Wypadanie włosów a KP

Aneta w takim razie może czas na nową fryzurę? Jęli i tak się kruszą to może warto trochę je podciąć 

Wydaje mi się ze sytuacja już się stabilizuje z wypadaniem włosów... juz nie sa to garscie wlosow przy kazdym czesaniu. Czyli powiedzmy że trwało to ponad miesiąc. Widzę nowe włoski więc może wróci za jakiś czas gęstość. Pediatra mi powiedziała ze to przez zmiany hormonalne. W ciazy wysoki estrogen sprawiał, że włosy dłuzej trzymaly sie na glowie a po porodzie estrogeny spadaja co skutkuje wypadaniem. Czyli to co zyskałam w ciazy teraz straciłam z nawiązką... już bym wolała żeby wypadały normalnie cały czas bo to było przerażające. 

Mi po porodzie wypadały max 3 miesiace. Mam nadzieję że teraz też nie będzie źle bo mam włosy do pasa

DaNutka, tak mam ciemne i bradzo długie, więc każdy jeden widać z daleka na jasnej podłodze. A teraz jak się nasiliło to można szału dostać..

To umnie ja i dwie dziolchy dłuższe włosy mój już szału dostaje bo mówi że włosy wszędzie ma 

Anka u mnie to samo, tylko patrzę jak wyciaga kłaki z wypranej bielizny :D

Haha, u nas też po nocy na pościeli sporo tego

Nawet mi nie mów. Jak nie mam czasu wyprac, to ściągam rolką do ubrań 

Ja to już mam fobię ściągania ich. Karmię niunię i szukam włosów na pościeli :D

Mi przed ciąża wypadała masa, a jak zaszłam to już wgl straciłam 1/3 włosów, aż obcięłam z 15 cm bo został mi mysi ogonek. Ferrytyna wyszła mi niska, ale morfologia juz ok, dopiero po suplementacji żelaza przestały mi wypadać włosy. 

Mi przed ciążą wypadały tak standardowo  wlosy bo brałam suplementy, teraz w ciąży nic nie wypada ale biorę suplementy dla kobiet w ciąży. Po ciąży wejda tabletki na skórę, włosy, paznokcie oraz spraye przeciw wypadaniu i szampony. Mam spory zapas na chyba pół roku. Hah

Na początku drugiej ciąży mi wypadały a teraz jak druty i rosną jak szalone. Ciekawe jak będzie po porodzie, oby nie wypadaly

U mnie 3 mce po urodzeniu zaczęły wypadać,były wszędzie;(

Natomiast wzmocniły się i nie wypadały od 5 mca ciąży:) 

Mi strasznie wypadały , ale tylko na poczatku kp

U każdego występuje to w różnym momencie lub może wcale nie wystąpić. Mi przy pierwszej ciąży przy karmieniu piersią zaczęły mocnej wypadać miesiąc po urodzeniu i wtedy tak borykałam się z tym 4 miesiące. Niektórym tak zostaje że mają już cienkie włosy u mnie natomiast wróciły do dawnej objętości. Nawet fryzjer który mi robił włosy już kilka lat powiedział w tamtym czasie że mam bardzo mało włosów w porównaniu do tego co miałam przed porodem.

U mnie właśnie teraz zaczynają wypadać trochę, pol roku po porodzie. Suplementuje kwas foliowy metylowamy z Wit D ale jak macie coś do polecenia na wlosy po ciazy przy kp to będę wdzięczna :)

Ja jestem teraz 9 mcy po porodzie i nadal wypadają. Albo może mam takie wrazenie przez to, że są takie długie i czarne, bo w sumie nadal mam je bardzo gęste. Witamin nie biorę, nie mogę się zmotywować.. 

Od zawsze miałam problem z wypadaniem wlosow. W pierwszej ciąży to ustało. Po porodzie znów się nasiliło. Przywykłam do tego. W drugiej ciąży  powiedziałam ginekolowi, że wypadanie się nasiło, włosy gyky wszędzie, tylko nie na głowie. Musiałam odkurzacz co 2dni. Żelazo w morfologii było ok ale zlecił ferrytynę i poziom wynosił 10 (13-150 norma). Po miesiącu suplementacji Ferroplexu problem ustał. 

Mnie wypadały ok 9 mies po ciąży. Karmiłam 6 miesięcy. Myślę że karmienie miało duży wpływ na włosy i zęby. Bierz jakieś tabletki dla matek karmiących 

U mnie niestety problemy z wypadaniem włosów nasilił się po 2miesiacach kp. Hormony.. może na tygodniach zadanie się osłabiać i włosy będą   w coraz lepszej kondycji