Omega pregna to witaminy z dba które polecono mi w szpitalu. Włosy mi nie wypadały i nie wypadają
Dziewczyny, dzięki! Miałam dziś ciężki dzień, czytam Wasze komentarze i nastrój mi się poprawił, śmieje się jak głupia chyba faktycznie nie będę kupować tych witamin :)
. Planowałam kupić Vitaral, ale nie karmię piersią i nie wiem, czy można. Najbezpieczniej te, które brało się w ciąży
Mi i przed ciążą wypadały strasznie, ale głównie przez to ze mam rozjaśniane. Teraz nie widzę różnicy. W ciąży i tak nie można brać żadnych suplementów na włosy, trzeba przeczekać.
Silver mi w ciąży włosy się bardzo poprawiły. W ogóle nie wypadały a problem pojawił się kiedy mały skończył 3 miesiące. Teraz ma 4 i już na szczęście nic z włosami się nie dzieje a może tak widzę duża poprawę.
Mi też się poprawiły włosy w ciąży mylam dwa razy w tygodniu, były gęste, lśniące i puszyste. A teraz znów zaczynają wypadac i bardzo szybko się przetluszczaja… Gdy rano myje pod koniec dnia mam tak nieświeże włosy jakbym nie wiadomo jak długo nie myla
Ja przed ciążą jak i w trakcie musiałam włosy myć co 2 dzień, po urodzeniu mogę myć raz na 4 dni i wyglądają lepiej, niż kiedyś po niecałych 2 przestały mi się przetluszczac. Zresztą w ogóle mam o wiele grubsze, ale jak juz mnie Mamcie pocieszyly wypadanie dopiero mnie dopadnie. ;D
Po ciazy obecnie stostue ampulki na wlosy Seboradin, mi pomaga, wlosy mniej wypadaja. Kuracja na 2 tyg n okolo 50zl. Zaleca sie 3 miesieczne stosowanie
U mnie włosy w ciąży też były piękne ,lśniące dobrze się układały , nie przetłuszczały się , a później po ciąży się zaczęło łysienie :))))
Nie dość ,że mam ich mało to się strasznie przetłuszczają . Teraz muszę myć głowę codziennie , jak nie umyję to jest na mojej głowie tłusta tragedia , każdy tłusty włos w inną stronę ( a mam teraz trzy włosy na krzyż + babyhair )
Tak samo było z paznokciami , były mocne nie łamały się , a tera z ciągle mi się łamią .
Przed ciaza musiałam myć włosy codziennie, a e ciazy… nie przetłuszczały w sie wcale. Myłam je co 3 dni dla własnego komfortu i z przyjemności ale nie było takiej potrzeby … teraz po ciszy rownież sie nie przetłuszczają i mogę spokojnie myć co 3 dni, włosy mam lśniące i gęste. Mam nadzieje ze nie dopadnie mnie wypadanie włosów
Kasia nie chce straszyć ale wypadanie włosów dopada zazwyczaj każdą mamę. Mi zaczęły wygadać jak Mały skończył 3 miesiące.
Tez mi zaczeły wypadac wlosy po ciazy strasznie , ale przed zajsciem wypadalo mi troche mniej wiec jestem przyzwyczajona…
Mnie na razie nie wypadają włosy (mała za chwilę kończy 2 miesiące)… Ale też w ciąży się nic nie zmieniło. Z natury mam gęste włosy i całkiem ładne. Mam nadzieję, że ominie mnie wypadanie
W aptekach można kupić witaminy przeznaczone specjalnie dla mam - Vitapil Mama. Można je stosować w czasie karmienia piersią. Skończyłam właśnie pierwsze opakowanie (2 miesiące kuracji) i fryzjer powiedział, że włosy mi za bardzo nie lecą. Możliwe że jeszcze wszystko przede mną, bo mała ma dopiero 12tygodni. Do tego włosy myję szamponem przeciw wpadaniu włosów Dermena. Kiedyś jak jeszcze w ciąży nie byłam, a włosy leciały mi strasznie, używałam po każdym myciu wody brzozowej. Kupiona w rossmanie, 500 ml za chyba 7 zł. Pomogła bardzo. Efekt był lepszy niż po drogich odżywkach. Sama byłam zdziwiona
Ja teraz mam właśnie ten szampon Dermena.I nie wiem czy to przez stosowanie go czy może już ten najgorszy okres wypadania włosów minął.A jestem już pół roku po porodzie.Kiedyś,przed ciążą stosowałam Vitapil ,ale nie wiedziałam ,że jest taki specjalny dla karmiących mam.
Pani Mamusia może być tak, że najgorsze przed Tobą. Mi zaczęły włosy wygadać w momencie kiedy Mały skończyć 3 miesiące.
Kasiu, czytałam Twoją wypowiedź wcześniej, dlatego napisałam, że jednak mam nadzieję, że mnie ominie. Zobaczymy, bo przecież może być różnie. A u Ciebie w ciąży poprawiły się włosy?
U mnie włosy w na poczatku ciazy strasznie zmizerniały, wypadały . Pózniej natomiast zrobiły sie piekne, lśniące i tak mam do dzisiaj. Nie nastawiam sie na najgorsze i rownież mam nadzieje ze wypadanie juz do mnie nie wróci, ale zdaje sobie sprawę ze najgorszy czas jeszcze przede mną .
Pani Mamusia włosy w ciąży miałam piękne. Nigdy nie miałam takich przed ciąża Poprawiły się bardzo — były lśniące i w ogóle się nie przetłuszczały wypadały dosłownie pojedyncze włosy. Teraz myślałam że już skończyło się u mnie wypadanie bo był czas ze juz nie leciały aż tak ale znowu się zaczęło, na szczęście już nie tak bardzo ale jednak. Mam nadzieję, że w miarę szybko się skończy.
Kasia a tak miesiac półtora ponoorodzie zauważyłaś zmiany we włosach, wypadały ? Czy dopiero po 3 miesiącu sie zaczęło a wcześniej zupełnie nic?
Mi włosy zaczęły wypadać dwa misiace po porodzie. Wczesniej tez sie to zdarzało ale nie w takich ilościach. Teraz rok po porodzie problem z wypadaniem trochę się ustabilizował ale pozostało przetluszczanie się . Myje włosy co drugi dzień.