No niestety czasem trzeba się naszukać żeby znaleźć odpowiednie dla naszego dziecka
Te z Yo też mieliśmy bardzo fajne, bawełniane skarpetki. Ale takich wywijanych jest mnóstwo w internecie. Tutaj z HM całe biale:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0871241005.html?gclid=EAIaIQobChMI9omZ-tCC8QIVgdiyCh2-MAPzEAQYESABEgI00fD_BwE
W ogóle nie wiem czy zwróciłyście uwagę ale na troszkę większe dzieciątko prościej jest dostać skarpetki. Natomiast jeśli chcemy kupić na takiego maluszka który wyjdzie prosto z brzuszka to naprawdę ciężko jest znaleźć takie maleńkie skarpeteczki
Tak dla noworotka bardzo trudno znaleźć skarpetki, ciągle spadały..
A nie lepiej poszukać podkolanówek np ? Coby szanse na spadanie były mniejsze :)
Mama być bo takie dzieci przeważnie w pajacyki się ubiera a one mają przecież zakryte stopki. Może temu gorzej znaleźć skarpetki
Weronisia zgadzam się w smyku mają bardzo wąskie te skarpety
Ja kupuje w pepco tylko biorę zazwyczaj większe bo później w praniu się kurczą moim zdaniem. I zazwyczaj biorę tylko te z licencja nie cisną tak jak te tańsze
Aneczka a ja wszystkie spodnie kupiłam normalne nie pajacyki 😂
Nati czyli nie masz żadnego pajacyka?
Aneczka mam jeden pajacyk 😂 nie no wiem ze musze dokupić wiem wiem ☺
Nati rozumiem ;)
Aneczka dokupiłam jeszcze body na krótki rękaw i wyprawka gotowa ☺
a własnie dziewczyny jak jeździcie do lekarza to dzieci ubieracie jakos specjalnie np. w spodenki bluzy i tego typu ubranka czy zwykłe śpiochy czy pajacyki wystarcza? mówie tutaj o noworodkach , bo starsze dzieci już tak od rozm 74 czy 80 to wiadomo ze normalnie;)
Anita, ja ubieram to, co najłatwiej się ściąga, a potem zakłada z powrotem. Na wizytę patronażową do lekarza założyłam pajacyk. Młody szybko ubrany po badaniu i do domu. Na USG bioderek miał body i spodenki, wtedy spodenki się zdjęło, bodziak do góry i mały badanie smacznie przespał :)
Nati, ty rodzisz latem, to rzeczywiście spodenki i body mogą być praktyczniejsze. Zawsze samego bodziaka możesz założyć tylko.
Wczoraj położna mi powiedziała że jak rodze w środku sierpnia to body krotki rekaw lekki kocyk i skarpetki mi na pierwszy miesiąc wystarcza :D
Anabanana, jeżeli sierpień będzie ciepły to tak :)
Ja rodziłam w lipcu, teraz termin na początek sierpnia i zaopatrzyłam się w pajacyki. Wtedy mi się najlepiej sprawdzały w szpitalu i na noce. Na dzień i na spacery synek był ubierany w same body na krótki rękaw, z gołymi nóżkami.
Teraz też do szpitala zabiorę raczej tylko pajace. Skarpetek takich malutkich nie miałam no bo właśnie zawsze te stopki byly albo odkryte albo w pajacyku.
Anita do lekarza przy takim noworodku też ubierałam tylko w pajacyk bo najłatwiej było rozebrać i ubrać.
Na badanie bioderek tak jak Kaero ubrałam chyba w body na krótki rękaw i dresik i był problem. Tu płacz dziecka, tu stres, tu jeszcze doktor coś tłumaczył a nic nie słyszałam... i to ubieranie mi jeszcze dłużej szło.
Tak pajacyki chyba najlepsze ;))
Anita ja zawsze ubierałam w to co najwygodniejsze dla mnie do ubrania potem
Martyna pajacyki najlepsze ale na upały to nie