Aniska czemu mówisz że przy jej włosach tylko 3 razy Góra takie długie ma?
idziemka objaw niedoczynności tarczycy to również sucha skóra, więc może być, że od tego masz problem z łupieżem.
OLiwejra ma rację niestety tak to wygląda
Idziemka może dobrze byłoby skonsultować się tak konkretnie z lekarzem i ustalić czy leki bierzesz czy nie ma takiej konieczności bo badania na to nie wskazują bo takie ciągłe odstawianie i branie od nowa to też na pewno dobrze nie wpływa jeżeli już brać to na stałe i może akurat Poprawi się kondycja twoich włosów a co za tym idzie zdrowie
To może pomoże jakiś szampon nawilżający ale właśnie warto też skonsultować z lekarzem
Mamą być te szampony to są małe pojemnosci a córka włosy do pupy;)
Najlepiej się udać do lekarza bo tak naprawdę przyczyn może być wiele na pewno jest to związane ze zdrowiem i będzie trzeba zrobić jakieś badania :)
Aniska to super to piękne wlosy musi mieć napewno taka długość nie jest latwa w pielęgnacji
Wlosy dzieci nie wymagaja az takich poswiecen jak doroslych aczkolwiek te mycie kłakow.... czasami mam ochote jej sciac ;)
mamaemmy jej ja ciągle mam ten test na tę porowatość robić i nie robię oczywiście. Ja miałam wcierki z onluy bio ,ale czy było lepiej nie wiem. Teraz mam wrażenie, że troche jest lepiej, ale walczę by je nawilżyć bo są przesuszone
To w takim razie ja powinnam się cieszyć, że córeczka jeszcze ma malutko włosów i pewnie zbyt szybko jej nie urosną :P przynajmniej nie ma problemów z myciem :)
Oliwejrka racja malutkiej to tylko chwila glowa czysta a wlosy suche u starszej to cala procedura ;) teraz to i fruzyra tylko kucyk kiedys warkoczyki rozne wariacje na glowie ;)
ale i tak mimo wszystko tak jak pisze mamaEm szkoda sciac ;)
Chętnie sobie zaglądnę na ten włosing może też czegoś ciekawego i istotnego o budowie mojego włosa się dowiem
U mnie synek ma gęste włoski, ale krótkie. Jednak liczę, że córeczka będzie miała też gęste. Bo siostrzenica ma rzadkie i siostra zawsze rozpacza. Jednak może i dobrze, bo czesać się nie lubi.
U mnie mój ma takie zwykłe włoski nie są ani za gęste Ani za rzadkie ale przed rokiem już był dwa razy 3 Żory chociaż wiele ludzi uważa że nie powinno się przed rokiem obcinać dziecku włosów Natomiast ja tam w takie zabobony nie wierze patrzę na to żeby dziecku Było chłodno i wygodnie tym bardziej w lecie także nie ma ani za gęstych ani za rzadkich ale rosną mu bardzo szybko z tatą co miesiąc chodzą razem zastrzeżenie
Ja jako dziecko miałam bardzo gęste i długie włosy a teraz cienkie. Myślę, że córeczka też może na początku będzie mieć te włoski gęste ale zobaczymy. Córki moich sióstr mają ładne włosy i właśnie gęste
Moja córka ma gęste cieszę się co będę mogła jej robić fryzury juz nie mogę się doczekać aż urosną
z włosami sie zmienia troche tak jak z odcieniem;)
starsza miała jeszcze 2 lata temu mega grube włosy teraz sie osłabiły i są cieńsze ale ma też je bardzo długie wiec to może mieć też wpływ, ja jako dziecko miałam włosy raczej nie zbyt cieniutkie ale do grubych też nie należały czyli takie normalne;)
Moja ma marne wlsoy tak jak ja. Tatuś też ma słabe więc nie ma po kim odziedziczyć bujnej fryzury. Ale przynajmniej ma ładne proste włoski :D
Ja mam gęste, więc u mnie ma po kim dziedziczyć dziecko.
U mnie fryzjer u synka był po urodzinach, ale nie z powodu przesądów, a tego, że maleństwo z dłuższymi włoskami wygląda mega uroczo.
Moi synowie mają sporo tych włosów. Starszemu już regularnie obcinamy bo szybko mu rosną. Młody ma już grzywkę wchodząca do oczu ale mąż się uparł, że nie ruszy ich przed 1 urodzinami, więc tylko mu ciągle ręką poprawiam i odsuwam na bok :/
Ja mam cienkie włosy i mało ale też dość szybko rosną.