Kobietki,a kiedy poznam czy syn będzie miał proste włosy po tacie czy loczki po mamie? Obecnie ma 17 miesięcy i krótkie włoski więc nie widzę żeby się kręciły,a bym bardzo chciała ...
Mojej kuzynki ma 18 MSC i już widać że się kręcą włosy ale nie ma typowych loczków tylko takie podkręcone jak mama
Mi nie dawno zaczęły stosuję wcierki i szampony ale podobno co ma wypasc i tak wypadnie taka nasza fizjologia i niestety hormony robią swoje
Oj loczki są słodkie. Ale zawsze jest tak że te osoby z loczkami chcą mieć proste a te które mają proste włosy to chcą kręcone.
Mi zaczęły teraz po ciąży włosy wypadać. Jak się wczoraj czesałam i spojrzałam na ziemię to się przeraziłam. Już kupiłam szampon wzmacniający ale nie wiem co jeszcze zastosować. Muszę fryzjerki zapytać może pójdę na jakiś zabieg wzmacniający.
Waltornistka, to może być roznie z włosami Twojego syna, w każdej chwili mogą się zmienić albo i dopiero za kilka lat jak zacznie dorastac. Znam tyle przypadków ode mnie z rodziny ze dziecko najpierw miało kręcone, później proste a w wieku dojrzewania znowu zaczęły się kręcić. Wgl co mnie najbardziej zdziwilo jak moja kuzynka która ma loki, aż takie spirale w trakcie ciąży miała totalnie proste włosy, niesamowite ile hormony mogą zdziałać
Potwierdzam. U mnie moja ciocia tak miała, ze za dzieciaka proste potem w wieku dojrzewania kręcone … a po 30 znowu jej się proste zrobiły. Moj Kuzyn miał za to piękne loczyli jak był mały a teraz … szkoda gadać - szopa nie włosy haha
Mi włosy się tylko trochę kręcą, są takie w sumie nie wiadomo co, bo ani zupełnie proste, ale kręcone też nie. Mąż ma za to takie gęste, czarne, kręcone włosy i mam nadzieję, że syn to odziedziczy. Jest na to duża szansa, bo młody już ma o wiele dłuższe rzęsy ode mnie, więc to na pewno po mężu. Śmieję się, że z moim kolorem oczu (ja mam intensywnie błękitne) i z męża rzęsami i włosami to będzie kiedyś rwał dziewczyny, jak świeże wiśnie :D
Nie ma reguły na to.
Mój tata jak był młody miał długie czarne włosy kręcone ake to wtedy była moda.. No i później obciął i miał proste :D
Mojej cioci ze sprężynek zrobiły się proste po ciąży, porodzie a jej córka ma jeszcze bardziej pokręcone niż ona miala
hormony robią swoje:D
Ale to aż dziwne :) tzn nie orientuje sie. Sasiadce, co prawda z innej beczki bo po leczeniu onkologicznym, ale też miała proste a odrosły jakby z salonu po trwałej wyszła.
Ja mam proste i cienkie włosy.
Teraz prawie 2 miesiące po porodzie i jeszcze nie zauważam na szczotce żeby mi leciały. Tyle co standardowo.
Ja nic z włosami nie robię. W ciągu ostatnich 3 lat tylko 2 razy byłam oddać na fundację rak'n'roll.
Fajerka, no to rzeczywiście jest duże prawdopodobieństwo że będziesz miała przystojnego syna :)
Ewa, bardzo miły gest. Jaka była ich długość?
Ja mam gęste i falowane, ale jak bylam młodsza to faktycznie te włosy były inne, hormony, wiek robią swoje. Mi nawet jak wypadnie sporo to i tak jest ich dalej dużo w rodzinie bardzo mało osób szybko łysieje. Ale siwe już się pojawiły jakiś czas temu i muszę farbować
Mi po porodzie strasznie osłabiły się włosy. Wypadały garściami
Swiezoupieczonamama szału nie było bo chyba za każdym razem oddawałam to wymagane minimum czyli 25cm. No może parę cm więcej. Ścinałam tak, żeby jeszcze jakoś móc spiąć w króciutki kucyk.
Mi dopiero zaczęły wypadać tak 6 miesięcy po porodzie ;(
Dwa razy h czyli wszytsko przede mną, ja dopiero 1.5 miesiąca i narazie nie widzę by wypadały.
Ewa właśnie miałam iść ścinać włosy, ale może jeszcze je trochę przetrzymam by mieć to 25 cm i oddać dla fundacji. Dobry pomysł.
Gdybym miała możliwość zapuszczenia długich włosów to bym była tak podjarana że bym ich nie ścinała a tym bardziej tak drastyczna długość bo nigdy takich nie miałam a mi się marza. No ale dla osób dla których to norma to faktycznie fajnie oddać i zrobić dobry gest, dla kogos kto je dostanie to bardzo bardzo dużo
Swiezoupieczonamama a czemu nie możesz zapuścić takich włosów?
Zajmuje to triche dużo czasu.
Dla mnie to było raczej uciążliwe