Moja córka ma kuchnię, ale z ikea taką małą , udało mi się wyrwać ja na olx za parę zł jeszcze z całym wyposażeniem, i jak podliczyłam te same dodatki to 3 razy tyle kosztowały co ja zapłaciłam razem z kuchnią:D
Idziemka ja też kupiłam z olx i jestem zadowolona tyle że moja z Lidla;) a też patrzyłam za ikeowska albo właśnie Lidla ale szybko się wtedy sprzedawały;/ warto popatrzeć czasami ktoś chce zrobic sobie miejsce na kolejną zabawkę i się pozbywa;)
Aniss mi się akurat udało z sąsiedniego miasta, i jechałam po nią jeszzcze tego samego dnia;D
U nas pół na pół :) ja jestem fanką drewnianych a mąż kupuje więcej tych "nowoczesnych" 😅
Wszystko zależy co dziecko lubi i czym lubi się bawić. Mój synek lat 5 od 3roku uwielbia bawić się Playmobil oraz zabawkami drewnianym i również są nowoczesne piękne i kolorowe;) z drewnianych ma zestaw lekarski piękny , skrzynkę z narzędziami, pociąg, klocki drewniane ktorymi bardzo często się bawił od 2roku życia , owoce i warzywa drewniane , kuchnie i są bardzo fajne;) i w różnych pastelowych kolorach;) także ja polecam;)
mam wrażenie że te drewniane zabawki są takie trwalsze niż plastik
Masz drewniana kuchnia waży 35kg i jest naprawdę trwała jak i wszystkie drewniane zabawki. Kiedyś nie lubiłam drewnianych zabawek ale zmieniłam zdanie..
Sa ale no moja córka trochę zniszczyła akcesoria do kuchni od stukania poruszyła się farba...
Idziemka to u nas podobnie było rezerwacja i mąż chciał jechać tego samego dnia bo to był jakiś taki czas gdzie co pisałam to się sprzedawały odrazu;)
Justys 35kg? Wow to sami taka robiliście?
My drewnianych mamy niezbyt wiele ale najlepiej się sprawdza taka kostka z opcją mule przyzna że się zastanawialam nad zakupem a mała często do niej wraca o się nią bawi;)
Teraz taka moda na stonowane kolory drewniane zabawki w pokojach . Fakt wyglądają ładnie ale zastanawiam się na ile takie pokoje są praktyczne dla dzieci a na ile one są dla insta rodzica...
mamakaziaiemmy oj tak teraz taka moda. Na insta wygląda to pięknie, ale jest jednokolorowo tak niekorzystnie dla rozwoju dziecięcego wzroku. Ładnie , ale czy zdrowo dla ich rozwoju ? wydaje mi się, że nie no , ale takie kolorki mają parcie to samo z ubraniami dziecięcymi też najlepiej w jednej kolorystyce
Mamy i plastikowe i drewniane zabawki, ale dużo też pluszowych czy gumowych. U nas to chyba tak po równo ze wszystkiego :) Jednak ja jestem fanką drewnianych zabawek, bo mam wrażenie, że są trwalsze. I nie, nie wybieramy synowi tylko w beżowych odcieniach :D Sym na sporo malowanych kolorowych drewnianych zabawek jak zwierzątka na sznurku takie do ciągnięcia, duże kulki czy kolorowe sortery :)
Drewniane zabawki są na pewno trwalsze, ekologiczne i ładnie się prezentują, ale dzieci i tak zazwyczaj wolą się bawić plastikowymi zabawkami
Mazią a ja się właśnie na tym zaczynam łapać myśląc o przyszłym pokoju córki ;) aby był stonowany;) ale z drugiej strony myślę sobie że ten nadmiar kolorowych zabawek zrobi swoje;) hehe
Fajnie to wygląda ale jak jest jeszcze pokój przed wejściem dziecka ;) hehe bo potem to już wersja bałagannoo;)
My mamy również różne wersje zabawek z różnych tworzyw nie trzymam się mody nie mam tylko drewnianych czy plastikowych w sumie te zabawki i tak za chwilę są wymieniane na inne bo wyrastaja chcą się bawić czymś innym więc póki co są różne a córka bawi się co chwila czym innym ;)
Mazia nigdy nie czytalam jak kolorystyka wpływa na rozwój dziecka ale napewno taki stonowany pokój może być mniej atrakcyjny do zabawy... Póki co nie mam możliwości urządzić pokoju córce bo nie mamy tyle miejsca ma swój kącik który jest mocno ikeowy i funkcjonalny ,ale sama może bym się dała przypadkiem porwac w mode jak juz bym urządzała typowo pokój ...
Według mnie drewniane. Sama tez takie będę doradzać ,jeśli chcieliby cokolwiek kupić córeczce
Oj te stonowane katalogowe pokoiki mi się nie podobają. Pokój dziecka to pokój dziecka z różnymi kolorami porozrzucanymi zabawkami itp( oczywiście w granicach rozsądku hihi) dziecko musi się tam czuć dobrze. No to tak jak mu wejdziemy czasem do czyjegoś domu i nie wiemy jak się zachować bo wystrój przytłacza. Przynajmniej ja tak mam
Ja sobie wyobrażałam taki pokoik pudrowy róż dla dziewczynki ale ostatnio mi sie podobały ikeowskie pokoiki takie kolorowe własnie :) mi sie marzył mocny odcień różu a i tak pokój mialam w zielono pomarańczowych kolorach. Obecnie jak córka podrosnie zrobię tylko kolorowy kącik do zabaw, kreatywności bo więcej miejsca nie ma pokojach. Napewno bede chciala klocki ale czy drewniane czy plastikowe nie wiem... Uwielbiałam obie wersje i próbowałam wymyślać budowle z obu na raz.
Ja ostatnio się zakochałam w pokojach szaro białych z różowym ;) ale i tapety mi się podobają i kwiatowe wzory...
a mi znów podobają się szarości, beże