Wysypka u dziecka

Tak, trochę wyglądają jak potówki, chodź potówki bardziej kojarzę jako takie czerwone i jest ich dość dużo. A tu takie pojedyncze. A ma tylko na ręce?

Najwięcej na zgieciach łokci od wewnątrz. Pojedyncze przy pachach i na plecach.

A schodzą? Albo jakoś obumierają?

No wlasnie nie, sa takie same i wydaje mi sie ze pojawiaja sie pojedynczo wlasnie na bokach tułowia

Kurcze potówki to raczej po kilku dniach samoistnie znikają, także nie wiem czy to może jakieś inne zmianki jednak :thinking:

Dziwna sprawa, dam znac co jutro lekarz powie i czy konieczna jest wizyta stacjonarna

2 polubienia

Potówki to raczej nie są , potówki bardziej są liczne drobne w miejscu przegrzewania .

Na moje oko to nie sa potówki , a jakieś bąble z płynem w środku :thinking:
A nie ma prz tym goraczki , czy kupki robi jak zwykle do tej pory ? A pediatra byals u niego ?

Właśnie to bardziej wygląda jak jakieś uczulenie …. Czy coś w tym stylu. I wygląda jakby tam była woda

Mączniak zakaźny :roll_eyes: na szczęście nie grozny dla dziecka i kobiet w ciazy i dzidziusia w brzuszku. Trzeba pilnowac zeby corka tego nie drapala i smarowac specjalnym plynem albo jodyna. Odkazac czesto rece, obciac paznokcie i mozna tez kapac dziecko nadmanganianie potasu. Dzialamy i modle sie zeby sie to nie rozsialo na ciele corki i na mnie i meza.

O pierwszy raz o ttm slysze ? A wiadomo czym albo gdzie sie zaraziła ?

Nie wiadomo jak sie zarazila. Mozliwe ze basen. Bylismy teraz na wizycie stacjonarnej i jestem zalamana. Trzeba smarowac lekiem ktory nie moze trafic do buzi. Wiec trzeba zaklejac lub dlugi rekaw. Moja corka obecnie prze 5tki ciagle trzyma rece w buzi no i jeszcze ten kciuk… jesCze najlepszy moment teraz na to zakazenie… 30 stopni i w długim rekawie ma chodzic

Ojej wspolczuje ;( napewno bedzie jej goraco

Też wyczytałam że najczęściej przez basen to licho się bierze :pensive::pensive: a jak długo to może potrwać na ciele ? Będzie się bidulka męczyła w ten upał :pensive::pensive::pensive:

3 tygodnie mamy smarowac a pozniej sie czeka az sie zagoi. Najgorzej bedzie jak sie rozniesie na twarz lub szyje. Ja podobno nic nie moge stosowac jak mi to wyjdzie…

O kurczę, to to masz faktycznie ciężki okres. A ile córka ma? Da się wytłumaczyć żeby nie drapała? Czy ciężko ? Trzymam kciuki by było lepiej i się wszystko udało zaleczyć. Wiem że zawsze na początku się pesymistyczne wizje ale wszystko się ułoży. Tylko po malutki i na spokojnie. Mamy w ciąży też lepiej pewne rzeczy znoszą i się nie zarażają bo organizm wie że musi chronić bobaska.

O kurcze bidulka :pleading_face: że też akurat musiała złapać, ale dobrze że macie zdiagnozowane, dostaliście leki, także oby jak najszybciej przechodziło! :kissing_heart:

O Jezu najgorzej w ten upał jeszcze

Trzymam kciuki byś się nie zaraziła , musicie uważać teraz