Ja w ciąży była zima iść też upały nie dały mi popalić . Chodź jak dowiedziałam się o ciąży to była to truta połowa sierpnia i były wtedy upały do połowy września ale to były początki to jakoś tak specjalnie mi to nie przeszkadzało. Zresztą upały wrześniowe to nieco inaczej są odczuwane niż te lipcowe czy początkiem sierpnia
A my chcieliśmy bobaska letniego haha teraz to mam nadzieję jaka się zdecydujemy na drugie to proszę żeby się urodził w maju ![]()
To prawda inaczej się odczuwa w wrześniu , bo już jesień wisi w powietrzu .
@Karolinnna to moja córeczka jest majowa. Także musisz zajść w ciążę , w sierpniu ![]()
To zaczniemy od czerwca ![]()
![]()
Tak jak teraz jest u nas tak było w a Egipcie we wrześniu. A w lipcu to jest nie do wytrzymania tam
Ja jeszcze nie byłam w Egipcie bo się boję tych temperatur . I tak trochę zawsze się bałam do Egiptu . W Turcji byłam dwa razy ale jakoś kurczę ten Egipt był mi nie podrodze . Przeglądałam zawsze oferty i super hotele ale nigdy się nie zdecydowałam.
Ja też się bałam bo nie chciałam jechać na wakacje i spędzić ich w pokoju ze biegunka
ale odważyłam się jechać 2023 i potem w 2024 i nie żałuję. Teraz na prawdę wszystko się tam zmieniło i dbają o turystów i w ich interesie jest żeby się nie zniechęcili dlatego w hotelach wszystko przygotowują na bazie wody butelkowanej. Ja nie miałam tam żadnych problemów żołądkowych
nawet piwo dawali butelkowe i lody do napojów robili na bazie wody butelkowej
Muszą dbać o klientów , w sumie już tylko żyją z turystki
też bym się tam wybrała , tylko nie na takim upale
kiedy najlepiej tam jechać !??
No ja byłam raz we wrześniu i było mega gorąco a raz byłam początkiem marca i temperatura była optymalna. W dzień w słońcu ciepło, woda chłodna więc kąpałam się w piance a wieczorami nawet w bluzę wskakiwałam. W marcu też był krótszy tam dzień jeszcze ale pogoda super dla tych co nie lubią upałów
Ooo to nie wiedziałam , że tak wszystko robią na wodzie butelkowanej . To faktycznie można jechać jak tak dbają . Bo najgorzej jak dopadnie zemsta faraona i wakacje w pokoju hotelowym się spędzi bo strach wyjść .
To może tak w maju było by tam przyjemnie ![]()
Nooo sama się zdziwiłam ale tłumaczyła nam to rezydentką i też ludzie pracujący w barze jak odmówiliśmy kostek lodu to nam wyjaśnili że robią to na wodzie butelkowej
i wszystkie soki z dystrybutora
W maju już może być ciepło, już u nas potrafi być ciepło a Egipt jest jednak dużo niżej
Ja to tez zawsze wole wybrac inne kierunki,bo sie obawiam tej zemsty faraona. Slyszalam, ze jak owoce umyja w zwyklej wodzie go juz tez po wakacjach jest…
Ja owoce przepłukiwałam wodą z butelki
jak pamiętarłam …. Ale nic mi nie była a nie brałam probiotyków
W Egipcie nie bylam ale w Tajlandii tez straszyli różnymi bólami po jedzeniu, a mybtez woda butelkowa do wszystkiego, na mieście bez kostek lodu i nic nam nie bylo. To tego probiotyk zapobiegawczo i kieliszek whisky
super wakacje ![]()
To ja byłam w Grecji na razie a Tajlandia mi się marzy i ten Egipt
do grecji brałam probiotyki tak w razie co ![]()
To na pewno dobra decyzja ![]()
Oooo Tajlandia jest na mojej liście. Tak jak Dubaj i Gruzja czy Wietnam i Korea. Teraz Tajlandia dość popularna jest
Która Korea ? ![]()
Dziewczyny nawet nie mówcie o upałach, ja od piątku jestem w szpitalu z synem, w szpitalu w którym nie ma klimatyzacji a wczoraj u nas na zewnątrz w cieniu 35 stopni. W pokoju w szpitalu była istna sauna. Na szczęście dziś wychodzimy bo kolejne dni mają być jeszcze gorsze, aż do 38 stopni w cieniu, chyba byśmy się tu ugotowali ![]()
![]()
![]()