Karolina ciekawe czemu akurat tak polubił B? Może dlatego że ma dwa brzuszki ;)
teraz jest masa tych drewnianych zabawek mozna wybierać...
karolina dzieci uczą się przez zabawę więc super że umie alfabet...a może B jak Bohater:D
Nie mam pojęcia dlaczego lubi B ale może coś jest z tymi kształtami bo jeszcze lubi O oraz P. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
Sortery drewniane lub plastikowe edukacyjne grające ksiazeczki zwykle ksiazeczki z których możemy uczyć dzieci w tym wieku juz śmiało zwierzątek tego jakie wydają odglosy podstawowych przedmiotów itp moze jakas wieża czy piramida do robienia z klocków ktora na koniec z satysfakcją dziecko moze przewrócić i ułożyć raz jeszcze grający garnek
My akurat uwielbiamy dźwięk i puzzle z dziurką
My mieliśmy taka kostkę edukacyjna .. drewniana, z każdej strony jest inna zabawa, wkładanie odpowiednich klocków w odpowiednim kształcie
U nas królują zamykane pudełeczka, zabawki leżą nieużywane
Polecicie mi coś na roczek dla chłopczyka bo niebawem się wybieramy
(wszelkiego rodzaju rowerki biegowe , Linkimals ma po bracie ) szukam czegoś wow ale tez w granicach rozsadku
To ja proponuję taką kostkę edukacyjną ona po złożeniu ma chyba z 60- 70 cm. Każda strona ma coś innego do zabawy i na dole autobus jeździ sam chyba na jakiś magnez. Koleżanka ostatnio kupowała też na roczek chłopczykowi. Jest bardzooo duża dziecko spokojnie moze się nią bawić na stojąco. Albo Arka Noego
Fajna ta kostka. O Arce Noego też słyszałam dużo pozytywnych opinii. Moja ma 5 miesięcy więc powoli też się rozglądam za nowymi zabawkami, bo tamte już ja powoli nudzą.
Kupiłam Arkę chrzesniakowi, super zabawka, nawet się nią bawił. Dużo wyciąganych elementów, zwierzaków, nie są małe więc nie grozi zadławieniem. Wspomaga rozwój mowy, nie jest hałaśliwa.
Też o tej Arce słyszałam dobrych opinii :)
Na co się zdecydowałaś i co kupiłaś? :)
Arke kupie w nastepnej kolejnosci, bo jeszcze chyba troszkę. Na razie kupilam 2 kostki sensoryczne, gumowe klocki ze zwierzatkami i cyferkami i gumową wieżę do ukladania, ale poki co sluzy jako mega gryzak;P..
Dużo ciekawych zabawek ma Fisher price, jeśli ktoś lubi multimedialne zabawki. Super jest piesek, albo kierownica z ich firmy
Jeszcze muszę Wam polecić, raczej dla starszaków. Dziś dotarła paczka na 5 urodziny córki. W niej Kamper Barbie. Cudo... drogie ale była promka za 250. Obiecane miała miesiac temu, kiedy to wylądowaliśmy w szpitalu. Tam się bawiła kamperem barbie, ale trochę innym. Praktycznie cały dzień dziś podchodziła do zabawy nim :D dawno nie poświęciła tyle uwagi jednej zabawce.
Ja starszym chlopcom Polecam zabawki rolnicze z firmy Bruder. Do traktora można dokupic różne części co sprawia dużą radość dzieciom.
Ciężko powiedzieć tak naprawde bo to zależy co dziecko lubi... u Nas super się teraz sprawdza skladana bramka piłkarska, wszelkie samochody i styropianowy samolot...
Na chłodne jesienne dni poza samochodami to mapa interaktywna, klocki a'la Lego z Temu i książki suchoscieralne
https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kody-rabatowe/smyk
Od siebie polecam zerknać sobie na kupony rabatowe do smyka, mają tam dobre wyprzedaże obecnie :)
Książeczki do malowania woda super sprawdzily się przy siostrzenicy
Oo, a chrześniakowi kupilam na drugie urodzinki parking/garaż w Smyku. Strasznie długo się nim bawił.
Jej ile pomysłów:) córka ma pieska pchacza lubi się nim bawić jak również wychodzić na niego ;)