Dzięki:) zrobię badania kontrolne żeby zobaczyć poziom zelaza przede wszystkim, wit. D itd
Priorytetowo. Od tego należy wyjsc by móc podjąć kroki co do suplementacji
do badań dorzuć też ferrytyne, podobno jej wynik też ma spore znaczenie przy wypadaniu włosow. :)
Też tak słyszałam że jest znacząca
Mi wlosy zaczęły wypadać po odstawieniu KP- jakos w 3/4 miesiącu.
Bardzo pomogły mi wcierki do wlosy!
Te wcierki to chyba na babyhair dobre
Niestety karmiąc piersią włosy strasznie wypadają. Już nawet zapomniałam jak to jest , teraz jak byłam w ciąży to mało co mi wypadały , może nie wiele a teraz karmię po piersią Dopiero 4mc a moje włosy wypadają garściami jak suszę włosy to pół łazienki jest włosw i zgarne co widać papierem bo wszystkie odkurzacze muszę czyścić non stop z tych włosów a mam ręczny i roombe i ciągle w nich moje włosy . Biorę witaminy dla kobiet w ciąży . Kiedyś w Rossmanie na promocji byk super szampon dla kobiet w ciąży i karmiących z dermeny i byk super naprawde włosy dużo mniej wypadały teraz już go nigdy nie widzę jedynie zwykły z dermeny i chyba go zakupie bo niestety ten dla kobiet w ciąży i karmiących nie mogę spotkać a nie wiem czy one się czyms różnią.
Witaminy dużo dają i dieta, a może też pomóc wizyta u dietetyka, który widząc badania coś pomoże :)
Mi dużo pomogla wcierka grow me tender. Może być używana przy kp. Przydatny jest też silikonowy masażer. Ale podstawa są oczywiscie badania krwi i dieta. Jak coś jest nie tak w organizmie to żadna wcierka nie pomoże. U mnie w 7 miesiącu po porodzie nadal wypadają wlosy ale można powiedzieć że w miare normalnie. W listopadzie będę robiła badania krwi aby sprawdzić czy wszystko jest ok.
u mnie włosy zaczęły wypadać około 3-4 miesiące po porodzie. zrobily mi się ogromne zakola. cały proces trwał około 2 miesięcy. a później pojawiło się mnóstwo baby hairow. Myśle, ze to nie do końca związane tylko z karmieniem piersią, a bardziej kwestia burzy hormonow. Mam znajome, które karmiły MM i tez doświadczyły tej przypadłości. Ale faktycznie czynników wywołujących problem może być kilka. :) w każdym razie, nie ma co się martwić, z pewnością odpowiednia suplementacja witamin, zdrowe jedzenie i mozna szybciej zapomniec o problemie. :)
U mnie zaczęły wypadać 4 miesiące po porodzie na początku KPI teraz KP ,9 miesięcy po porodzie i jeszcze wypadają. KP wpływa na wypadanie włosów
Bardzo pomaga zażywanie witamin dla kobiet karmiących piersią oraz stosowałam vitapil mama.
U mnie też włosy bardzo mocno zaczęły wypadać tak około 3-4 miesięcy po porodzie. Mam wrażenie, że straciłam wtedy z połowę włosów. Teraz dalej mi wypadają. Już nie w takiej ilości, ale może dlatego, że już nie ma co wypadać :D a baby hairy bardzo śmiesznie wyglądają, bo są dość długie i gęste. Jak robię kitkę to strasznie odstają mi te kędziory.
Lea&Leo te baby hair u mnie też komicznie wyglądają. Mam taką mini grzywkę bardzo gęsta. Mąż mówi że wyglądam jak Jim Carey z głupi i głupszy :D
Super dziewczyny ze tak wam rosnal
Też tak mam haha a najgorsze są takie ani krótkie ani długie bo nie można ich związać ani zaczesać
Po porodzie moje włosy zaczęły wypadać garściami. Przyznam szczerze, że to była dla mnie mega stresującym doświadczeniem. Zaczęłam stosować Vitapil Mama i po kilku tygodniach zauważyłam znaczną poprawę. Włosy zaczęły wypadać mniej, a na linii czoła pojawiły się nowe, króciutkie baby hair :) Regularna suplementacja i odrobina cierpliwości naprawdę działają.
Ja myślałam że to ogólnie po porodzie wypadają. Ale przy kp to jakaś masakra :( gdzie się nie obrócę tam włosy
Włosy wypadają, bo po porodzie nasze hormony szaleją, dostosowują się do tego, że już nie jesteśmy w ciąży i jest to naturalne. Podczas ciąży wypada ich mniej i są w lepszej kondycji, ale wypadanie włosów „nadprogramowych” po porodzie to złudne wrażeni, że ma się ich mniej niż przed ciążą. Inny problem to często choroby tarczycy. Poporodowe zapalenie tarczycy, niedoczynność i nadczynność z odbicia to rzeczy które warto sprawdzić jeśli faktycznie problem jest spory. Wystarczy zrobić badania krwi i odwiedzić endokrynologa jeśli któreś z wyników odbiega od normy. Suplementy diety na wypadanie włosów po ciąży to niestety naciąganie kobiet na kasę, bo sam proces jest naturalny i odwracalny o ile kobieta jest zdrowa i nie ma problemów innego rodzaju.
u mnie nie było takiego problemu dotychczas i mam nadzieję, że również i w tej ciąży i przy karmieniu nie będzie takich problemów.