Patrycja dzięki już wiem o co chodzi z tymi puzzlami..bo pierwszo nie mogłam.skojarzyc po co ta dziurka hehe
Puzzle CzuCzu są świetne! mamy z dziurkami takie ogromne ze zwierzątkami i straż pożarną, a takie mniejsze zestawy są od niedawna dostępne w Rossmannie
takie puzzle każdy obrazek ma dwa elementy. Cena ok. 17 zl
Takie dwa kawałki puzzli to ja mam dwa obrazki były do książeczki dołączone ;)
moja córeczka w tym wieku bawiła się też tymi kubeczkami, puzlami dwudzielnymi, i lubiła stukać piłeczkami i je turlać (Kuleczka sóweczka)
kubeczki są super! Polecę Wam kilka pozycji:
- piesek snoopy z Fisher Price do ciągnięca - można się nim też opiekować. Jest znacznie tańszy od interaktywnych zabawek, bo kosztuje około 55 złotych
- polecam Wam zabawki do pchania: na przykłąd zwierzątko na patyku. Zwykle coś się w nim porusza, wydaje zabawny dźwięk. My mamy krowę z kolorowymi kulkami, ale jest już mocno wyeksploatowana, bo drewniana
- memory CZUCZU, karty są twarde, duże, mają piękne obrazki. Co prawda są powyżej 2. roku życia, ale można je oglądać, opisywać, dopasowywać pary widząc wszystkie zwierzęta. U nas to hit!
- coś co kosztuje 2 złote :) naklejki 3D- moja córka była zachwycona przyklejaniem ich na kartkę A4 - potrafiła w ciągu dwóch minut wykleić kilkanaście naklejek :)
- instrumenty muzyczne - ja wolę drewniane, choć przypadł nam do gustu bębenek ze Świnką Peppą - wydaje miłe dla ucha dźwięki i się świeci
- macie książeczki z okienkami? Uważam, ze są cudowne! Polecę Wam serię Kicia Kocia - choć uważajcie, bo nam niestety szybko wyrwały się niektóre okienka
Kupiłaś niedaawno coś ciekawego, nowego?
Zapomniałabym! Polecam Wam tablicę z zamkami, światełkami, dzwoneczkami, magnesem, takimi labiryntami z rurek - można wybrać sobie wszystko co tylko Wam się zamarzy. U nas fajnie sprawdza się rzep i otwierane okienka
Ooo puzzle z dziurką są super! Przy następnej okazji takie kupię.
Go ja Aga K kupilam takie tylko warzywa, synek dostanie je na dzień dziecka.
Susanne, ale dużo pozycji! ale wydaje mi się że na naklejki u nas jeszcze za wcześnie, pchacz na patyku sprawdzi się tylko u dziecka chodzącego czy już wcześniej?
pieska z FP mamy i fakt czasem synek się nim bawi.
zerkne tez na memory czuczu
fajnje, że tyle podpowiadacie, zaoszczędza to czas i można kupić od razu zabawkę która się sprawdza!
Kasia 366 wspominałaś tez o zabawkach drewnianych GOKI, mamy taką układankę, synek tez bardzo ją lubi, ale póki co wyciąga tylko misie, i bawi się nimi chwilę, na układankę chyba ma jeszcze trochę czasu.
Pchacz na patyku tylko u wyłącznie dla dziecka już chodzącego. Inaczej nie sprawdzi się chyba że bez patyka jako zabawka
Pchacze autka są fajne że smyka można je zamontować tak i tak z patykiem i później bez.
My mamy takie bez patyka kupiony na roczek ale dziś widziałam jeszcze fajniejsze fiat 500 i mniejsze z allegro znajoma kupowała jak ktoś ma mało miejsca w domu to te mniejsze sprawdziłyby się bardziej.
