Wypadające włosy po ciąży

W obecnej ciąży długo mi wypadały włosy, gdzieś tak go 6 msc, ale nie było tragedii. Teraz to praktycznie wcale jakieś pojedyncze włoski wylecą a Jestem już na końcówce. Myślę że po porodzie znowu zaczną lecieć. Co się podbudowaly, ładne lśniące to znowu polecą.

Lena w ciąży nie powinny wypadać bo wysoki poziom estrogenów powinien im sprzyjać ale mnie tak samo na początku ciąży włosy wypadały jakoś bardziej niż przed ciążą :( brałam witaminy dla kobiet w ciąży, jakieś szampony żeby nie wypadały ale to co ma wypaść to chyba musi wypaść i tyle :( 

co będzie teraz po ciąży to się okaże ale mam nadzieje, że nie wypadną wszystkie bo niestety za wile ich nie mam na głowie :(

ja z kolei nie zauważyłam jakichś większych różnic przed ciąży, w trakcie, czy po. moje włosy z reguły są słabe i przy rozczesywaniu zawsze zostaje ich dość sporo na szczotce. macie jakieś super sposoby na słabe włosy?

Mamakht może już taki urok Twoich włosów? Powiem Ci że ja już naprawdę przerobiłam tyle różnych specyfików ale nic nie sprawiło że moje włosy odmieniły się o 180°... 

Polecam spróbować szampon i serum nutriol firmy mu skin. Drogie ale swego czasu miałam bardzo fajne wlosy po nich.

Myślę że warto też odwiedzić trychologa który zbada nasze włosy od wew i dobierze odpowiednią pielęgnację i kuracje. Ja właśnie szukam jakiegoś dobrego u mnie w okolicy aby umówić się na wizytę bo niestety te drogeryjne tanie kosmetyki nic nie pomagają ;)

Mi zaczęły wypadać jak niunia skończyła 3 miesiące . Po konsultacji z panią dr skladu (kp ), zaczęłam brać witaminy na włosy i paznokcie i różnica na szczorce już była widoczna po około tygodniu , dwóch . Teraz skończyła 4 m i jakby jej było problemu . Myśle ze działanie od srodka ma większu efekt niż na długości włosów 

Nataleczka a a co dokładnie brałaś? U mnie też teraz 3 miesiące synek i jest masakra

Już gdzieś w którymś temacie pisalam o włosach. Otóż wysoki poziom estrogenów, który w czasie ciąży odpowiedzialny był za zdrowie włosów, po porodzie maleje. Gdzies spotkalam się z określeniem łysienie poporodowe.  Coś co mogę od siebie polecić to przedewsystkim nic nie robić z włosami nie prostować nie fsrbiwać kręcić żeby ich dodatkowo nie obciążać.  Ja stosowałam wierci do włosów z witaminami z gruby b i witamina h a dodatkowo na hashimoto co dobrze działa na wlosy biore selen i cynk . Kupilam dodatkowo szampon i odzywce z firmy oceanic - w rossmanir jest jedna cała półka szamponów wspomagające porost włosów i hamujące wypadanie.  Polecam tez wcierke z only bio ba porost włosów.  Po 2 miesiącach moge stwierdzić że już mi wlosy nie wypadają garściami a wierzcie mi ze myslalam ze łysieje..

Mama Emmy musiałam pominąć czasami w którymś wątku rzadziej się bywa i potem trudniej się zorientowac co i jak;) 

ja też mam mało czasu, ale stwierdziłam że musze walczyć bo już takiej okazji może nie być 

Mama-Miki zdecydowanie zgadzam się ze zażywanie witam daje dobre efekty aby ograniczyć wypadanie włosów. Sa takie specjalne tabletki dla kobiet karmiących - najlepiej doradza w aptece co aktualnie jest najlepsze bo to tez cały czas się zmienia :) tabletki do tanich nie należą ale jak mają pomóc to cena jest drugorzędna ;)

Ja od początku karmienia piersią biorę tylko femibion więc nie wiem czy to równiez coś pomaga ale zawsze miałam problem z bardzo słabymi i rozdwajającymi się paznokciami i włosami a teraz mam bardzo mocne paznokcie i włosy. Nie wiem czy to sprawka femibionu, który właśnie dużo ma witamin w składzie czy efekt po porodzie i wkrótce to minie. 

Ja biorę teraz witaminy w formie żelek jelly prohair :) wydaje mi się że super włosy mi odżyły po nich a biorę je zaledwie miesiąc czasu , zakupiłam je w aptece online i mogę wam je zdecydowanie polecić 

muszę ogarnąć jakieś witaminy bo tragedia z moimi włosami ostatnio. na pewno jeśli zadziałami nie tylko suplementami, ale też dietą, od środka to będzie lepszy efekt.. żeby tylko mieć czas na stosowanie diety ;)

Dokładnie dieta bywa bardzo czasochłonna. Ja miałam cukrzycę ciążową i na początku to było dla mnie bardzo trudne by wyszukać co mogę jeść a czego nie i jeszcze trzymać się wszystkich zasad żeby jeść 5 posiłków dziennie, czasem to było uciążliwe 

Diety są uciążliwe warto przy nich brać witaminy  

Dieta bez suplementacji zdecydowanie za bardzo obciąża organizm do tego stopnia że może mieć odwrotny efekt dlatego warto pamiętać o tym żeby brać witaminy i innego rodzaju suplementy

Ja nigdy na diecie nie byłam, a i tak aby dostarczyć wszystkie minerały, witaminy trzeba się nagłowić z jadłospisem wbrew pozorom.

Diety to tylko dla wytrwałych tak sobie myślę, ja zawsze jak widziałam ten spis potrzebnych rzeczy do przygotowania odpowiedniego posiłku to juz na wstępie rezygnowałam bo zakupy zajełaby mi pewnie 3x dłużej zanim bym to wszystko pokupiła. Jestem minimalistą i zdecydowanie wole zażywanie po jednej witaminie każdego dnia niż walkę z jakąs super dietą :)

u mnie dieta by się sprawdziła gdybym miała wszystko przyszykowane wcześniej i to nie przez mojego mężą, bo jak patrzę co on wyprawia w kuchni to nie.. dziękuję ;)

Po porodzie zdarza się,  że mogą wypadać włosy szczególnie podczas karmienia piersią. Po porodzie biorę te same witaminy co w ciazy - prenatal duo oraz probiotyk lactinova mama ( zaleciła mi ginekolog tydzień przed porodem a polozna po porodzie podczas połogu ) . Po pierwszej ciąży bardzo wypadały mi włosy, Po drugiej poki co nic się nie zmieniło tzn nie wypadają,  bynajmniej na razie :) ( jestem 3 tyg Po porodzie)