Zabawki stymulujące rozwój

Z tej firmy są naprawdę fajne zabawki mi też mamy takie do dopasowywania od 15 mc i synek je bardzo lubi. Jednak ogarnął je dopiero koło drugiego roku.

Jak dziecko coś nie zainteresuje to nie ogarnie wcześniej. A jak zainteresuje i będzie się ciągle bawił próbował to szybciej ogarnie 

juz zamówiłam te puzle z dziurką zobaczymy jak córeczka ogarnie....czy w ogóle sie zaciekawi...

Weronisia daj znać czy jest zainteresowanie ze strony córeczki 

Weronisia zobaczysz ;) daj znać czy przypasowały jej 

Weronisia z tego co pamiętam to coreczka Twoja ma 10 mc, myślę że nawet jeśli teraz nie przypadną jej do gustu to nawet za miesiąc lub dłużej mogą jej się spodobać.

pewnie napiszę sama jestem ciekawa

Weronisia to czekamy  ;)

Mój dwulatek większość zabawek ogarnia z opóźnieniem. ten wiek który jest podany na pudełku  uu nas zawsze te 3 -4 msc później. 

ten wiek na zabawkach to i tak jest uogólniony, bo wiadomo dzieci są rózne

Każde dziecko ogarnia takie zabawy w swoim tempie. 

Milena ja to wgl nie przykładam wagi do tego jaki tam jest wiek..  myślę, że tylko przybliżone to jest  bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie . 

Moim zdaniem to nie chodzi o to kiedy będzie umiał prawidłowo bawić się takim zabawkami a bardziej od jakiego wieku są dla dziecka bezpieczne przynajmniej ta dolna granica.

Karolina o tak zwlazz za że dużo jest często małych elementów które mniejsze dziecko może połknąć

jakoś na pewno szacują  wiek od którego jest zabawka...a czyż nie chodzi o to by zabawka dawała radość i zainteresowanie..

Pewnie po coś to daja, ale np mój syn na takiego grajka (klawisze pokretla) i sam zaczął się tym interesować, kreci sobie , naciska j cieszy się jak mu gra, a jest to od 6msc. Wiadomo, że jak ma cos malutkie elementy to uważać z takimi zabawkami 

gugi wiadomo że jak małe elementy to inna sprawa ale jak dziecko zainteresowane zabawką to po co ograniczać....

A jeszcze co do tych puzzli z dziurką.Kupiłam dwa rodzaje bo sie nie mogłam zdecydowac-a że na empik promocja po 25 złotych to jak tu nie kupić.córka na razie zaciekawiona tylko kółeczkami,wiec nasza zabawa polega na tym że ona tylko kładzie kółeczko ze zwierzątkiem na kartonik który ja jej daje.ale powiem wam ze warto miec te puzzle.sa kolorowe ,w środku aż 12 kartoników,nawet starsza córka je układa.

1

1

Weronika super są ;) pewnie za jakiś czas będzie się bawić sama

Weronisia super ;) może kipie, ja lubię na zapas wszystko mieć, a później tylko wyciągać