Mój syn skończył 10 miesięcy, jest bardzo aktywny. ciagle poszukuje nowych zajęć, nowych zabawek. Czym bawią się Wasze dzieci w podobnym wieku?
Aktualnie czekamy na stolik interaktywny, bawimy się kubeczkami (syn lubi wkładać je i wyjmować), ogladamy puzzle Pucio (znacie? Lubicie?) na ich układankę syn jest za mały ale chętnie słucha co robi Pucio na kolejnych obrazkach. czasem proste zabawki są najlepsze, wiec miska i łyżka tez się bawimy, ale to wciąż mało. Maucie jakieś pomysły, które wykorzystujecie w domu?
Ja fajne pisaki do kapieli, pileczki sensoryczne do zabawy, klocki gumowe polecam sklep babyssima maja zabawki typowo drewniane unikaja w skladzie plastikow czy niebezpiecznych zabawek gdzie dziecko moze zrobic sobie krzywde ;)
U mnie ostatnio hitem jest tablica manipulacyjna. Jest tam tyle rzeczy, że synek potrafi nawet długo się nią zająć. Trochę kosztują, ale niektórzy nawet sami tworzą. Polecam.
Co więcej? Takie puzzle drewniane z uchwytami. Synek jeszcze nie umie dopasować dobrze, ale on wyjmuje, a ja mu wkładam i tak w kółko.
I książeczki, książeczki obrazkowe. Synek uwielbia słuchać co się dzieje. Uwielbiamy serie o Puciu oczywiście, ale też różne książeczki z wyrazami dźwiękonaśladowczymi są bardzo fajne dla takiego dziecka.
Mój synek też uwielbia drewniane puzzle od samego początku. Dodatkowo drewniane klocki też mogą się sprawdzić u nas może nie budował ale uwielbiał burzyć jak ktoś mu zbudował jakaś wierzę dodatkowo zazwyczaj mają przykrywkę gdzie można wrzucać dopasowując kształty. Poza tym książeczki naprawdę uwielbia te gdzie zwierzęta wydają odgłosy.j
Tez napewno lepsze sa zabawki bardziej edukacyjne lub sensoryczne ktore pobudza maluszka do myslenia i wiecej dziecko czasu spedzi nam dana zabawka szybko sie tym nie znudzi ;)
Lubie wszystkie seroe pucio do zabawy. Z dzieckiem mozna sie bawic na wieke sposobow. Dobre zabawki sa z sensoryki by poznawalo rozne tekstury, przystawiane roznych owocow warzyw. Niech dziecko obejrzy pismakuje i powacha. Z takim maluchem do zabawy mozna wykorzystac wszystko w domu co sie ma.
Moj syn na 9 miesiecy lubi sie bawic duzymi klockami, pilkami. W ogole bardzo lubi chodzic za siostra i zabierac sobie zabawki bo ta akurat jest fajna. Nie wazne, ze obok lezy identyczna ta ma byc co jest zajeta.
Fajne puzzle integracyjne ma też czuczu, ja kiedyś kupiłam mojemu siostrzeńcu z mapą i były zaznaczone na niej gdzie mieszkają dane zwierzęta i on teraz mi opowiada co to za zwierzęta, dlaczego one tam mieszkają itd.
Puzzle czuczu, książki pucio, klocki, kubeczki, puzzle z dziurką, samochód jezdzik/pchasz( co prawda nie umial nim jeszcze jeździć ale chował tam zabawki, wlączal melodyjki, lubił jak go pchalismy), piłka lekka, wiaderko i łopatki do piachu
Czuczu jest naprawde super seria u mnie corka na tym cwiczy i nie tylko. Malo jest takich zabaw rizwjowych i tyle tego co ma czuczu. Ja mam tez domino z czuczu i musi dopasowac obrazki polowa obrazka jest na jednym kartonie a druga polowa na drugim.
Bardzo wzbraniałam się przed zabawkami grającymi, interaktywnymi żeby dodatkowo nie pobudzać bardzo już aktywnego dziecka. Ale wpadł mi jeszcze w oko domek odkrywczy dumel, czy Wasze dzieci korzystały, chętnie się bawiły? domek ma wiele pozytywnych opinii, faktycznie jest wart swojej ceny?
Mamameg siostra ma i bardzo dużo dziś i z niego korzystały. Moja córeczka też jak do nich zachodzilismy. U lekarza tez.taka mają i córeczka wtedy też na niego zwraca uwage.
Jest też arka noego z tej serii.
A co do ceny można taniej używany w dobrym stanie znaleźć.
Mamameg, ja mam interaktywna arkę, jesli lubisz kupowac takie zabawki. Dostalismy w prezencie i musze przyznac, iz mimo, ze nie jestem fanką interaktywnych wymyslunkow, to ta.jest naprawde bardzo okej. Kazde zwierzatko wydaje charaktterystyczny dla siebie odglos, a ponadto mowi wierszyk. Sa organki do grania i arka ma kolka wiec jezdzi jakby chcial bobas sobie z nia pospacerowac. Jest bardzo trwala (przezyla juz nie jeden upadek) i syn do niej często wraca.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.