Zabawki do kąpieli

Karolina moja zraziła sie jak.poczula.piasek na języku i nie wsadza właśnie 

Aneczka moja też ale zdarza się jej zapomnieć i wtedy trochę piasku poliże. 

A co do zabawek do kąpieli co myślicie o puzzlach albo pisakach do wody? 

Puzzle ok, ale ja co do pisaków nie jestem przekonana. Pisaki lub kredki będę pozwalać używać córeczce tylko na tablicy. Dziecko późnej przez takie pisanie po płytkach może pisać po ścianach bo myśli, że skoro tam można to można wszędzie. 

Mamy Piankowe zabawki super się sprawdzają 

Ja kupiłam kredki ale jakoś zainteresowania nie było , są takie super flamastry z firmy BIC 1+ zamazują się ze wszystkiego jeżeli chodzi o ubrania to się dopiera wszystko. Kupiłam takie znajomej i zadowolona była bardzo . Dlatego jak mój się zainteresuje to mu też kupie . Myślałam też o tej tablicy akurat teraz w grudniu będą okazje żeby coś kupić. 

U nas dalej najlepszą zabawką jest korek od wanny :) 

o korek u nas stanowił problem. Synek czesto wypuszczał wode z wanny. Musialam kupic korek, którego nie dał rady wyciągnąć.

Pati ostatnio robiąc wyprawkę.do szkoły natknęłam się na te pisaki zmazywalne i się.zastanawialam czy warto je kupić...ale widzę że warto.

PannaXoanna ja córeczkę kąpię jeszcze w wanience, wstawiam ją do dużej wanny ale myślę, że jak zacznę ją kąpać w dużej też będzie próbowała wyciągać. Chyba, że spróbuję zająć ją korkiem od brodzika ;) 

Ja dzisiaj kupiłam takie wiaderka do wody z dziurkami zwierzątka są na przodzie ,łatwe w utrzymaniu czystości, a to najważniejsze. Mamy też statki i od czasu do czasu je rozbieram i czyszczę . Takich psikawek nie używamy bo osiada się woda i nie da się wyczyścić tego 

U nas sprawdziły się kulki plastikowe takie jak do suchego basenu, kubeczki do przelewania wody, różne figurki, córka miała pływającą wyspę teletubisiów i ją uwielbiała, żabę którą się włącza i ona pływa , kwiata-prysznic i te mazaki ( ale od nich woda była strasznie brudna) miała także takie gumowe zabawki, ale szybko je wyrzuciłam bo zbiera się w nich dużo osadu z mydła i płynów i ciężko je umyć a bakterie się namnażają.

U nas z korkiem jest masakra syn cały czas go odtyka i woda ucieka a on się śmieje po czym jak już wody brakuje to płacz 

Moja sąsiadka opowiadała mi, że jej siostra kupiła dziecku kaczuszkę do kąpieli. Dziecko się cieszylo, kaczuszka fajnie sobie pływała ale po paru tygodniach zmienila kolor. Rozcięła ja, a ona w środku cała zapleśniała. Nie ma co kupować zabawek, których nie można dobrze wyczyścić i wysuszyć. 

MamaDarulka moja córeczka we wszystkich wygryzła dziurki więc do wody już się nie nadają ;)

U nas córka bardzo lubi takiego nakręcanego pingwinka na wode 😊 potrafi nawet sobie sama go juz nakrecic 

Te kaczuszki piankowe to podobno największe siedlisko bakterii :/

Lepiej faktycznie plastikowe zabawki lub silikonowe które można umyć i wyparzyć. 

ja mam te gumowe zawsze odsaczam wode i daje na grzejnik do wyparowania i osuszenia...ale w lato pewnie bedzie problem z nimi bo jak je wieczorem wysuszyć wiec pewnie pójda do piasku do zabawy

Weronika mimo to kontroluj patrz czy pleśń nie narasta

Ja mam gumowe z pepco- kaczuszka, rybka, żabka i foka