Za ciasne skarpetki

Ja zaczęłam skarpetki dawać dopiero jak dziecko wstawało, wcześniej syn chodzil w polspiochach albo boso. Ale teraz ma prawie 2 lata i też tak mam, że większość skarpetek uciska. Tylko ja mu najczęściej w Pepco kupuje.

Mamy jedną parę z Soxo i te nie były takie ciasne i kupiłam mu też takie skarpeto-papućki też z tej firmy, ze skórzana podeszwą. Też nie uciskały ale on wtedy miał już prawie 1.5 roku.

Dla niemowlaka to byś może musiała patrzeć za takimi odwijanymi? Jak na zdjęciu. Te akurat w 5.10.15 znalazłam. 

Mamy problem z zakupem skarpetek dla 2 miesięcznej dziewczynki. 

Każde które jej ubiorę zostawiają odciśnięte znaki, dlatego kupuje jej albo rajstopki albo półśpiochy. Chciałbym jej ubrać spodenki. 

Może któraś z Was miała taki problem i podpowie mi gdzie kupić szersze żeby nie uciskały nóżki? 

Też mamy pół śpiochy albo beż córka lubi 🥰

Tez czesto tak mialysmy ale te wywijane  były jednak najlepsze, najlepiej sprawdzać w sklepie jak się rozciągają;( z pepco tez czesto mam się zdążyło kupić takie ala ściśle, ale to nie tylko dla maluchów bo dla starszych dzieci tez się takie trafiaja;/

Ja u tak małego dziecka to tylko półspiochy, albo gołe stópki. Bo też był ten problem. Do dzisiaj większość odciska mu się. Do chodzenia się nie sprawdziłyby, ale jak leżał to tak. Mąż kupił w Primarku, jeszcze wtedy za granicą, bo teraz już i u nas są. takie bardzo luźne, zakładane sparpetki. Jak zaczął raczkować to mu się zsuwały, ale nie miały gumek, więc były strasznie wygodne dla leżącego dziecka. Bo jak do tej pory z Lidla, Pepco, H&M, Soxo, się odciskają. Staram się nakładać stopki, bo najgorzej jest gdy skarpetka jest na łydce.

Ja takie odwijane kupuje. W sunie to nie zauwazylam zeby odciski byly 

Ja też raczej zakładam półśpiochy, ale do rampersów, jeżeli w stópki zimno, zakładam skarpetki, ale po prostu ich nie naciągam wysoko, zakładam na stópkę, reszta jest luźno. Nic się nie odciska, a skarpetka jakoś nie spada.

Monia my mieliśmy przeważnie odwrotny problem i wszytske synowi się zsuwaly ze stopek. Spróbuj takie bezuciskowe odwijane np z Sinsay. 

https://www.sinsay.com/pl/pl/3096e-01x/skarpety-b-3p-si?b=1&cid=&gclid=EAIaIQobChMItJGVpsLz8AIVXwWiAx1HDAGjEAQYAyABEgJk_PD_BwE

U nas też często spadały skarpetki

Moja to ma takie wałki tłuszczu. Jak rampersy jej ubieram to też się odciskają 

Ostatnio gdzieś ktoś pisał że te z pepco nie uciskaja

Nati ja pisałam, że z Pepco są dobre bo nie spadają ale one mają dość cienki ściągacz więc mogą uciskać jak jest grubsza stopka. Więc chyba najlepsze są takie wywijane. 

A jakieś strony internetowe żeby nie kupować stacjonarnie? 

Zerknij na Sinsay, 5-10-15, smyk. 

Monia te z pepco są dosyć luźne te nie uciskowe ja ich akurat nie lubię bo.corka ma wąska stopę i jej spadają.  My mamy problem źle druga stronę,że skarpetki sa za luźne i musimy mieć ściągacz 

Może z nexta ?

My w Pepco kupujemy i nie uciskają .

My kiedyś dostaliśmy z pepco i tesco byly super część z nich rosnie razem z malym i nie cisną

w pepco i z 5105 sa dobre..na smyku robia takie wąskie

U mojego syna znów z Pepco lekko się odciskają.

Może na allegro poszukaj? Pod hasłem skarpetki niemowlęce bezuciskowe. Wyświetlają mi się z firmy Yo Club. Mieliśmy od nich jedną parę rajstop i jakościowo całkiem ok ,ale skarpetek żadnych nie miałam.