Zabawki drewniane czy nowoczesne?

Więcej drewnianych, bardziej rozwijających ale grające też się znajdą :) 

Muszę poszukać w action bo wczoraj dorwali się do tych z dziurką i już pełno wody w środku a ciężko to do końca opróżnić 

właśnie u nas też te z Rossmana tak zrobiły 

Z rosmana właśnie mamy. Już próbowałam strzykawką i igłą ją wyciągać ale do zera nie idzie 

Nawet jeżeli wyleje się wodę to pewnie nie schnął w środku za szybko... coś zawsze zostanie heh

W necie nie trudno znalesx co sie dziej z takimi gumiakami po niezbyt dlugiej zabawie w wodzie;/ niestety.ciezko jest jej sie pozbyc przez co bakterie szaleja;/ w sumie takie zabawko to na chwile ewentualnie;/ ja mam kilka takixh zabawek z fp i tez niestety z dziukami lodeczki maja za to śrobki;) i nie daje tego zestawu do wody tylko mala sie tym bawi tak poprostu bo mo szkoda tego zaraz wyzucic ;/

Widziałam nie jeden filmik i mnie to przeraża.. że też producenci o tym nie pomyśleli. A ten problem już jest rozgłaszany bardzo długo 

Najlepiej byłoby rozciąć taka zabawkę i zobaczyć co dzieje się w środku.

Zdecydowanie..  moi ostatnio pozbierali do kąpieli te gumowe z rosmana. Muszę do nich zajrzeć i za wczasu zrobić porzadek

Ja kiedyś rozcięłam zabawki , które dzieci miały do wody. Od tamtego czasu już takich nie mają. Mają jedynie pudełka do zabawy bo to jestem w stanie wyczyścić. Gumowe zabawki z dziurką mają szybko tyle pleśni, że takie zabawki trzymają w skrzyni i bawią się na dywanie 

Tak, znam to, ale z drugiej strony można takimi zabawkami pobawić się dwa-trzy dni i wyrzucić. Zelaszcza jeśli to jest zestaw gumowych zwierzątek z rosmana za grosik :)

te zabawki można wykorzystać tez jako super zabawę w zajęciach sensorycznych, ugotować kisiel albo budyń i powrzucać je tam.

u nas sprawdziły się zabawki piankowe przyklejane do wanny, literki, statki, ostatnio widziałam drogę i Auta 

My właśnie za grosik mamy i kilka lat spędziły w pudle na zabawki i bawili się nimi bez wody. Aż ostatnio uznali, że dają do wody. Obserwuje je i wyrzucę bo nie będę ich narażała na bakterie.

Piankowe kółeczka mamy z pepa i Patrolem z action. Do tego mieli te pisaki do wanny i fajnie sie tym bawili

ja miałam piankowe autka i drogę  , ale moje dzieci wolą mimo wszystko jakieś pudełka do przelewania wody w trakcie kąpieli , wiec poszło to w końcu do śmieci bo zabawy były może na 2-3 dni , a potem miesiącami to leżało 

U mnie takie zabaqki do qody z rossmana to starsza corka kiala do piaskownicy;) potem wyzucilam;) u mlodszej byly w pudelku i bawila sie nimi ot tak ale przyszedl czas kiedy nie vhxiala sie kapac no i zabawki sa juz w wodzie,) pewnie kwestia czasu i pojda do kosza;/

ja wszystkie gumowe zabawki które mieliśmy w wannie do kąpieli, wyrzuciłam do kosza, jak zobaczyłam co z nich wypływa ..

Mama Wojtusia ja chyba też gdzieś w internecie o tym przeczytałam czy na YouTube zobaczyłam film. Zaraz poleciałam do łazienki i jak przecięłam to się wystraszyłam. 

Od tamtej pory takie zabawki jedynie na dywan do zabawy 

Plastikowe zabawki można umyć w cieplej wodzie więc to nie problem, ale gumowe dla mnie są na raz. Mogą być zelaszcza ze można skorzystać z tych z rosmana :)

Ja jeszcze nie widziałam żeby coś wypływało z gumowych zabawek do kąpieli z syna. Tak to też wyrzuciłabym wszystkie bo jednak ich nie można umyc

Ja też już wyrzuciłam te nasze. Ale powiem Wam, że wśród nich znalazlam dwie fajne gumowe, które można wymyć. Nie mam pojęcia skąd je mam. Takie mogliby spokojnie tworzyć do kąpieli 

Te do których jest dostęp żeby dokładnie wymyć z każdej strony to ok ,a jeśli nie to wymaga częstej wymiany :)