Dziewczyny nie wiem czy słyszałyscie ale internet i telewizja od kilku dni mówią tylko tym wypadku który wydarzył się we wsi Grochowe. Pijany mężczyzna laweta uderzył w Seata zginęła 3 młodych ludzi 12, 18, 19 lat. Rodzeństwo i chłopak dziewczyny. Ten z lawety nie zatrzymał się do kontroli i zaczął uciekać. Natknęłam się w internecie na ogrom komentarzy dotyczących współwinny policjantów że po co gonili. Gdyby nie gonili to by się nic nie stało. Co sądzicie ? No moim zdaniem jak mają go nie gonić no pomachać mu jak się do kontroli nie zatrzymał i tyle? Przecież pościgi są za kierowcami którzy nie zatrzymają się do kontroli, zawsze może zdarzyć się wypadek. Dodam tylko że kolega z pracy zna tego laweciarza i kilka lat temu on miał już wypadek w którym zginął jego brat a on był w tedy za kierownicą również pod wpływem
To ogromna tragedia
Straszne, że ten człowiek wcześniej był już zamieszany w wypadek.
Nie słyszałam:(
Masakra , chłop do serca śmierci nie wziął i teraz kolejna tragedię zrobił po pijaku
Gdyby nie sądy to mieszkańcy ,rodziny ofiar sami by mu karę wymierzyli.
I niewinni zginęli przez takiego gałgana.
Moim zdaniem policjanci zrobili to, co powinni skoro kierowca nie zatrzymał się do kontroli i jeszcze był pijany, to przecież nie mogli mu tylko pomachać.
Niestety tragedia się wydarzyła, ale winny jest ten człowiek, który po alkoholu uciekł lawetą i spowodował wypadek, a nie policja. Gdyby go puścili wolno, to też mógłby kogoś zabić. Strasznie smutna historia, serce pęka na myśl o tej rodzinie…
Moim zdaniem to w ogóle nie jest wypadek. Wypadek jest, kiedy komuś wybiegnie zwierzyna i zjedzie przez to na inny pas, a nie kiedy jakiś kretyn wsiada pijany za kierownicę. Nie wiem, gdzie tu wina policjantów. Gdyby tak każdy miał uciekać, a oni nie mogliby ich gonić, to po co wtedy w ogóle drogówka? Żeby na drodze machać lizakiem?
Szkoda ludzi, które straciły życie
Ludzie zawsze będą komentować jakby byli najmądrzejsi na świecie , jakby pościg zakończył się sukcesem i złapaliby pijanego kierowcę to byłyby brawa i pochwały . Niestety stało się jak stało i zginęli ludzie więc na kimś wieszać psy trzeba . Jak policja nie reaguje to narzekają że są niepotrzebni , jak reagują i wszczynają pościg to też źle …
Ogromną tragedia rodzin zmarłej młodzieży z szacunku do nich takie komentarze nie powinny powstawać , oni to mogą czytać i jeszcze bardziej cierpieć
Moim zdaniem winne jest nasze prawo powalone…
Bo zakaz prowadzenia pojazdow mozna miec 5krotny xD ktos sie raz nie ustosunkowal to pierwszefo zakazu to daja mu drugi
jakby to mialo cos zmienic…
Policja goni przestepcow, dobrze zrobili. Jakby go nie gonili to tak czy inaczej byl.zagrozeniem dla pozostalych.
Tym bardziej że to było niedaleko domu ich babci i rodzice widzieli jak strażacy wyciągali ich ciała z samochodu a temu pijanemu nic się nie stało. Do babci trzeba było karetkę wzywać bo straciła przytomność jak się dowiedziała.
