Dziewczyny czy któraś miała problem z wypadającymi Włosami po ciąży. Urodziłam córeczkę dwa miesiące temu pierwszy miesiąc wszystko było ok, A w grudniu to jakaś masakra. Po przeczesaniu włosów na szczotce zostaje ich masa. Czy miałyście ten problem? Polecacie jakieś suplementy bezpieczne przy karmieniu piersią? Lub zabiegi u fryzjera czy szampony/odżywki ?
Dzieje się tak, ponieważ w ciąży włosy się utrzymywały na głowie (opozniona faza wypadania) Aktualnie wypadają te, które nie wypadły podczas ciąży I również te bieżące. Pewnie zauważyłaś, ze w ciąży szybciej odrastały włosy na całym ciele, a teraz już nie ma ich aż tak dużo. Poczekaj aż uspokoi się gospodarka hormonalna, daj wypaść tym włosom, które już skończyły swój żywot. Polecam siemię lniane lub suplementy. Już niedługo zobaczysz jak dużo bedziesz mieć nowych włosów. u mnie 3 msc po ciąży i wszystko wraca już do normalności :)
Z suplementów polecam Vitapil mama.
Pamietaj, żeby nie używać obciążających odzywek i szamponów. Jeśli odżywka to tylko na końce, żeby nie obciążać włosów. Mniej suszarki, prostownicy. Oczywiście odpowiednia dieta i klucz to sen!
Daj czas hormonom się unormować, jeśli nie przejdzie gdzieś za miesiąc/ dwa polecam zbadać tarczyce, ponieważ ona ma duży wpływ na wypadanie włosów.
NAYXS u mnie było odwrotnie...włosy w ciąży w ogóle nie rosły...jak się goliłam raz na 1,5 tygodnia to było ok....nawet teraz golenie nóg mam raz na tydzień a włosy na głowie niestety nadal wypadają ale nie tak jak na początku...po porodzie jestem 15 miesięcy.oczywiście to kwestia hormonów...a równiez polecam vitapil mama
Nayxs wszystko dobrze opisała.Dokladnie tak się dzieje.Ja polecam w dalszym ciągu zażywać witaminy,te które brałaś w ciąży.Nowe włosy już lada chwila zaczyna się konkretnie pokazywać.Ja długo chodziłam z taką "szopą,szczotką na głowie" tak odstawały :)
Jak urodziłam Synka to wypadały bardzo.. brałam witaminy na wzmocnienie i po 2-3 miesiącach było po wszystkim :)
Po córci wypadały ale juz mniej i po miesiącu już przestały- brałam witaminy oczywiście :)
To jest niestety fizjologiczne wypadanie włosów. W ciąży były one super odżywione, bardziej ukrwione, a potem hormony spadły, stres porodowy i weszly w fazę telogenu czyli wypadania. Zaczyna się koło 2-3 miesiąca, trwa około 2msc.a potem zaczynają odrastać :) ja jestem 5msc po porodzie i już mam sporo tzw. Baby Hair :)
Dopadło mnie to samo po ciąży, włosy wypadały okropnie. Z czasem wszystko wróciło do normy i pojawiły się nowe :) nie wyglądało to dobrze no ale cieszę się, że chociaż zaczęły odrastać.
Ale jest już dużo wątków na ten temat po co zakładać nowy? Dziwie się ze żadna z osób poniżej Cie o tym nie uświadomiła?
Dokładnie, jest multum podobnych wątków i tam dziewczyny dokładnie opisują co im pomogło a co okazało się bezwartościowe. Proponuję poszukać.
U mnie wlosy trzymają sie sietnie poki co a jestem juz ponad dwa msc po porodzie. Zobaczymy czy die nie pogorszy
Niestety to dość częste, ze włosy wypadają po porodzie mi noe tylko wypadały i nadal wypadają ale też się wyprostowały
Miałam to samo. Skończyło się tak że ścięłam włosy bardzo krótko. ponieważ miałam dosyć ciągnących się wszędzie włosów i kąpieli we włosach. Odpukać ale problem ustąpił włosy widzę że mi odrastają.
Zrób sobie kuracje radical jest taka w ampułkach i nie droga, może to pomoże na wypadanie włosów :)
monia a to masujesz we włosy
Można taką kurację wykonać przy karmieniu?
To akurat zupełnie naturalne zjawisko, duży wpływ na to mają oczywiście hormony. U mnie takze po porodzie pojawil się ten problem, używałam wciętej i odżywek ale też niewiele pomagały. Odpuściłam i po kilku miesiącach wszystko samo wróciło do normy.
U mnie to samo kupiłam sobie wcierke banfi i idę do fryzjerki na botox ale z tego co słyszałam co ma polecieć i tak poleci i wpływu na to niestety nie mamy hormony i tyle ja przedluzylam włosy to nie widzę jak lecą ale prawda jest taka że one są osłabione po porodzie i póki organizm się faktycznie nie zregeneruje to myślę
Że nic nie zdzialamy
A moze jakis witaminy od srodka??
Ja przez diete restrykcyjna straxilam bardzo duzo wlosow, do tego stopnia ze zrobily sie zakola;( potem pomalu sie odbudowywaly;(
A trzeba koniecznie je czymś wspomóc czy wypadanie ustanie ,?
Ja jakies witaminy bralam alw miałam duze zakola ale to przez diete pi 3 miesiacu cprka przeszla na mleko na recepte a ja za normalne zywienie i powoli wszystko zaczelo wracac do normy. Swoja droga zastanawiam sie czy po ciazy nie ma jakis witamin wzbogacajacych organizm kobiety