Oj jakby mi się mąż zdenerwował że włosa znalazł w pampersie czy w odpływie prysznica (a jest moich tam pełno bo lecą mi garściami) to bym chyba zaczęła krzyczeć. I to głośno. Przecież nie moja wina że wypadają. Odpływy umywalki, prysznica itp sama regularnie czyszczę i traktuję kretem. A że walają się po podłodze razem z psią sierścią, to już nie moja wina. Przecież nie ogolę się na łyso żeby włosów nie było w domu. Nie jest to zależne ode mnie. Nawet jak się włosy zwiąże to i tak będą lecieć na podłogę.
Nie no mój to nawet mi sprzątał łazienkę czasami Chodził marudził, że tyle tam tego, weź posprzątaj, no to mu zawsze mówiłam, żeby sam posprzątał, albo nie korzystał.
Aleksandra, no to ja i tak mam ich doćć mało i jeszcze cienkie, bałam się, że nic mi nie zostanie:)
Ola ja miałam bardzo dużo włosów na głowie a teraz po dwóch ciążach mam takie rzadkie boję się że po obecnej trzeciej ciąży to nic mi nie zostanie
Gabi a może wcierka bursztynowa? Słyszałam, że nawet przynosi efekty
Ja tez słyszałam ze tak ćwierka bursztynowa jest spoko i działa
To by była lipa bo akurat planuje chrzciny jak mały będzie miał 3 miesiące a ja będę łysieć
Marta, też planujemy chrzciny jak mały będzie miał 3 miesiące, zaplanowaliśmy w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia. Nie pomyślałam o tym łysieniu hehe
O widzisz my na 3.09 wtedy mąż ma urodziny wiec dwie imprezy rodzinne za jednym zamachem trzasnę
Marta dobrze pomyślane ;]
Ola oczywiście wypróbuje tą metodę bo wcześniej o tym nie słyszałam.
Marta super pomysł ja ostatnio byłam na chrzcinach bratanka które były połączone z urodzinami ich starszego syna i to też było super przemyślane i zorganizowane ponieważ mamy wszyscy dzieciaczki i kiedy tak się zebraliśmy na sali to takie przedszkole było więc bratowa zorganizowała im zabawy z okazji urodzin a my rodzice spokojnie mogliśmy świętować chrzciny bo miał kto się zająć naszymi dziećmi
Miałam kiedyś wcierkę bursztynową ale na mnie ona nie działała w ogóle. Dalej mi włosy wypadły. Używała jej też moja teściowa, męża siostra i bratowa. Żadnej nie przyniosła super efektów.
Marta, Aleksandra od razu Łyse nie będziecie. Zdarzycie być piękne na chrzcinyach
No pocieszyła Będziemy łyse już po chrzcinach
Żart oczywiście żeby nie było
Na mnie też jantar nie działał a włosy mi leca bardzo. Napar z kozieradki dawał mi jakiś efekt po jakimś czasie stosowania na skórę głowy, ale on pachnie jak rosół więc można mieć problem z jego używaniem
są tam jeszcze jakieś te suplementy typu skrzypowita czy coś tam na włosy i paznokcie, temu to już wgl nie ufam. Tak jak biorę witam iny w ciąży i wierzę w ich tam jakieś działanie to co do tego nie zaufam chyba nigdy. Jantar ponoć najlepszy, ale nie każdemu służy, jak się n ie przekonasz na własnej skórze to nie będziesz wiedzieć.
Moj partner zawsze sprząta włosy z odpływu pod prysznicem ale też coś pod nosem dyskutuje.
Najwięcej włosów mi wypada jak je myje lub czesze także wiadomo że w łazience jest ich dużo.
Wiecie co ja po porodzie to tak na głowie nie zauważyłam żeby było mniej wlosów ale widziałam ile zostaje ich na szczotce.
Teraz już tak nie wypadają mocno ale o tak coś tam wypadnie. Więc też zdarzy się że mała ma wlosa w pampersie. Ale częściej ja przebieram także facet nie ma co się czepiać
A na w dzisiejszych czasach są doczepiane włosy tak ze nie widać jak będę łysol to se fundne takie włosy i będę wygladac jak człowiek ;D
Dziewczyny na głowie nie zobaczycie różnicy tak na prawdę. Będziecie widzieć ile jest włosów bo właśnie prysznic będzie się częściej zapychał, na szczotece do włosów, w łazience, no i jak będziecie zamiatać. Na głowie będzie ich pozornie tyle samo.
Fakt na głowie nie widać, ale w domu już tak ;] Później trzeba przeczekać efekt odrastania i jest ok.
Kasiu to ja niestety ale różnice widziałam kiedy robiłam sobie warkocza np. gruby niegdyś warkocz stał się cieniutki niestety
Pocieszenie takie że chociaż po pewnym czasie włosy wracają do normy sprzed ciąży. Babyhair są denerwujące, ja też niestety takie mam, po wyprostowaniu włosów tak cudownie mi odstają od głowy jakbym się podłączyła pod prąd Także chyba tak do nich przywykłam, że po ciąży mi różnicy nie zrobią. Jaki był wypłosz po prostowaniu taki będzie
Jak nie wyłysieję do końca to już będzie dobrze
Ja też różnice widze. Takie zakola jak mam to normalnie aż wstyd włosy wiązać, ale jak nie złapie gumką to wszystkie mam na koszulce i wszędzie.
to pozostaje ogolić się na łyso