To już jest bez sprzeczne ze prawo zawinia. Tak samo jak wnoszą o karę pieniężną dla pijanego kierowcy i co on pójdzie siedzieć a karę musi zapłacić cała rodzina bo jeżeli nawet jemu z wypłaty będą odcinać to ucierpią na tym wszyscy bo tej wypłaty już żona czy dzieci nie zobaczą a żyć trzeba. A jak mieli odłożone na coś to trzeba karę zapłacić więc cierpią wszyscy przez jego winę. Moim zdaniem do kamieniołomów żeby mu się odechciało
U nas w Warszawie 5 lat temu byl glosny wypadek bo… autobus spadl z mostu i okazalo sie ze kierowca autobusu miejskiego byl pod wplywem narkotykow. Mocno mna ta sprawa wstrzasnela bo to bylo 25 czerwca a ja 23 rodzilam i dwie kobiety ciezarne przywiezli z tego wypadku i byly pilne cesarki ( a pandemia) i wszyscy pomagali sobie i dawali co mieli w zapasie, rodziny przekazywaly ubrania poprzez ochrone szpitala i w ogole no dramat. Jedna osoba w tym wypadku zmarla.
Facet czekal dalej na wyrok prawomocny. W miedzyczasie oczywiscie stracil prawko. W tym roku potracil kolejna osobe jadac swoim prywatnym autem, pech chcial ze mial akurat wtedy zielone a pieszy wtatgnal na czerwonym no aleeee… on w ogole yez nie powinien sie znalezc za kolkiem ! Ale mial w dooopie ze zabrali mu prawko i jezdzil sobie dalej…
Pamiętam ten wypadek. Było o nich bardzo głośno. Każdy wypadek to tragedia ale jeżeli powoduje go ktoś pod wpływem czego kolwiek to powinien odpowiedzieć za swoje czyny i to tak na serio a nie w więzieniu z telefonem i grami
Wiesz ze ja mialam traume i balam sie jezdzic wtedy autobusami ?
Czesto jezdze tym mostem, trasa S8 jest dluga i mega uczeszczana, jezdze tamtedu np do siostry i naprawde dlugo musialam walczyc ze soba zeby wsiasc do autobusu a jak juz trasa prowadzila przez ten most czy nawet inny wiadukt to sie balam
Wierzę ci. Mimo że ciebie typowo to nie dotyczy to jest jednak taki strach. U nas jest taki ostry zakręt w lesie a za nim z obu stron dluuuuga prosta. Samochody się tam rozpędzają i wynosi z tego zakrętu. Było tak już kilkanaście wypadków w tym dwa śmiertelne i ja boję się tamtędy jeździć. Ja kocham szybką jazdę przyznaje się ale tam zwalniam naprawdę a mimo to boję się że ktoś z tamtej strony we mnie walnie.Mimo że nigdy nie miałam tam żadnej takiej sytuacji
Ja też mam taką drogę, która jak tylko jadę, to od razu mam strach.
Jestem zazwyczaj rozważnym kierowca, a tam moja rozwaga wynosi 200%
Bezpieczeństwo przede wszystkim, ja ogólnie tylko krótkie trasy robię bo gdzieś dalej boje się jechać
No wiadomo ze jak sie nie zarrzymal to mial cos do ukrycia i dlatego go gonili ale to co sie stalo to faktycznie przykra sprawa
szkoda ze zazwyczaj gina niewinni ludzie
Wyobraźnia działa aż za dobrze w takich sytuacjach , wcale się nie dziwię . Pamiętam jak był wypadek koło domu mojej cioci 500 m od mojego rodzinnego domu . Widziałam głowę nastolatki roztrzaskana o ulicę … miałam wtedy z 12 lat . Bałam się chodzić do cioci sama , zawsze z siostrą albo mama
Oj tak wyobraźnia działa. Ja podziwiam straż pożarna no to oni wyciągają te ciała z wraków. Policja tylko zobaczy i odejdzie, lekarz stwierdzi zgon ale jak ciało jest rozczłonkowane to ktoś to do worka musi zebrać o robią to strażacy oni dopiero mają jaja
Mam w rodzinie strażaka. Mówił, że zanjgorsze ciała jakie wyciągali, to ciała dzieci albo topielców. Te widoki najbardziej zapadają w pamięć.