Meg, dobry początek z misiami - dziecko powinno się oswoić a układać będzie jak do tego dojrzeje. Super te misie bo możecie ćwiczyć kolory, liczenie i motorykę.
zabawka Na patyku tylko dla dziecka chodzącego/ inaczej może to nie być wystarczająco bezpieczne. U nas sprawdza się zwykła drewniana mala krówka - wystarczy W zupełności :)
puzzli z dziurką jest mnóstwo- sporo fajnych ma czuczu wlansie
super są też puzzle 2 elementy i więcej/ są dedykowane dzieciom powyżej drugiego roku życia. Pierwsza układanka jest bardzo latwa Bo składa się tylko z dwóch części, a później jest ich więcej dlatego taka ukladanka będzie służyć też starszym maluchom
lubicie klocki? Ja dostałam - w zasadzie to córka :)- miękkie klocki canpol/ są super! Miękkie, bezpieczne, mają ciekawe kształt, cyfry, kolory. Zapewniają mnóstwo doznań sensorycznych :)
Susanne chyba wiem o które klocki Ci chodzi, podobaly mi się ale mamy inne miękkie klocki i synek jakoś się nimi nie interesuje narazie więc wstrzymałam się z zakupem.
Susan e mamy te klocki z canpola fajne są.
Te klocki z Canpola są w takich pastelowych kolorach prawda? Też je chciałam kupić dla drugiego synka kiedyś, ale jeszcze mam trochę czasu, one wydają też dźwięki?
Tak taka jakby piszczałka, nasze delikatnie piszczą i nir wiem czy są uszkodzone czy one tak mają bo na opakowaniu pisze ze wydają dźwięk to już sama nie wiem ale nam to nie przeszkadza, tak w takich pastelowych kolorach, są naprawdę fajne.
Megg super te puzzle misie są gdzie kupiłaś ?
Mój to się bawi kubeczkami najwcześniej ma wiele zabawek a te są numer jeden .
Klocki z Canpola też mamy są świetne gumowe i dziecko na pewno nie zrobi sobie krzywdy .
Teraz widziałam takie bąbelki sensoryczne ale to dla mniejszych mimo wszystko zaintrygowały mnie
https://allegro.pl/oferta/babelki-dimpl-fat-brain-kolor-ksztalt-sensoryczna-9248343077?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Pozosta%C5%82e&gclid=CjwKCAjwxLH3BRApEiwAqX9arcVY8ll-_i_-RC7UUi6P-LKc6KE6bjUT2zuecwlHomoJORttW8GvmRoCr5cQAvD_BwE
https://allegro.pl/oferta/dimpl-digits-babelki-cyferki-zabawka-sensoryczna-9279339444?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Dla+niemowl%C4%85t+-+Sensoryczne&gclid=CjwKCAjwxLH3BRApEiwAqX9ard-IEL43xemTQ0m_8thhUuTcIHM4uauoLqGvHzKLwllUXrTXr9vO7xoCjh0QAvD_BwE
Moja teraz to lubi kubeczki i sorter
Pati dopiero dzisiaj zauważyłam Twoje pytanie, przepraszam!
Misie kupiłam w Empiku, msją tam taki wybór z GOKI że trudno jest się zdecydować! Mają układanki warstwowe o różnych kształtach: sowy, motyle, słonie, pojazdy drogowe, do wyboru do koloru. Są też układanki wspomagające naukę liczenia i układanki sensoryczne wspomagające naukę kolorów i faktur (ta z drugiego zdjęcia)
Staram się raz w miesiącu kupić synkowi jakąś zabawkę, chociaż te niektóre są drogie, ale drewniane i bardzo wytrzymałe, moim zdaniem warto zainwestować.
mamameg też dużo kupuję na empik, a jednak drewno to drewno...
Drewniane są praktycznie nie zniszczalne. Mój synek zakochał się w pociągu z klocków na których są literki. Dzięki tej zabawce zna już prawie cały alfabet. Najbardziej uwielbia literkę B i nie wiem co by bylo gdyby się zapodziała bo nawet z nią śpi..
O tak nie ma porównania plastik a drewno