Tak o współżyciu też słyszałam. Licie maliny zaparzać lub szałwię bo też podobno przyspiesza. Sąsiadka teściowej jak była po terminie to postanowiła kosić trawę i myć okna by wywołać ciążę ![]()
I co pomogło coś ? ![]()
Znajoma opowiadała mi sytuację że jak leżała na porodówce to dziewczyna ganiała kury i pomogło hahaha, słyszałam też o ananasie a ja osobiście korzystałam z piłki czy pomogła nie wiem hahaha
Ja na piłce też ćwiczyłam i to pod koniec dość sporo i nic się u mnie nie zadziało.
W końcu urodziła ale nie wiem ile to przyspieszyło jej poród ![]()
Moja kolezanka twierdzi że u niej ananas pomógł twa razy, zjadla a następnego dnia rodzila ![]()
To coś w tym może jednak jest ![]()
Moje zdanie jest takie że nie znamy ani dnia ani dokładnej godziny kiedy się zacznie
Dokładnie, tego nikt nie wie
Ciekawe, o ananasów nie słyszałam. Ale o herbatkach ziołowych już tak. A jadłam ananasa w ciąży ![]()
Ooo a dobry jest ze śliwek? Przyznam, że uwielbiam kompoty, a ze śliwek chyba nigdy nie piłam.
Ja teraz właśnie miałam kompotowy szał, bo robiłam z czereśni i wiśni ![]()
No i jeszcze robiłam jagody w słoiczkach, a jutro mam zamiar porobić trochę dżemów z borówek ![]()
Ogolnie byl dobry , rok temu mielismy tak duzo tych sliwek , za to malutkich i gorzkawych
Chcialam sciac tą sliwe i posadzic inna , ale w tym roku sliwki sa wieksze i meeeeeeeega pyszne , tylko , ze malo
Ja ze śliwek to robię nalewki
nalewki też robię z winogron i pigwy jak jest ![]()
Mmm, ile pyszności z chęcią zjadłabym takie prosto z drzewa
Miałabyś dużo tematow i przepisów do omówienia z moim mężem
ja bym robila ciasta ze sliwkami:yum:
Jeej wlasnie nadobilas mi smaka na drozdzwiec ze sliwkami ![]()
ale ich jest w tym roku naprawde malo i wole je żrec tak normalnie
czekam tez na swoj winogron , bo pierwszy raz bedziemy mieli i mam tylko nadzieje , ze bedzie dobry i slodki , bo jak nie to trzeba szybko sie pozbyc i wymienic na inny ![]()
![]()
Ooo drożdżowe ze śliwkami mniam, ale kruche też uwielbiam, ale bym zjadła! ![]()
![]()
Ostatnio zrobiłam z morelami, tez lubię jak jest sezon
w sumie muszę teraz na śliwki polować w sklepie
Moja teściowa ma białe i czarne winogrona i są mega słodkie. Robię z nich nalewki albo soki na zimę. Tak do jedzenia też są pyszne
Mogę potwierdzić ! W czwartek piłam liście malin , dwie szklanki dziennie , wykorzystałam męża , jadłam ananasa i chodziłam po schodach
wody odeszły w poniedziałek o 8
Bardzo nie chciałam urodzić po terminie żeby mi wywoływali i przez to że zaczęło się od ujścia wody to i tak musili mi wywyolac
jak kiedyś się zdecyduje na drogie to nie będę przyspieszać żeby się zaczęło samoistnie ![]()