Wyprawka- rzeczy niezastąpione

Zapięcia kopertowe są super, szczególnie na sam początek :slight_smile:
Muszę zerknąć do gazetki, może coś pokupuję :))
Ciuszki z lidla rzeczywiście mają zawyżone rozmiary.

A ja ciyszków z lidla nie lubie. Nie podchodzą mi. Ostatnio kupiłam dwa pajace dla córki. Jeden polski sto procent bawełna i jeden chiński. I uwierzcie mi polski pajacyk mi się w praniu rozciągnoł, a z chińskim się nic nie stało. Były prane w temperaturze jaka jest na metce.

Co do ubranek to mi Mama doradziła zebym wiecej kupowała na 62 bo zawsze mozna podwinac, tych 56 mam kilka sztuk tylko. Myslicie, ze powinnam jeszcze dokupic 56?

Ja kupiłam ciuszki na wyjście ze szpitala. Były one na 62. Resztę ciuszków miałam po kuzynki córce od rozmiaru 56. Po jednej szufladzie na rozmiar. Tydzień czasu i wszystkie ciuszki do prania. Więc możesz trochę dokupić ciuszków na 56 rozmiar.

Ja też mam kilka sztuk 56 ale chyba jeszcze dokupie

Na sam początek się przyda. Jak dziecko ulewa dość często to się co chwilę ciuszki zmienia. Choć jak dla mnie lepiej mieć trochę ciuszków więcej w zapasie niż za mało jak by miało ich być.

Oj nie zamierzam Mama_Gratki :slight_smile: tylko się śmieję, że tyle tego, że można być spokojnym :slight_smile:

Agnieszka możesz jeszcze się wstrzymać i zobaczysz jak dziecko po 30 tc będzie rosło, jak będzie wg usg powyżej normy, to może lepiej nie kupuj już mniejszych. Ewentualnie po narodzinach, będziecie najpewniej.

Agnieszka wszystko zalezy od tego jakie masz te 62 i 56. Bo jak sama wiesz rozmiar rozmiarowi nie rowny. A z jakiej masz firmy te 56 to wtedy latwiej bedzie ocenic jesli ktoras mama tez takie ma. Napewno przydaja sie body i tego warto miec wiecej. Co do innych rzeczy to ja np. Spiochow nie ubieram wogole bo dla mnie sa nie wygodne. Ubieram body na to kaftanik i polspiochy albo spodenki i do tego skarpwrki. Na noc ubieram body i pajaca.

Agnieszka i Mama jesli macie okazje kupic na wyprzedazy to warto dokupic bo pozniej będziecie musieli latac jak my kupowac po normalnych cenach. Teraz smyk ma duze obnizki na pajace i body w malych rozm.to samo HM dodatkowo w hm dostawa i zwrot gratis dla czlonkow klubu wiec jak sie nie spodoba to mozna odeslac :wink:
My zawsze ubieralismy 1 warstwe ubrania w domu albo pajac to najczęściej bo bylo nam najwygodniej zakladac albo body kopertowe i spodnie z nozkami. I jak body i rekawki mozna podwinac tak z polspiochami i pajacami jest problem i u nas byl, bo w zbyt duzych mlody blokowal nogi w nogawkach kopiąc dlatego wolalam nie jakies duzo za duze i prawde mowiac z tym co kupilam przed porodem nie wyrabialismy z praniem. A potem kupowalismy 2x drozej albo byle co aby tylko rozm pasowal :confused: jak cos jest w dobrej cenie to teraz wychodze z zalozenia ze mozna nawet zostawic ze 2czy3szt z metkami i odsprzedac jako nowe jesli faktycznie sie nie przydadza albo uprac z ktoryms wsadem w pralce by nie jechać na styk jak my :wink:

dokładnie, na spokojnie w promocji może coś znajdziemy. Później jak pisze aga będziemy musiały przepłacić i kupić może nie z takiego materiału będziemy chciał. No i kupować będzie pewnie mąż. Wyobrażam już sobie tą gorącą linię. Wolę mojemu zaoszczędzić tych przyjemności.
Też mam kopertowe. Zwracam uwagę też na ściągacze/lamówki w udach. Niektóre widziałam wąskie i ciasne a dzidziuś musi czuć się komfortowo.

