Zabawki drewniane czy nowoczesne?

idziemka ja też :d to były lody mojego dzieciństwa :D 

teraz dzieciakom robiłam lody jugurtowo-owocowe 

Ja jako dziecko uwielbiałam lody z danonków. Teraz to wolę sorbety, z mlecznych lodów to tylko śmietankowo-krówkowe. 

Ale dziewczyny smaka robicie na te lody:D

halmanowa śmietankowo - krówkowe to też moje ulubione :D takie nawet sama robiłam raz i były mega 

Też próbowałam robić domowe lody ale zanim mi wyszły sporo śmietanki poszło do zlewu. Niby prosty przepis, ale trzeba je robić z wyczuciem. 

Doris nie ma co się poddawać, może się za drugim razem uda;D

Ja sporadycznie robiłam swojskie. a lody danonkowe to hit :) nawet mąż uwielbia. Mam nawet pochowane patyczki z nich i szkoda wyrzucić :) 

Wolimy te drewniane, mają też lepszą jakość :)

I są o wiele lepsze w dotyku i trwalsze :) a w razie czego można pokleić 

są lepsze , ale też droższe i w sumie dobre dla maluchów bo starsze dzieci to już wolą bardziej wypasione zabawki 

u nas mamy kilka zwykłym plastikowych gumowych czy drewnianych zabawek które najlepiej sie sprawdzają ciezko okreslić bo mała bawi sie wszytskim po trochu i na chwile;) a czy drewniane trwałe;) tak one sa trwałe ;) gorzej jak tą zabawką np. klockiem w coś żuci;D TUTAJ WYGRYWA KLOCEK GUMOWY;d 

Aniss oj tak masz racje, jeszcze najgorzej jak celują w ekran tv;/

oj tak ANiss ! mój syn jak się wkurzy to rzuca wszystkim , więc im cięższa zabawka dla mnie tym gorsza 

Ja gdzieś kiedyś wyczytałam żeby nie używać zabawek i interaktywnych grajacych i migających bo dostarczają za dużo bodźców do organizmu i nadmiernie stymulujące układ nerwowy. Że książeczki i zwykle zabawki są dużo lepsze bo dziecko samo musi pomyśleć co z tym zrobić żeby się pobawić a miska albo samochodzik się włączy i gra albo śpiewa czy się świeci. Ale idąc w takim tempie niedługo nie będzie można nawet zwykłych zabawek używać bo będzie źle. 

Z tym to różnie mówią. Generalnie uważam że wszystko w nadmiarze może szkodzić. Mam grająca i świecąca karuzele i przy tym mogę zostawić syna na długo długo. Pozatym same standardowe zabawki mamy. Natomiast bardziej niż takimi zabawkami krzywdę można zrobić nieświadomie dając dziecku patrzec na telefon czy TV.

Też myślę, że zabawa w umiarze nie zaszkodzi, nie dajmy się zwariować w końcu;p 

jasne zabawki głośne pobudzają , ale i też zachęcają do zabawy . Mój syn lubi takie głośne córka jak była mała też lubiła  je. One zawsze zaciekawiają je bo coś się dzieje tu jakiś dźwięk się pojawi, światełko głos czy ruch 

No tak dzieci lubia wszystko co najbardziej głośne i świecące :P my ograniczamy zabawe takimi zabawkami wyłącznie rano i po południu. Tak żeby wieczorem się wyciszać. 

Dzieci dłużej bawią się zabawkami grającymi czy świecącymi..  widzę to po swoich chłopcach.

Ale wiecie z zabawkami to jest tak że kiedyś mówiono że chodziki są fajne bo pomagają w nauce chodzenia teraz znowu odwrotnie, klze niby pchacze lepsze ale też jakiś czas temu spotkałam się z opinią że nie dokonać są takie dobre;) więc ja czasami nie wiem czy dana zabawka jest dobra;)

Jeśli są źle nie dobre nie powinny być dopuszczane do obrotu i sprzedaży jeśli szkoda szczególnie.

Starszą córka nie lubiła głośnych zabawek zaraz marudziła i płakała nie interesowały ja za to młodsza głównie te lubi ale już jest inny charakter;)

Zwykle zabawki są fajne lubimy klocki czy książeczki lalki które nie mają żadnych funkcji ale jak to z dziećmi bywa wszystko na chwilę;) 

Przesyt zabawek też nie jest dobry i czasami ten minimalizm jest lepszy aby zainteresować malucha niżeli sterta zabawek wkoło;)