Zabawki do kąpieli

Witajcie, jakimi zabawkami bawią się Wasze maluchy podczas kąpieli? Co się u Was sprawdza?? Chodzi mi o dzieci w wieku do 4 lat

U nas się sprawdziły najbardziej plastikowe gryzaki z maty edukacyjnej. Teściowa kupiła ostatnio też kaczuszki to też trochę się interesuje. Ja jeszcze jej zamówiłam kaszuszki z pontonem dla nich i siatka do ich łapania. Zobaczymy czy się sprawdzi. Moja ma 10 miesięcy 

Z zabawek do kąpieli dla mojego dziewięciomiesięcznego syna mamy takie trzy gumowe żabki piszczące, ale z racji tego, że bałam się trochę, że mały połknie tą piszczałkę, która jest w środku żabek wyciągnęłam je i po prostu są takie dziury i nie piszą. Ogólnie ma też takie wiaderko z czterema dziurkami z których płynie woda - nie jest ono jakoś specjalnie kupowane jako zabawka dla dzieci tylko skądś miała je moja teściowa, nawet nie wiem skąd (pewnie z jakiegoś produktu spożywczego ) wiaderko i żabki zdecydowanie mojemu małemu wystarczają. Mój mąż ostatnio wpadł na pomysł, aby kupić jakieś super zabawki do kąpieli, które przyczepia się do kafelek, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zrobić z mojej łazienki placu zabaw. Wystarczy, że zabawki są już w innych miejscach w domu

Mój roczny Synek na razie nieszczególnie bawi się podczas kąpieli - najbardziej lubi kopać nóżkami i rączkami i patrzeć jak chlapie...

Ma takie typowe gumowe piszczące zabawki, czasem się nimi bawi, ale szczerze mówiąc nie jestem fanką - do środka napływa woda i te zabawki są wiecznie mokre wewnątrz, nie da się ich wysuszyć w 100%, więc boję się, że za chwilę coś w nich zakwitnie.

Ma też nakręcaną żabkę, która pływa, ale z kolei ta śrubka do nakręcania jest mała, a Syn aktualnie wszystko gryzie, więc boję się, że to urwie i połknie. Także to jest niby spoko, ale tylko pod warunkiem, że faktycznie się bawi, a nie wkłada do buzi.

Ja mam gumowe zabawki do kąpieli no i się przydają. Wcześniej nie miałam problemu z kąpielą synka a teraz zrobił się niechętny i takie zabawki pomagają mi zajęciu Szymka w wannie

U nas samo to,że jest woda to wow!!! Z zabawek do kąpieli to mamy kaczuszki.Na początku synek się nimi bawił a ostatnio już się znudził.

u mnie sprawdziły się zwykłe plastikowe kubeczki, którymi synek sobie przelewał wodę jak był trochę starszy jakoś 3 latka to zestaw stateczków miał, teraz ma ponad 5 i od przeszło roku maluje po wannie kredkami do wody co raz to nowsze obrazy takie kredki kupiłam  w Rossmann;)

U nas póki co to zabawki gumowe , najlepiej żeby nie miałby otworów bo takie nie są higieniczne moim zdaniem . Jeżeli ktoś ma prysznic to są takie fajne przyssawki . 

A u nas sprawdziły się gumowe książeczki do kąpieli oraz zabawki z Fisher price takie które można przymocowac na wannę i kubeczki em wlewac wodę i robią różne rzeczy ake to powyżej roku i naprawdę długo nawet czasem teraz a ma ponad 4 lata.

https://www.smyk.com/p/fisher-price-przyjaciele-z-wanny-i2072546

Potem około 3 urodzin rybki i wędka na magnez. No i kubeczki oraz butelki po kosmetykach 

JustaMama, fajne te zabawki, które zamieściłaś w linku, będę ich szukać, bo może one przypadną do gustu Synkowi :)

pati, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka wyczulona na punkcie zabawek z otworami. Kiedy komuś o tym mówię, to reakcje są dosyć pobłażliwe :)

Ja też nie jestem zbytnio za zabawkami z dziurkami ale tesciowa kupiła. Naraize używamy za dużego zainteresowania aż tak nie ma ale jak coś zauważe nie tak bez wahania wylądują w koszu

Muszę Wam się przyznać dziewczyny, że też słabo toleruję te żaby, w których mam wrażenie w środku cały czas jest woda. Tam naprawdę niedługo może się coś zalęgnąć,zwłaszcza, że no nie oszukujmy się w łazience jest dosyć wilgotno

U mnie ta niechęć do tego typu zabawek zaczęła się od momentu przeczytania artykułu:

https://www.szczesliva.pl/niebezpieczne-zabawki-dla-dzieci/

Polecam :)

Joanna przeczytałam artykuł. Naprawdę to straszne, że te wszystkie grzyby i pleśń dziecko wpuszcza do kąpieli wraz z wodą, która wypływa z zabawki. Na pewno to później odbija się na zdrowiu. Chyba się zastanowię nad kupnem jakiejkolwiek zabawki do kąpieli. Wrzucę córeczce plastikowe piłeczki które nie mają dziur :) 

karolinach, ja jutro z ciekawości poświęcę jedną zabawkę i rozetnę :) co prawda nie byla często używana podczas kąpieli, ale Synek uwielbia ja gryźć,  więc zobaczymy jak to wygląda. Te zabawki dostał od babci, sama już nie kupuję i w sumie dziwię się, że jeszcze ich nie sprawdziłam w środku  :)

Chciałabym znaleźć jakieś fajne zabawki, bo Synek uwielbia się kąpać, ale  czasem mu się nudzi. Myślę, że poszukam czegoś podobnego do tego co wkleiła w linku JustaMama. 

Joanna właśnie te wydają się fajne, też chyba takie kupie jak już będziemy mogły używać :) 

Daj znać jak zabawka wyglądała w środku :) 

Są fajne książeczki do kąpieli :) jak dziecko lubi książeczki to jak znalazł :) są wiaderka, konewki, dzbanki do przelewania wody można coś takiego 

Ja kupiłam ostatnio na Allegro zestaw 4 zabawek z Akuku, są super :)

Magicznypazur fajne, możesz podać link? :) 

karolinach podaję link :)

https://allegro.pl/oferta/akuku-zestaw-4-kolorowych-zabawek-kapielowych-7421248154?snapshot=MjAxOS0xMC0yOFQxNDo1NDoyNi4wMjZaO2J1eWVyOzY0OWM2Yjg3MTkxN2YzN2Q4ZjIxMWRkNmRkZTZlMTkwMGFlZDYwOTNmNWY0YTFjNTlkYzE0NzMwNmEzZjk0MDk%3D