu hit

Tunel fajna rzecz tez trzeba mieć miejsce ale dobre na pracę mięśni ☺

Zależy co lubi ,ciężko tak doradzić nie znając dziecka

Co kupić dziecku na roczek?

My kupowalismy dla chlopca jeździć pchacz na roczek autko

Rowerek trójkołowy, tablice manipulacyjna, konika na biegunach. 

Stolik interaktywny, konika na biegunach 

Konik na biegunach się naprawdę sprawdza, mój starszy ynek miał roczek gdy go dostał i był zachwycony młodsze również z niego później korzystały. Konik wydawał również dźwięki i ruszał ogonem. 

Wiola moja dwuletnią córka nadal lubi korzystać z niego 

Synek ma 14mc i póki co najbardziej to go interesuje wszystko co zabawką nie jest. Miał fazę na kontakty, łańcuch przy kuchence itp na roczek dostał tablice manipulacyjna i uważam że to świetny prezent ale i tak na dużej potrafi go zająć zwykły przedłużacz. Jeśli chodzi o stos zabawek to najczęściej drewniana zjeżdżalnia oraz grający samochód z czterema kształtami

Tablica manipulacyjna, drewniana zjeżdżalnia i grający świecący samochód z czterema prostymi kształtami do wyrzucania

Mój ma 19 miesięcy i od kilku tygodni uwielbia się bawić klockami lego duplo. Próbuje coś układać ale głównie jeździ kolejkami, wkłada do wagonów zwierzątku, ludziki itd. Ładnie się tym potrafi zabawić. 

Na roczek od dziadków dostał i ładnie się bawił drewnianą kolejką z elefun.

Ale to był lipiec, więc te letnie miesiące to najlepsza była zabawa na polu, na grządkach :D

Tablicę manipulacyjną zaczęliśmy robić na roczek ale nie dokończyliśmy, bawił się nią ale bez szału. 

Od nas na roczek dostał biegówkę 4-kołową Puky Lino i powoli zaczynał się nią interesować.

mamy pchacz, chodzik, konia na biegunach, wózek,lalkami i misiami nie lubi się bawić