Zabawki Sensoryczne/Manipulacyjne

No tak tylko te zabawy to chyba dla starszych dzieci bo taki maluch 7 miesięcy to jeszcze raczej nie umie tego, prędzej ten korek czy plastelinę by zjadł😅

W sumie masz racje :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:7mio miesieczyny maluch wszystko do buziaka pcha.
To moze taki sorter?

1 polubienie

Właśnie moja jest na tym etapie, od weekendu siedzi samodzielnie już i mamy takie autko sorter z clementoni to mega jej się podoba, wszelkiego rodzaju wieże do budowania, roller z dumela. Myślę właśnie też nad jakimś sorterem żeby po kształtach wrzucała, kolckach miękkich itd. aktualnie też ze względu na żeby wszelkiego rodzaju gryzaki i zawieszki z nimi są the best

Teraz córa ma już 9 miesięcy, ale nadal wszystko z rzeczy typu plastelina itp może wylądować w buzi :rofl::rofl:

1 polubienie

No tak :sweat_smile: takie rzeczy to dopiero myślę po roczku jak nie 1.5

Nooo u nas niestety idą ząbki, jeden za drugim, więc teraz wszystko ląduje w buzi. Wcześniej umiała się takimi rzeczami bawić, gniotła, oglądała, ale teraz już niestety musimy z tym uważać

Ooo to u nas non stop wszystko do buzi, ale zauważyłam też że mamy teraz właśnie takie okresy że nie wkłada wszystkiego i nagle jest ten etap zębów i co tylko pod ręką

1 polubienie

U nas ten etap zębów mam wrażenie, że nie przechodzi :sweat_smile::rofl:

Hahaha to możemy znów przybić sobie piątkę :sweat_smile: dopiero co poprawiło się nam spanie i funkcjonowanie małej bo się zaktualizowała o nowe umiejętności wyszły jej jedynki i jedzeniowy jest lepiej i bach od wczoraj ibuprofen na noc i po przebudzeniu się na mleko bo 2 idą :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

No u nas była jedna noc z tylko jedną drzemka, to byłam tak zszokowana, że wstałam o 5 i nie mogłam już zasnąć, bo ciągle myślałam, że się pewnie zaraz obudzi :rofl::rofl:

1 polubienie

To jest najgorsze, ja pisałam kiedyś że ona wstaje i 2 h się bujamy to teraz wstaje ale szybko idziemy spać dalej ale ten lek jednak zostaje że co słyszę jak się przekręca to myślę ocho będzie pobudka :face_with_spiral_eyes:

1 polubienie

Ja już doszłam do takiego etapu zmęczenia, że jak słyszę szelest, to mam nadzieję, że to demony albo duchy, a nie dziecko :rofl::rofl::rofl:

3 polubienia

Ja też nigdy nie wiem ile młody pośpi i jak zaśnie o 17 to idę spać z nim. W życiu tak wcześnie nie kładłam się spać a teraz padam po całym dniu i pobudzce o 5 czy 6 rano.

Co do zabawek to sama szukam już dla synka na Mikołaja. W weekend skończy 7 miesięcy i chcę mu kupić coś interaktywnego co gra, świeci czy się porusza. To go też zachęci do ćwiczenia chodzenia na czworakach :upside_down_face:

1 polubienie

Ja polecam taką fajną ośmiorniczkę! Nie jest specjalnie głośna, ani denerwująca, więc myślę, że nie będzie też mocno przebodzcowywac maluszka. Co prawda nie swieci, ale gra melodyjki, moja córka teraz na czworaka dalej za nią łazi, a kupiliśmy, żeby zachęcić do leżenia na brzuchu :sweat_smile:

O też ja mamy! Mała kocha ją bardzo :smile: choć ostatnio przebiła ja żyrafą z dumel :rofl:

A co robi żyrafa? To jest ta co rusza głową i śpiewa? Bo my mamy podobną gęś :rofl::rofl:

Taaak dokaldnie ta sama i robi to samo co gęś :sweat_smile: choć przyznam szczerze że cieszę się że jednak znajomi wpadli na żyrafę bo jak ostatnio w Carrefour kliknelismy ta gęś to jej ruchy mnie jednak przerażają bardziej :laughing:

Nasza córka do nich tańczy :rofl::rofl: :rofl:

A macie może do polecenia jakieś fajne autka interaktywne które „same” jeżdżą ?