Kochane jakie polecacie zabawki które stymulują rozwój dziecka.Córka ma 10 miesięcy i książeczki kontrastowe juz nie wystarczają bo szybko je odrzuca.Macie swoje sprawdzone zabawki????
Weronisia mamy swoje typy, synek bardzo lubi:
- stolik interaktywny SMOBY
- puzzle drewniane
- garnuszek na klocuszek
- kolorowe kubeczki ze smyka
- miekkie klocki ze smyka
- kazda z tych zabawek bawi się codziennie, puzzli jeszcze nie układa, ale próbuje, a najwiecej czasu zajmuje mu ich wyciąganie ;)
- stolik jest rewelacyjny bo ma mnóstwo atrakcji jeśli mi się uda to wrzucę link do mojego wątku
tutaj znajdziesz sporo inspiracji ;)
10 miesięczne dziecko potrafi i chce się już bawić fajnymi zabawkami ;)
https://lovi.pl/forum/12/zabawki-dla-dziecka-okolo-rocznego
U mnie od małego synek uwielbia drewniane puzzle, garnuszek że smyka również należy do jego ulubionych oraz drewniane klocki. Ogólnie też wszystkie zabawki które grają i świeca.
Mój synek bardzo lubił i dalej lubi interaktywna kostkę grającą,magnetofonik z Fischer Price , małpkę grającą zachęcającą do raczkowania z Fischer Price,klocki,samochodziki , którymi tatuś zachęcał do zabawy, wiele różnych zabawek lecz najważniejsze dla niego było towarzystwo podczas zabawy, wtedy wszystko mu się podobało i tak jest do dziś :)
Może książeczki z empika gdzie długopisem jak się na jedzie to wydają dźwięki. Niestety pomoc dorosłego musi być, może robot grający ze smyka.
Garnuszku na klocuszek, puzzle drewniane, klocki, sortery kształtów, kostka edukacyjna, książeczka gdzie jak nacisnie się dane zwierzę czy inny przedmiot to daje odpowiedni dźwięk, miś interaktywny,
U nas sprawdził się stolik interaktywny, sorter i sowę mądra głowę .
Stolik interaktywny
Interaktywny leniwiec fisher price
Interaktywny jeż linkimals fisher price
miekkie klocki
klocki duplo
mamameg dziękuje za link....nieumiejętnie mi idzie to szukanie wątków.Ale obiecuje poprawę ha ha ha
Ten garnuszek mnie zaintrygował i stolik interaktywny.Jest tyle zabawek ale nie ma co szaleć i kupować wszystkiego.a te opisy zabawek tez nie zawsze są dobre napisane.
Garnuszek u nas obowiązkowo
A właśnie takiego rożnego rodzaju puzzle obrazkowe nie będą za trudne dla córki...Dawałyście swoim niespełna rocznym dzieciaczkom juz do zabawy
Mnie też ten garnuszek zainteresował, aż sprawdzałam co to takiego ;)
Polecam też puzzle z dziurka mega!
Ten garnuszek to jest sorter który też mówi
Patrycja P jakie te puzzle z dziurką...gdzie kupiłaś i jak mam je szukać (pod puzle z dziurką)
Zwykłych puzzli to mój dwu latek nawet nie umie układać. Natomiast drewniane układanki uwielbia. Nie miał jeszcze roku jak je wyciągał. Wkładce co prawda jeszcze wtedy nie umiał ale od czegoś trzeba zacząć.
U nas roczniak je ogarniał
Każde dziecko może coś innego intresować
PatrycjaP mądrego masz tego roczniaka.... całkiem ciekawe te puzzle.zaraz wchodze na empik i zamawiam
Patrycja jakie fajnie ;) super będę wiedziała co dzieciakowi kupować :D