W smyku są naprawdę fajne przeceny i dostawa też za darmo. Chyba sobie klikne kilka ciuszkow. Ktoś się orientuje jaj rozmiarówka tam ?

Evelin u nich zazwyczaj sa wieksze ale nie tak duze jak Hm i duuzo mniejszd od Lidlowych np. Najbardziej wymierne mają Pepco C&A albo Pinokio czy firma Eva Klucze.
Więc jako pierwsze Smykowe pajace i body ja zamowilam 50tki.
Najgorzej kupowac zestawy body plus spodnie wg mnie i to w wielu sieciowkach bo jak gora na synka byla ok u nas tak spodnie jeszcze giganty :wink:

To tak jest w większości. Córka dostała od teściów sukienkę na ramiączka do tego bluzka na długi. Sukienka za mała, a bluzka jeszcze za duża.

Ok dzięki. Czyli najlepiej stacjonarne jeszcze popatrzeć

Evelin, zdecydowanie najlepiej w stacjonarnych, samemu dokładnie obejrzeć i dotknąć. Wówczas możesz sama ocenić rozmiar oraz oprócz analizy składu sprawdzić na ile miłe i przyjemne w dotyku jest dane ubranko. Niestety każdy sklep ma jakiś swoją rozmiarówkę. Poza tym kupując np. bucki czy skarpetki w sklepie stacjonarnym unikniesz sytuacji, że jedna skarpetka czy jeden bucik ma inny rozmiar niż drugi, a niestety przy zamówieniu przez internet zdarzają się takie sytuacje.

Ja tez zawsze wole kupować stacjonarnie. Jakos lepiej mi oceniać to czy rzeczywiście mi się cos podoba jak tego dotknę.

Ja jedną sukienkę dla córki kupiłam przez internet. Był to strzał w dziesiątkę. Choć się obawiałam jaka ta sukienka przyjdzie, a nie miałam czasu by kupić inną sukienkę w zamian. Ale tak to ciuszki kupuję w sklepie polskim. Wiem z czego są zrobione i jakie są w dotyku.

A ja bardzo lubię ubranka z lidla, fakt rozmiarówka zawyżona jest, ale to nie problem. Ostatnio kupiliśmy córci piżamkę z cudownymi spodenkami w kratę :slight_smile:
Agnieszka, ja bym na razie nie kupowała. Mnie też tak radzili, więc kupiłam tylko trochę 56 i większość 62. Córcia urodziła się malutka, wiec domówiłam przez internet jeszcze tych 56. Ale może się okazać, że maluch urodzi się długi i te 56 będą niewystarczające. Także pod koniec ciąży będzie najlepiej jak ocenisz sytuację.
Też zamawiałam z Eva Klucze właśnie, bardzo fajne ubranka.
Wg mnie największe są rozmiary w hm i lidlu.

Margos za tydzień w czwartek w Lidlu mają być ciuszki :wink:

ja kupowałam na 62 i 68 jakoś czułam że młody będzie duży i urodził się duży i długi miał 61 cm więc jednak lepiej kupić parę szt 56 a później najwyżej dokupić niż ma się okazać że nigdy nie będą użyte a będzie duzo.
mój mąż kupił 2 rzeczy na 56 ja mówiłam mu by wziął na 62 ale nie wziął 56 i do mnie z tekstem zobaczysz jeszcze będzie za duże a ja do niego ze zobaczymy czy wgl na jeden raz będzie i okazało się że nigdy w tym nie chodził syn bo było za male.
w Carrefour teraz są ciuszki w fajnych cenach no a w lidlu też fajne od poniedziałku.