Wypadające włosy po ciąży

Ja ja znam dziewczyny które twierdzą ze  w ogóle włosy po porodzie jakoś szczególnie im  nie wypadły natomiast mi się nie chce wierzyć może po prostu wypadały Tylko nie aż w  takich drastycznych ilościach 

moze są mocne i wzmocnione?

moich zostało juz niewiele;p

Może jakieś witaminy trzeba zacząć brać żeby nie wypadały 

Mama być też bym chciała żeby mi włosy nie wypadały po porodzie. Póki co jest dobrze się to dopiero 2 tygodnie. Zobaczymy co będzie dalej

Co myślicie o masowaniu skóry głowy przy pomocy "masażera " ? Może dobrze wpływa na włosy dzieki czemu przestaną wypadać w takich ilościach jak do tej pory ;) 

Kiedyś używałam i przyznam, że fajne uczucie jest podczas masażu głowy. 

Dla mnie masowanie skóry głowy jest super, mega pobudza krazenie,przez co pobudza cebulki włosów do wzrostu :D choć osobiście wolę masować palcami, bo masażer często plącze mi włosy. Ja przy okazji aplikuję wcierki, więc mam takie 2w1, ale jak wcierki nie podchodzą, to moim ostatnim odkryciem jest olejek do skóry głowy z Orientany. Wcieram w skórę głowy na parę godzin przed myciem głowy i rzeczywiście widać masę baby hairów �

Fajny jest masaż głowy, ja lubię sobie masować jak robię sobie wcierki wtedy delikatnie i długo robię taki masaż 

Kiedyś ten olejek Orientany stosowałam (Terapia Ajurwedyjska) i byłam wniebowzięta, ale teraz chyba te włosy po prostu muszą powypadać i urosnąć nowe, bo próbuję różnych rzeczy, ale nic jakoś bardzo nie pomaga.

Mi sie wydaje ze tez duzo zalezy od trybu zyvia nerwy stres malp snu niezbyt odpowiednia dieta swoje robi;/ 

W dodatku choroby jak np. problemy z tarczyca rownie moga miec wplyw na wlosy

Aniss na pewno masz rację. Dlatego ja staram się nie stresować i po prostu cieszyć macierzynstwem ;) 

Na tarczycę jej tabletki się chciałabym po mału z nich zejść

Mnie sam widok tego masażera zawsze przerażał, jakoś nie lubię gdy mnie ktoś głaszcze czy masuje po głowie :) 

Nie miałam nigdy takiego masażera ale faktycznie wygląda super musi być to świetny masaż i cudowne uczucie ja chyba przy czymś takim to bym po prostu usnęła

Oliwejra mam podobnie, moje włosy nazywaja się nie rusz :D wielkie mam uczulenie jak mi je ktoś dotyka xd

mi dopiero zaczęły wypadać jak mały miał 3/4 miesiące i lecą do dziś 

Anis oj tak stress ma duży wpływ, u mnie wypadanie i łupież wróciło razem z powrotem do pracy;/

O jejku to ja uwielbiam jak sie czasem zdarzy ze leżymy i maz mi dotchnie dlonia włosów to bym usnela odrazu 

Fajne uczucie kiedy fryzjerka myje włosy i masuje jednocześnie skórę głowy pod bieżącą wodą;)

Ja to mam nerwy jak mi ktoś włosów dotknie , zawsze mówię teren prywatny ;) 

hehe wrazliwe partie ciała;) 

Właśnie to jest tak albo w jedną albo w drugą stronę albo się to kocha jak ktoś bawi się naszymi włosami cokolwiek koło nich robi albo po prostu się tego nie nawidzi