Dziewczyny,
Szukam zabawek dla swojej 7 miesięcznej córki. Myślę o różnych kostkach czy tablicach manipulacyjnych, sensorycznych, coś co ją zaangażuje, nie zabawki, w których musisz tylko wcisnąć guzik. Mogą to być też zabawki typu zrób to sam, ale kompletnie nie mam pomysłu, więc jeśli ma być taka, to poproszę o przepis na wykonanie
córka lubi jak coś szeleści, jak może czymś pokręcić. Chciałabym żeby częściej angażowała rączki do zabaw ![]()
Nadal u mnie leży ten nowy stoliczek sensoryczny drewniany jakbyś była zainteresowana.
Ogólnie zabawki drewniane są super mamy całą masę ale grające plastikowe też są fajnym dodatkiem. Ja mam całą półkę linkimals kolala szeleści , żółw ucieka , są też z sorterami itp . Minusem lunkimals jest to że zajmują bardzo dużo miejsca bo jednak są spore i zestaw wszytkich zwierzątek jest liczny
Ja mam 10 miesieczniaka i bardzo bym chciala mu kupic tablice manipulacyjna, maz oczywisce twierdzi ze zrobi ja sam ale nie wiem czy sie doczekam. Naprawde w necie pomyslow jest od groma, wlaczniki swiatel, suwaki, suniecie po linii itp.
Stolik edukacyjny mam plastikowy z wielkim torem dla pociagu ( po starszaku)
Mamy tez kostke V-tech i to mi wystarczy chyba
No tylko żeby się wyrobił z tą tablicą zanim mały do przedszkola pójdzie bo później to już chyba nie będzie się bawił ![]()
![]()
Widziałam na FB że daje się trochę pianki do golenia z barwnikami do torebki strunowej i dziecko jeździ sobie po tym paluszkiem i kolory się mieszają
A najprostrza rzecz jak kulodrom ?
Teraz są fajne, o różnych teksturach, piłeczki też mają czesto różne wypustki. U nas te zabawki zdecydowanie wygrywały! Miałyśmy cos takiego:
Tablice manipulacyjne w wersji “mini” pojawiły się też w pepco w formie takich przenośnych teczek - można wiec zabrać do auta czy na spacer
Te multifunkcyjne stoliczki są super ![]()
Kup taka lepszka folie malarska i np.papier na rolce, sa dostepne farbki do malowania palcami gwarantowana zabawa
zanim farbka wyschnie daj corce troche maki, ryzu ktory moze sie poprzyklejac do rysunku.
Tablice manipulacyjna mozesz zrobic sama wystarczy jedna wizyta w casto. Na drewnie maja scinki desek/blatow, czasem poldarmo. Reszta to co Ci wyobraznia podpowiada
czesc gadzetow do tablicy tez mozna kupic na allegro. Maz nie jest Ci potrzebny, wystarczy srubokret,klej do drewna i wkrety
ja zrobilam corce taka,
wykorzystalam wszyskie “przydasie” ze skrzynki z narzedziami.
Co do zabaw na insta obserwuje konto melo_nowe przeskroluj na starsze rolki, dziewczyna ktora prowadzi to konto jak miala niemowlaczki podrzucala duzo fajnych i kreatywnych zabaw
Drewniane w szczególności , ale niestety już mamy stoliczek i kolejny nie ma porostu sensu . Nie lubię jak pokój jest zastawiony zabawkami . Dlatego oferuje że mogę odsprzedać ![]()
U mnie świetnie się sprawdzała blaszka i piasek kinetyczny. A dla takich mniejszych można zrobić inne, jadalne rzeczy typu galaretka, woda i kawałki jedzenia, suchy makaron.
Hitem były też klamerki poprzyczepiane np. Do zasłony i ich odczepianie.
Z gotowców polecam stolik edukacyjny Little Dutch.
A słyszałyście o puzzlach dźwiękowych.? Niby hit!
Kurde ten stolik faktycznie wygląda fajnie
a przypomnij mi ile za niego chcesz? Może faktycznie się zdecyduje ![]()
Uwielbiam zabawki little dutch !
No zobacz sobie to jest ten
220?
Sa urocze i w podobnym stylu i niestety cenie
sa tez tender leaf toys
U nas hity: Little Dutch Kostka sensoryczna Newborn Naturals-miekka kostka z szeleszczącymi metkami i lustrem oraz Sebra Zabawka sowa Blinky-sensoryczna dla niemowląt sowa z lusterkiem i gryzakiem miękka w dotyku kostka, każda ścianka ma inną fakturę, metki i lusterko. Fajnie pobudza zmysły i ciekawość dziecka. Klocki z tej firmy (4 sztuki) tez mamy - woodland
wiec polecamy
A wiesz co, wezmę go. Mała już i tak próbuje na nogi stawać, więc zaraz pewnie będzie w użyciu ![]()
Podasz mi jakiś mail, żebym mogła się z tobą skontaktować?
Napisz na
Kingula96@o2.pl
![]()
Zwykłe proste rzeczy z kuchni potrafiły zwykle najlepiej zająć dziecko
Napisałam!
Właśnie zastanawiam się nad piaskiem kinetycznym. Córka akurat jest taka, że nie bierze takich rzeczy póki co do buzi, więc mogłabym spróbować. Z resztą taka zabawa i tak tylko pod czujnym okiem, więc gdyby coś kombinowała, to bym mogła zareagować ![]()