najgorzej ze wlosy sa wszedzie....
Mi się raz zdarzyło że mój włos owinął się w koło paluszka u nogi malucha natomiast bardzo szybko to zauważyłam jeszcze tak nie zdążył się zacisnąć natomiast gdyby faktycznie został tak na noc to mogłoby doprowadzić do dużego bólu
Jak chodzi o rozpuszczone włosy ja w domu przeważnie chodzę tylko chwile bezpośrednio po umyciu głowy natomiast potem jakoś tak automatycznie wiąże bo jest mi niewygodnie gotować nie lubię gotować w rozpuszczonych włosach bo zawsze boję się że coś wpadnie do posiłku ogólnie przy dziecku też z włosami rozpuszczonymi nie jest zbyt komfortowo
Ja wlosy podcięłam w ciąży, po porodzie cieszyłam się że są mega gęste i zaczynają rosnąć... teraz mija 3msc.po porodzie i zaczęły wypadać. Cały dzień mam spięte włosy, bo wiadomo tak najwygodniej, do tego młody nie ma za co ciągnąć:D nie wiem co może pomóc, stosuje wcierki, do tego staram się używać grubych gumek do włosów, a moje wlosy są wszędzie.
wiecie w sumie temat taki oczywisty a jednak nigdy a to nie zwracałam uwagi dopiero tutaj na forum
No tak włos się może owinąć. Ja o tym nie myślałam,ale niedawno było o tym głośno,że dziecko miało owinięte i wyglądało to strasznie. Mój ma często moje włosy w rękach bo lecą na potęgę,ale jak widzę to mu wyciągam. Na wypadające włosy bo nic teraz nie pomoże muszą wypaść po porodzie to naturalne. Natomiast by je wzmocnić ja stosuję kompleks witaminowy teraz i zobaczymy co z tego wyjdzie
u mnie tez mlody wlosy moje w rekach ~~ masakra, najgorzej jak w nocy karmie wtedy nie widze ze cos na niego poleci ~~ wlosy i tak mam zwiazane ale wiadomo ze leca jak szalone
tera to jeszcze pikuś wyobrażam sobie jak zacznie sie raczkowanie;(
Aniska a weż mój już na podłodze jak położę to zawsze jakieś włosy ma no i jeszcze piec niedługo wróci na salony to w ogóle będzie kosmos. Jak jest u nas to mały wiecznie ma sierść na rękach
ja odkurzam 1x dziennie plus teraz w zime zmywam na sucho podloge raz dziennie... jak bedzi eraczkowanie to nie wyjme mopa i odkurzacza z reki :|
Mazia współczuje my mielismy yorka to włosy mu nie leciały ale za to po spacerach kiedy padało lub było błoto to włosy brudne niczym mop wygladał;) i było trzeba od razu je płukać bo nosił po mieszkaniu ten brud
Mazia siersc psa to już w ogole masakra, pewnie jest tego wszędzie:D
ja puszczam poki co co drugi dzień odkurzacz, ale jak mała zacznie raczkować to pewnie codzień bedzie eksploatowany:D
Ja uwielbiam w rozpuszczonych włosach chodzić.. ale faktycznie dobrze, że wspomniałyście o tych owiniętych włosach.. będę zwracać na to uwagę.. no i czas zacząć chyba przyzwyczajać się do spinania częściej :)
Ja też chwilę po umyciu mam rozpuszczone ale szybko związuję bo nie lubię jak mi coś do oczu leci, a już w ogóle coś w kuchni robić.
Dziewczyny a jakieś zestawy witamin z kolagenem można w trakcie karmienia stosować?
To coś czuję że niedługo zaczną mi wypadać.. My mamy yorka i nie ma problemu z włosami, d fryzjera często go zawozimy więc nie ma problemu aż takiego a odkurzacz to chodzi kilka razy dziennie, dobrze że mamy małe mieszkanie bo bym oszalała :D
A co myślicie o tabletkach Biotebal? Już dla nie karmiących mam
ja brałam witaminy które zostały mi po ciaży, ale widziałam że jst też taki komplet dla mam po porodzie
malazolza, mozesz pic kolagen :)
MalaZołza widziałam na insta jak kobieta w ciąży testowała ten kolagen collibre
Kolagen chyba mozna.. tylko zeby to zadziałało to raczej sporo tego trzeba..
Właśnie czytalam żeby z lekarzem konsultować ale tak zazwyczaj piszą. Może chodzi też o inne dziwne składniki.
Noble Health Class A Collagen w tabletkach ja stosuję ten preparat, ale jak się karmi lub jest się w ciąży to jest napisane by sie skonsultować z lekarzem.
Klaudia co do Bioteball karmiąc nie można, ale to już wiesz. Ja robiłam sobie wcześniej takie kuracje 3-miesięczne i robiłam przerwę. Mi po nich ładnie włosy rosły, paznokcie były w świetnym stanie ogólnie bardzo lubiłam stosować ten preparat